Fără prelungiri

Fără prelungiriNici nu auzisem de Fără prelungiri, un film românesc recent. Noroc cu Netflix. Sau nu.

 

🎬  Fără prelungiri – Premisă

Avem un azil de bătrâni unde este plictiseală mare.

Coana directoare, în purul stil românesc, vrea să facă o învârteală cu niște fonduri europene pe cârca locatarilor.

Care nici ei nu prea au stare și, să nu le amorțească și mai rău oasele, o pun de-o echipă geriatrică de fotbal și încep pregătirile cu pas de melc pentru primul lor meci.

Echipa este eclectică, formată fiind dintr-un securist încă activ, un fost procuror, un ungur îndrăgostit și alte personaje colorate.

 

💭 Fără prelungiri – Comentariu 🍿

Putea să fie, dar n-a fost să fie.

Cam așa pot rezuma, pe scurt, fără prelungiri suplimentare, acest film.

Ideea colcăia de potențial umoristic, un fel de Shaolin soccer autohton, dar în sens invers.

Din nefericire, scenariul este destul de sec și neinspirat.

Nu are deloc glume autentice care să te facă să o rupi în hohote de râs.

Nici nu înțeleg de ce este catalogat drept comedie pentru că maxim arată ca un scheci a la Țociu & Palade prinși într-o zi proastă.

Poate să zic că are o fărâmă de haz evidenta mușcătură verbală către un anumit latifundiar autohton.

Asta deoarece la un moment dat directoarea, fiind patroana azilului, vrea să „becalizeze‟ echipa, că este a ei și face ce vrea cu ea, bani să iasă.

Ritmul, la fel ca ocupanții azilului, se mișcă de zici că stă pe loc, până se formează echipa deja se duce jumătate de film.

Mai degrabă funcționează ca o dramă tristă, amintindu-ne tuturor că bătrânețea nu este departe, deși mulți așa o percepem.

Îți lasă un gust amar în minte acest aspect și parcă îți dă un imbold să nu mai lâncezești în cotidianul banal și să faci ceva care să dea sens existenței dincolo de rutina de zi cu zi.

Fără prelungiri

 

De asemenea, filmul ne mai transmite că indiferent de obstacolele care ni se pun în cale trebuie să avem tăria să o luăm de la capăt chiar dacă totul pare în zadar.

Abordează, în treacăt, și marea meteahnă a bugetarului cu un pic de putere politică.

Adică dorința de îmbogățire rapidă prin diverse tertipuri, ilegale sau imorale, că munca-i multă și pentru proști, mai bine furi mult și repede.

M-a impresionat distribuția formată din nume unul și unul ale actoriei românești (dar și ale teatrului) și îmi pare rău că asemenea somități au fost irosite de acest film.

Anca Sigartău (Nunți, botezuri, înmormântări), Magda Catone (am început cu doamnele, că-s cavaler, deși au roluri secundare), Răzvan Vasilescu (Moromeții 2), Nicodim Ungureanu (Babardeală cu bucluc sau porno balamuc), Ion Haiduc, Mihai Mălaimare sau Valentin Popescu (Neidentificat), oriunde îmi aruncam ochii vedeam o figură cunoscută.

Apare chiar și Tache Florescu cu care am avut ocazia să mă trag în poză la proiecția filmului Mireasa mortului la mine în oraș.

 

🏆 Fără prelungiri – Verdict 👍 sau 👎?

Chiar mă oftic că filmul a fost prins în ofsaid că putea fi o comedie destul de interesantă având în vedere premisa ofertantă.

Însă lipsa de imaginație în ceea ce privește scenariul a transformat Fără prelungiri într-un alt film ratat ce deja a fost uitat.

Din ce am găsit pe Cinemagia, a stat în cinematografe doar o săptămână având încasări „fabuloase‟ de 2.500 de dolari de la 1.160 de spectatori.

Este un alt eșec românesc finanțat cu buget de la stat (100.000 euro primiți de la CNC).

Nu cred că merita chiar o asemenea soartă, dar la cât de fad și sec, nici nu văd cum putea atrage mai multă atenție de atât.

Are noroc că m-a prins deja încălzit și îi dau 5 pase de gol mai mult datorită actorilor prezenți decât filmului în sine.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

IMDB

About admin

Check Also

Une année difficile

Une année difficile

Băieții care au dat lovitura cu Intouchables, adică Olivier Nakache și Éric Toledano, sunt la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *