Final destination 4

The Final destination (da, cum să nu) bagă cărbuni pe mai departe în franciza care pare că rămâne fără aburi.

Dacă mă puneți să vă scriu premisa, o să vă bat virtual din tastatură pentru că deja m-am plictisit repetând ca papagalul același lucru. Dar mă sacrific.

Într-o frumoasă după-amiază niște prietenași, două fete și doi băieți, se duc la curse să vadă plictiseala aia americană în care mașinile se tot învârt într-un oval și atât, că alte manevre ar fi prea complicate pentru creierul lor.

Unul din gașcă, Nick (Bobby Campo, nu știu de ce îi scriu numele, că a jucat în fix nimic interesant), are o premoniție, că urmează un mare accident care va face prăpăd în rândul ghiolbanilor care cască gura a neam prost la cursă.

Își ia de mână amicii și se salvează de carnagiul care vine la scurt timp. De aici deja știți ce urmează, am scris oricum prea mult.

The Final destination a apărut doar pentru că producătorii au auzit că un oarecare James Cameron stă să scoată un Avatar la care lucrează prea mult la el și au zis să profite de nebunia 3D-ului, așa că au băgat la cuptor acest film care este creat special pentru a fi urmărit cu ochelarii ăia ieftini pe nas.

Norocul meu sau ghinionul filmului este că l-am văzut pe stil clasic.

Este, de departe, cel mai prost film al seriei de până acum (4 la număr, urmează să văd și 5-ul, dar slabe șanse să fie mai slab ca ăsta).

Acest The final destination este un paradox, este cel mai scump film din serie, dar arată groaznic din punct de vedere al efectelor.

Totul s-a bazat pe 3D, pe șmecheria asta au forjat producătorii, nu au mai fost interesați de poveste captivantă, actorie să nu borăști, morți inventive, efecte practice, nu nene, hai să aruncăm spre spectatori cu cât mai multe chestii să îi speriem forțat să creadă că dăm în ei cu șuruburi și scăfârlii.

De la faza inițială cu scena accidentului de pe circuit până la diversele și nenumăratele decese violente, totul arată fals și prost făcut. Chiar dacă ideile în sine nu-s de aruncat, execuția lor este ridicolă și în loc să mă oripileze, doar m-au gâdilat la axile.

Continuă să crească nivelul scârboșeniei grețoase, dar aici efectul nu este cel scontat pentru că nu arată așa cum ar trebui, creierul nu este păcălit de sângele CGI și mișcările nenaturale ale personajelor recreate digital, plus că uniunea forțată dintre mediul real și cel virtual este una care urlă a divorț din secunda 2, nu se pupă deloc.

Nu există dram de suspans pentru că ghiciți ce? Morțile sunt telefonate sub forma unor viziuni ale personajului principal. Dacă la începuturi, în primele 2 filme, nici vorbă de așa ceva, cu cât personajele devin mai cretine, cu atât moartea le dă o mai mare mână de ajutor, în Final destination 3 le plasa indicii subtile, acum le dezvăluie pur și simplu ce urmează să se întâmple. Până și Moartea și-a dat seama că are de-a face cu niște cercopiteci lobotomizați care nu-s în stare să-și nimerească gaura dorsală fără să-și miroasă degetul, așa că încearcă să-i ajute din plin. Dar n-are cu cine, ăștia sunt dobitoci de-a dreptul, până și pe circuit degeaba sunt tribunele rupte și acoperișul este crăpat la greu și stă să cadă, ei n-au nicio treabă, se cred în siguranță.

De asta mi se îndoia ciomagul carnal când murea câte unul în chinuri, că așa meritau toți. Și dacă tot am ajuns la morți, aici imaginația dă semne de oboseală, acțiunile care duc la un deces cumplit se bazează în special pe neglijența oamenilor, nu pe supranatural sau pe coincidențe ieșite din comun. Unele secvențe sunt bătaie de joc la adresa inteligenței spectatorilor. Poate nu știu eu, poate mă lămurește cineva, însă care ar fi motivul logic ca într-o sală de cinema aflată în construcție să existe vreo 20 de butoaie de lichid inflamabil? În afară de acela de a fi aruncate în aer de către film?

De actorie nu mai are rost să comentez, au adunat cei mai spălători de vase actori și cele mai atârnătoare de bară actrițe, probabil au cheltuit 10 dolari pe bugetul actoriei. Există însă o excepție, singurul nume care atrage cu sine și titluri cunoscute de filme, dar în care a jucat roluri secundare este Mykelti Williamson (Con Air, Forrest Gump). Restul bugetului a fost consumat pe efectele 3D inutile pentru că The Final destination este prost de tot, nici măcar elementul distractiv nu mai este prezent. Până și producătorii și-au dat seama că ăsta este parodie și nu horror și au încercat să ne distragă atenția cu scene de soft porno, dar nu le-a mers, eu nu mă pricep să schimb decât 3 cauciucuri, de mai mult nu-s în stare.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Imaginary

Imaginary

Imaginary, fără friends, că acel film va fi lansat mai târziu, este un horror marca …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *