Good luck to you, Leo Grande

Good luck to you, Leo Grande Good luck to you, Leo Grande este un film britanic realizat în perioada de pandemie.

Mi-a atras atenția pentru că a primit niscai recunoaștere la Golden Globes.

 

🎬 Good luck to you, Leo Grande – Premisă

Având în vedere că povestea este foarte restrânsă, nici nu am ce scrie prea mult despre ea.

Nancy (Emma Thompson – A walk in the woods) se tot frichinește într-o cameră de hotel, neavând deloc stare.

Și aflăm și rapid de ce.

Soneria de la ușă își face simțită prezența, ea fiind activată de al doilea personaj central din film, Leo (Daryl McCormack).

Durata vizitei este una scurtă, dar veți rămâne un pic șocați să aflați că scopul nu-i deloc unul pudibond.

Nancy l-a angajat pe Leo pentru niște aerobic în doi la orizontală, că s-a cam săturat ca ea să centreze, ea să dea cu capul, ea să strige gooool!!!!

 

💭 Good luck to you, Leo Grande – Comentariu

Nu este greu să ne dăm seama că producția este una realizată când toată lumea era blocată-n casă.

95% din film are loc într-o cameră de hotel cu doar doi actori.

Însă subiectul este cel care transformă filmul într-unul extrem de interesant și, de ce nu, controversat.

Mi-e cam rușine să comentez despre el că m-am înroșit tot, dar fix despre asta este și filmul.

Încearcă să spargă această mentalitate de mironosiță virgină a societății care încă tratează sexul ca pe ceva murdar, ce nu merită pomenit, darămite discutat.

Iar incisivitatea tematicii abordate devine și mai tăioasă când avem de-a face cu diferența dintre cele două personaje. Atât ca etate, cât și ca mentalitate.

Ea este femeia albă ce se află la granița dintre vârsta a doua și a treia, care începe să se ofilească, dar tot și-ar mai dori plăcere carnală, dar n-are cu cine.

Iar el este bărbatul negru, tânăr, viril, potent, ce-și vinde scump pielea, și nu numai, oricui este disponibil să-i plătească prețul.

Filmul n-are nicio greață în a diseca vârtos subiecte tabu, de la diferența de vârstă dintre cei doi parteneri până la diversele fantezii sexuale pe care și le imaginează oamenii, dar le este rușine să le pună-n practică.

În ciuda faptului că Good luck to you, Leo Grande este o îndelungă discuție între cele două personaje blocate într-o cameră de hotel, dialogurile sunt fascinante.

De fapt, ele devin fascinante datorită faptului că ne (îmi) demonstrează că mentalitatea societății este una învechită din cauza căreia dialogurile devin stânjenitoare în contextul dat.

Deși nu ar trebui să se întâmple asta pentru că adevărul este că oamenii nu mor din punct de vedere sexual după ce trec de o anumită vârstă ce este redusă în permanență de societatea superficială în care trăim.

Ci societatea ne face să credem că murim prea timpuriu din acest punct de vedere.

Good luck to you, Leo Grande

 

La fel ca personajele după multiple copulații, și eu am devenit mai confortabil cu discuțiile purtate în film, obișnuindu-mă cu limbajul destul de academic care suna ciudat folosit în dezbaterea acestui subiect care apelează, de obicei, la trimiteri triviale la tot felul de organe genitale.

Amuzamentul din film este generat fix de aceste situații care transmit o vădită stare de stinghereală, o dovadă irefutabilă că nu prea evoluăm în gândire.

Nu mă așteptam ca filmul să fie atât de revelator.

Mă refer că este și incendiar pe alocuri, că nu degeaba povestea explodează în jurul sexului, deci avem și multă piele vizibilă cu ochiul liber.

Dar este și deschizător de minți pentru că atinge un subiect sensibil despre care nu ne face plăcere să discutăm.

Odată cu evoluția personajelor, comedia lasă loc dramei, ocheadele stingere sunt înlocuite de schimburi de replici tot mai penetrante cerebral.

Sesizezi o vădită schimbare de atitudine, o înnegurare a atmosferei, dar nu pătrund mai adânc în amănunte pentru că filmul trebuie văzut cunoscând cât mai puține informații.

Acum înțeleg de ce Emma Thompson este atât de lăudată pentru acest rol, unul total neconvențional pentru ea, pentru că-și varsă sufletul, și nu numai, în interpretarea personajului care și-a irosit viața neștiind ce înseamnă cu adevărat plăcerea.

 

🏆 Good luck to you, Leo Grande – Verdict

Uneori plin de erotism senzual, alteori o dă direct în priponiri neceremonioase în făcăleț, cert este faptul că filmul nu se ascunde în spatele cortinei erecte ridicate de o societate care se preface că pofta carnală dispare după 50 de ani.

Posibil să fie prea îndrăzneț pentru unii, oripilant pentru alții sau incitant pentru ceilalți, sigur este un fapt.

Good luck to you, Leo Grande nu va trece pe sub radar și va elibera deloc prematur destule valuri, fie că vor fi de laudă sau de indignare.

Este în mod evident un film matur pentru oameni adulți.

Păcat că dialogul cade uneori în derizoriu, stricând fluența bunului mers al firului narativ cu niște replici care m-au lăsat perplex deoarece nu se potrivesc deloc în peisaj.

Asta m-a făcut să fiu mai circumspect spre final și să rezerv doar 8 ședințe de terapie eliberatoare de dopamină.

4 out of 5 stars (4 / 5)

YouTube #shorts:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Inheritance

Inheritance

E o așa moleșeală în cinematografe încât am apelat la Netflix pentru o scurtă răcorire …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *