Holmes & Watson

Holmes & Watson

Cu ce am păcătuit divinitate, oricare ai fi, de m-ai pedepsit cu Holmes & Watson?

Mamma mia, și acum mă ustură ochii și îmi sângerează creierul. După cum am început, vă dați seama că am dat peste o „capodoperă”.

Povestea se vrea o abordare originală a scrierilor lui sir Arthur Conan Doyle despre cel mai mare și mai inteligent detectiv britanic, Sherlock Holmes.

Prin original mă refer la faptul că o dă pe comedie. De fapt, nu comedie, ci parodie de două parale.

Sherlock Holmes tocmai își celebrează cea mai nouă și mai răsunătoare victorie detectivistică, rezolvând cazul criminalului Moriarty, în sensul că descoperă că Moriarty este de mult plecat și în locul lui este un impostor care seamănă la perfecție cu nemesisul lui Holmes.

Deși toată lumea îl aplaudă pe Holmes pentru reușita lui, Lestrade nu este convins de capacitățile intelectuale atât de lăudate ale lui Holmes.

Și nu trece mult timp până când o altă crimă, ce poartă semnătura lui Moriarty, îi va da bătăi de cap lui Holmes care miroase un caz pe măsura deșteptăciunii sale.

Ajutat, mai mult sau mai puțin, de Watson (John C. Reilly), Holmes (Will Ferrell) începe să caute indicii care să-l pună pe urmele adversarului său redutabil.

Până acum nimic suspect, ați spune, este o intrigă specifică filmelor cu Sherlock Holmes.

Da, dar scenariul este unul de căcat, scuzați cuvântul greu. Îl transformă pe Holmes într-un idiot fără pereche care rezolvă cazuri doar prin noroc pentru că nimic din ce își imaginează nu se fructifică și niciun raționament nu este corect.

Face, în primul rând, mișto de cele două filme Sherlock Holmes regizate de Guy Ritchie în sensul că Holmes anticipează pe repede înainte finalitatea anumitor acțiuni, dar realitatea îl contrazice grav, ducând la cu totul alte rezultate.

Și tertipul putea fi amuzant dacă era pus în scenă cum trebuie, dar Holmes & Watson este doar o înșiruire de gaguri de cea mai proastă calitate care recurg la dume scrise de analfabeți lobotomizați cu târnăcopul.

Avem parte de glume, vorba vine glume, care au ca subiect balega, organe genitale, spermă, vomă (multă vomă), adică acele elemente comice care alcătuiesc mult hulitul umor de veceu.

Sunt poante de copii dar cu rezultate grotești pentru adulți, scabroase pe alocuri, care produc repulsie unui om sănătos, cu măcar doi neuroni neintrați în comă alcoolică.

Ce să mai zic de anacronismele grave care sunt presărate în tot filmul? Apar persoane din viața reală care nu aveau ce căuta prin peisaj, aparatură încă neinventată în acea perioadă, melodii apărute abia peste câteva decenii și a fost și un cameo care a pus capac la toate.

Se face multă caterincă pe mentalitatea de atunci, ca exemplu, electroșocurile care scoteau dracii din femei erau considerate apogeul medicinii moderne și că altceva mai avansat de atât nu exista.

Holmes & Watson nu pierde ocazia de a lua în bâză și sistemul american de vot și, implicit, bagă o mică miștocăreală pe seama lui Trump. Evident, fără vreun dram de haz.

Ba, nici mai mult, nici mai puțin, în acel univers, cei doi, Holmes & Watson, au inventat pe rând PPV (pay-per-view), wrestlingul sau selfie-ul, printre altele.

Sunt și o puzderie de erori în continuitate, dar nu mai sunt în stare să îmi dau seama dacă sunt voite sau scenaristul este chiar atât de tâmpit încât nu și-a dat seama de ele pentru că sunt mari cât Titanicul (care apare și el în film).

Pur și simplu nu înțeleg cum actori de renume au acceptat să joace în dejecția asta infectă de film. Hai că la Will Ferrell mă așteptam, este obișnuit să joace în toate măgăriile în care se maimuțărește ca ultimul oligofren, dar John C. Reilly, Ralph Fiennes sau Hugh Laurie?

Nici șantajați cu falimentul sau viața nu ar fi trebuit să accepte să joace în mizeria asta.

Nota 1 și mă duc să borăsc, că nu mai suportă stomacul amintirea putrezită și împuțită a acestui film.

Ca o ultimă dovadă supremă a prostiei monumentale care este Holmes & Watson, pe pagina IMDB la categoria Awards apar 2 nominalizări pentru British/Irish actor of the year și Young British/Irish performer of the year, dar nominalizări primite de actorii respectivi pentru roluri din alte filme, nu din avortonul ăsta.

 

0.5 out of 5 stars (0,5 / 5)

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Battle on Buka Street

Battle on Buka Street

Din când în când îmi place să mai bag câte o premieră, adică sper că-s …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *