Honest thief

În Honest thief Liam Neeson se întoarce din Italia (Made in Italy) cu chef de iubit.

N-au legătură filmele, dar ce noroc pe noi că-l avem pe Liam Neeson să miște ceva prin cinematografe având simultan 2 filme pe ecrane.

Lăsând caterinca la o parte, treaba cu iubitul este chiar serioasă pentru că aici el îl interpretează pe Tom, un jefuitor de bănci fulger, intră și iese cât ai zice seif și pleacă rapid cu toți banii, fără să lase vreo dâră de urmă. Poliția nu are suspect, anii trec, jafurile se adună, banii se înmulțesc, dar iată că timp de un an Tom nu mai dă semne de viață.

De ce? Ei bine, s-a îndrăgostit de Annie (Kate Walsh – Girls trip). Și cum vrea să-și petreacă restul zilelor cu ea, vrea să scape de povara secretă pe care o are pe suflet și să mărturisească FBI-ului toate jafurile.

La început este luat în bâză, că nu este singurul care s-a dat a fi Hoțul Fulger pentru câteva minute de faimă, dar copoii, plictisiți de insistențele lui, dar și de anumite amănunte dezvăluite de Tom pe care doar făptuitorul jafurilor le-ar cunoaște, încep să-i dea atenție.

Din păcate pentru Tom, prea multă atenție. Așa cum era de așteptat, planul de acasă nu se potrivește cu realitatea de afară și Honest thief îl pune pe Tom pe fugă pentru că FBI-ul nu vrea să-i cânte în strună.

Filmul m-a prins într-o dispoziție bună și nu îl voi face țăndări așa cum am procedat cu Taken 3.

Honest thief nu este un film prea bun, nici nu mă așteptam, scenariul este extrem de plat și de previzibil, nu ai nevoie de binoclu pentru a vedea cu 10 pași înainte ce urmează să se întâmple dar, cu toate astea, producția este una agreabilă, știu că nu iese la înaintare cu nimic special, dar mi-a dat o stare de bine urmărind pelicula.

Dacă aș scoate securea, aș ciopârți cu succes premisa care îl face cam tălâmb pe Tom. Adică tu, ditamai hoțul șmecher, cum să-ți dea prin cap că planul de predare pe care l-ai conceput ar avea sorți de izbândă?

Și să nu mai zic că se simte din plin că filmul este prefabricat, că realitatea în care se petrece acțiunea este una alternativă pentru că străzile sunt pustii, nu e nimeni pe drum (știu, e covid, stă lumea-n casă), au loc niște evenimente perturbatoare care ar fi trebuit să atragă o mulțime de gură cască, dar nu iese nimeni, nici măcar la geam de curiozitate să vadă cine în cine trage, ce sare în aer, ce mașini se ciocnesc bot în bot.

Acțiunea nu este cine știe ce, se rezumă la vreo 2-3 confruntări armate mai bine filmate decât miliardele de tăieturi din Taken 3, și la niscai urmăriri de mașini, dar nimic spectaculos.

În continuare Liam Neeson aleargă ca un tătăiță ce abia se mai poate ține până să ajungă la budă, dar măcar aici nu este pus de regizor să facă multe sprinturi, are alte abilități tehnice pe care le folosește cu succes.

Dacă ați văzut oricare din sutele de filme recente în care Liam Neeson a jucat în principiu același rol, atunci cam știți cu ce se mănâncă acest Honest thief. Fix ceea ce credeți că vă va livra filmul, fix aia veți primi, așa că nu trebuie să vă setați așteptările la un nivel prea ridicat, astfel veți fi dezamăgiți.

Totul este banal în film, dar și cartofii prăjiți sunt banali și îi mâncăm cu roabele și nu ne plictisim de ei, așa și Honest thief, nu aduce nimic nou, dar interpretarea lui Liam Neeson face din personajul principal unul de care te atașezi repede și uiți partea cu „thief‟ și ții minte doar „honest‟.

Să zic așa, ca un punct bonus, că scenariul, deși previzibil, are câteva nuanțe care animă și personajele secundare.

Liam Neeson (Schindler`s list, The commuter) nu este singur în film, ca nume mai cunoscute mai dăm peste doi „terminatoriști‟ : Robert Patrick (Terminator 2: Judgment day) și Jai Courtney (Terminator: Genisys), dar actoria nu dă pe dinafară de bună ce este.

Practic, Honest thief este o altă versiune de Taken, așa cum au fost mai toate filmele de acțiune de după Taken în care a jucat Liam Neeson, cel de față înscriindu-se în eșalonul de mijloc, nici prea prea, nici foarte foarte.

Pentru mine a fost o experiență relaxantă care m-a rupt pentru 90 de minute de o realitate gri și pentru asta aleg un seif cu 6 încuietori ca provocare pentru Honest thief să-l spargă.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The fall guy

The fall guy

Fără să fac cine știe ce cascadorii, m-am înființat la The fall guy așteptând un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *