Hostel

Hostel

După aproape 13 ani revăd Hostel ca urmare a unui concurs. Nu mai rețineam că are lipit de el numele lui Quentin Tarantino, dar este pus așa, la sanchi, să atragă privirea, nu prea are nicio legătură cu el, este doar producător executiv.

Filmul se concentrează asupra unui grup de 3 flocangii hoinari prin Europa în căutare de experiențe de neuitat, experiențe care se rezumă la băutură, femei, droguri și iar femei.

În peripețiile lor mahmuriste dau peste un rusnac care le promite raiul pe pământ, o ceată de păsărici umede est-europene care le vor pica la picioare imediat cum vor rosti un cuvânt în limba engleză.

Normal că tăntălăii intoxicați pun botul la vrăjeala asta ce nu ar prinde nici la ăia care se vând pe-un mic și-o bere și cei trei crai făr` de creier o întind spre Slovacia cu gândul la tăvălelile divine ce-i așteaptă acolo.

Numai că odată ajunși pe acolo, Oli, Josh și Paxton găsesc, pe lângă peșterile muierilor, și niscai chirurgi ratați care-și exersează aptitudinile pe trupurile străinilor.

Am uitat cât de plictisitor este Hostel pentru că din cele 90 de minute, mai mult de jumătate reprezintă un film porno soft, să țină atenția adolescenților erectă, cu multe, multe, dar multe femei goale, țâțe la grămadă, care mai naturale, care mai intrate sub bisturiu, se mai aruncă periodic și câte-un tufiș sub formă de triunghi, ba chiar și niște fese desenate, de nici nu-ți mai trebuie redtube.

Abia după ce ciumegii ăștia trei devin musafiri prețioși ai Hostel-ului slovac și își satisfac poftele carnale pornește cu adevărat filmul.

Cu greu se urnește intriga de bază din Hostel pentru că nici nu este foarte dezvoltată și s-ar fi pretat mai mult pentru un episod de serial decât pentru un lungmetraj.

Așteptam cu destulă groază momentele în care se vor perinda prin fața ochilor fel și fel de grozăvii pentru că măcar atât am reținut, că se torturează la greu, fără scop, doar de plăcere.

Și eram atât de entuziasmat până acum 10 de ani de astfel de filme, dar acum nu le văd rostul, sunt făcute doar pentru a șoca prin scârba pe care o provoacă.

Însă se pare că am devenit imun, pentru că nu mi s-a părut atât de terifiant pe cât anticipam.

Hostel nu abundă în scene oribile, are câteva care-ți pot întoarce stomacul pe dos, și asta datorită efectelor practice excelente, dar în rest nu este deloc cine știe ce.

Se mai scoate câte-un ochi, se mai taie un tendon, se mai frăgezește niște piept, se mai frig niște cotlete, dar nu atât de grosolan încât să am nevoie de-o găleată lângă mine.

În schimb, povestea este tare tembelă, incoerentă și neverosimilă.

Chiar dacă ideea în sine este născătoare de coșmaruri și oarecum cu ceva substrat politic, cu niscai trimiteri la tehnicile de interogare folosite de armata americană, realizarea lasă de dorit mai mult pe partea de scenariu. În afară de scenele de tortură care și așa nu-s foarte multe și nici nu ocupă mult timp, restul emană o falsitate rizibilă. Petreceri false, figuranți stingheri, coincidențe ce țin de domeniul fantasticului, și exemplele pot continua.

Să nu mai zic că mi s-a rupt de personajele principale, niște dobitoci cu care nu am stabilit nicio conexiune și chiar nu mă interesa dacă scapă sau dacă mor. Și când nu suferi pentru personaje, scenele de tortură își cam pierd din eficiență.

Și este păcat de premisă, pentru că are potențial de udat pantalonii, iar locațiile prezentate sunt și ele destul de înfiorătoare, camerele de tortură sunt doldora de instrumente aducătoare de suferință, locația principală este lugubră, dătătoare de fiori pe șira spinării, scenele inducătoare de repulsie sunt prezentate pe-ndelete, actorii transmit durerea suferită, dar, din păcate, povestea, în general, este slabă.

Mai mult de atât, perpetuează niște stereotipuri nocive despre Europa de Est, portretizată ca barbară, plină de corupție (bine, aici nu greșește) și de criminali feroce la fiecare colț de stradă și de târfe care se inundă dacă văd un dolar, dovedind ignoranță maximă din partea scenaristului/regizorului Eli Roth.

Uitându-mă la calificativul dat la prima vizionare, văd că părerea nu mi s-a schimbat prea mult și îi las doar 4 degete.

2 out of 5 stars (2 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Thanksgiving

Thanksgiving

Ultima zi a lui noiembrie 2023 m-a prins la Thanksgiving, un film horror. Oare am …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *