How to blow up a pipeline

How to blow up a pipelineHow to blow up a pipeline cică ar fi un super thriller.

Cum am auzit mai multe laude adresate lui, am zis că este cazul să mă conving singur.

 

🎬 How to blow up a pipeline – Premisă

Despre poveste numai de bine, că oricum ea este dezvăluită în titlul care, tradus, ar suna cam așa: Cum să arunci în aer o conductă.

În cazul nostru una de produse petroliere.

Așadar, un grup de pui de anarhiști ce nu mai are timp să aștepte schimbările în bine ca urmare a protestelor pașnice trece la acțiuni mai radicale.

Și ce s-au gândit ei? Băi, cu pancarte fluturate nu facem mare scofală, hai să-i bubuim pe latifundiarii ăștia moderni unde îi doare, la profit.

Așa că se întrunesc toți în Texas unde au pus ochii pe o rafinărie petrolieră pe care vor să o accidenteze exploziv.

 

💭 How to blow up a pipeline – Comentariu 🍿

Filmul chiar pare un clip cu instrucțiuni despre cum să faci o bombă din materialele de zi cu zi pe care le poți cumpăra de la băcănia din colț.

Personajele sunt multe, prea multe pentru a face ordine printre ele, nu le-am reținut numele, doar particularitățile care le individualizează.

Participanții la acest demers reprezintă diverse sub-specii din pătura cea mai de jos a societății.

Să fiu elegant și să nu îi jignesc, este suficient să spun că nu aș avea încredere să-i las să-mi plimbe câinii prin parc.

Chiar mă întrebam dacă vor fi în stare să-și finalizeze misiunea din moment ce unii erau drogați de-a binelea, alții cu sticla la gură, alții cu iarba fumată.

Doar vreo 2-3 păreau suficient de lucizi pentru a nu amesteca greșit componente periculoase și să nu sară în aer ca proștii.

Însă filmul se prezintă cu o alegere interesantă din punct de vedere narativ.

În timp ce asistăm la preambulul pregătitor al actului final, scenariul ne duce un pic înapoi în timp pentru a ne spicui fragmente din viața personajelor pentru a ne da seama ce hram poartă fiecare.

Și pentru a înțelege de ce au ajuns în acest punct al disperării, riscându-și viața și libertatea.

Astfel, aflăm că preconcepțiile sunt dăunătoare și ți-o trag mai bine ca guvernul de te ustură fiscalitatea un an până la următoarea întâlnire brutală.

Doar că fiind atât de mulți oameni prin peisaj, caracterizările lor sunt frugale, etichetele pe care ni le prezintă filmul rămânând la nivel unidimensional.

How to blow up a pipeline

 

Nici unul nu este suficient de complex pentru a deveni cu adevărat interesant, sunt clișee umblătoare care-și plâng de milă și parcă așteaptă de la alții să le pună viața în ordine.

Parcă nu știam cum să-i apuc pe reprezentanții acestui grup fistichiu și disfuncțional.

Pe de o parte, îmi era milă de ei, că aveau niște vieți vai de curul lor și doream să aibă și ei parte de-o victorie în existența lipsită de bucurii.

Pe de altă parte, totuși, ce făceau ei era contrar legii, se ducea chiar spre terorism și simțeam că nu vor rezolva prea multe, că atentatul lor le va aduce faimă pușcăriașă și cam atât.

Nu pot spune că interpretările m-au dat pe spate, nimeni nu are suficient timp să-și întindă aripile talentului, iar de recunoscut doar pe Forrest Goodluck l-am ochit că-l mai văzusem în Cherry.

În rest, mulți actori de prin seriale celebre, dar cum nu mă omor cu ele, nu îi știu.

 

🏆 How to blow up a pipeline – Verdict 👍 sau 👎?

Nu am rămas extaziat la finalul filmului, mă așteptam să fie mai bine structurat și nu atât de părtinitor pentru că ne prezintă doar o față a monedei.

Chiar dacă mesajul este unul potent, pertinent și relevant, modul în care alege să îl transmită nu îi face cinste.

Într-adevăr, de acord, trebuie să schimbăm ceva cu privire la poluarea cu care înecăm planeta, dar oare calea înaintată de film este cea mai potrivită?

Că dacă trag linie, ăștia nu fac altceva decât să polueze atmosfera cu rezultatul acțiunilor care pot duce chiar la catastrofe ecologice dacă reușesc să lege firele cum trebuie.

A răspunde unui rău cu un alt rău nu va duce niciodată la bine, ci la perpetuarea răului.

Filmul aici pare destul de pueril, mai degrabă o reprezentare superficială a concepției de activism a generației de acum care nu are răbdarea necesară și apelează la extremism.

Ori extremismul știm că nu naște ceva pozitiv, rodește doar alt extremism, iar acest ciclu infinit duce spre nimic bun.

Putea fi un film destul de reușit, dar a ales calea cea mai ușoară și mai leneșă.

Ba chiar mi se pare că glorifică oarecum terorismul ecologic, așa că îi procur doar 5 butoaie mai mult pentru idee decât pentru execuție.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Sleeping dogs

Sleeping dogs

Să fie Sleeping dogs un motiv de mândrie națională? Adică a românilor, deoarece este o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *