Hunt

HuntPRI 039

Hunt (Heon-teu) este un thriller de spionaj sud-coreean plasat în anii `80 lansat în 2022.

 

🎬 Hunt – Premisă

Park (Lee Jung-jae – îl știți din Squid games, dar eu îl pomenesc din Deliver us from evil) este însărcinat cu protejarea președintelui Coreei de Sud.

El face parte dintr-o agenție, iar Kim (Jung Woo-sung – The divine move), care are cam aceeași misiune, vine dintr-o alta, că și la ei sunt multe agenții guvernamentale cărora le plac acronimele.

Se cam chelfănesc între ei, că fiecare dorește să adopte o altă strategie, dar toate frecușurile iau sfârșit când la Washington are loc o tentativă de asasinare a bunului de valoare pe care trebuie să îl mențină în stare de aburit oglinda.

 

💭 Hunt – Comentariu

Este fix ceea ce crezi că va fi, o poveste îmbârligată din cale afară în care avem o confruntare la nivel diplomatic cu picături de război iminent între Nord și Sud, cei din Nord dorind să destabilizeze Sudul.

În principal scenariul din Hunt se rezumă la a ne plimba pe poteca twisturilor, că ajungem ca la Oprah pe genul: „Și tu ești, și tu ești, dar și tu ești‟.

Nu știi cine este spion, cine este agent dublu, cine se preface că este spion, habar n-ai în cine să îți plasezi încrederea, știți voi, chestii de-ale spionilor.

Nu este nimic special în film, premisa este clasică, de aceea veți avea impresia de un puternic deja vu.

Cât despre desfășurarea acțiunii, și ea se încadrează în același epitet: clasică.

Hunt

 

La un moment dat chiar m-a luat de cap pentru că erau atâtea jocuri duble și triple la mijloc că nu mai știam cine cu cine ține.

Îți supune substanța cenușie la multe contorsiuni cerebrale pentru a-ți seama cu exactitate ce se petrece în Hunt.

Și uneori parcă a fost prea mult pentru mine, bei un sake, te simți bine, bei 2, ești euforic, dar după 10 intri în comă alcoolică. Cam așa am simțit la final acest Hunt.

Are și câteva secvențe de acțiune, vreo 2-3, puține, dar sunt extinse ca durată, ceea ce mi-a plăcut.

Ele sunt palpitante și diverse, cu sniperi, cu mitraliere, cu mașini, cu explozii imense.

Că nu prea rupe pe efecte speciale, apelând la fumul fals și flăcările ridicole CGI, acest aspect poate fi scuzat pentru că nu el a reprezentat punctul forte din Hunt, nu pe asta s-a concentrat.

 

🏆 Hunt – Verdict

Interpretările sunt așa cum v-ați aștepta de la un asemenea film, adică bune, actorii sunt pe metereze pentru a-și duce la îndeplinire cu succes partiturile.

În rest, cu riscul de a mă repeta, că n-am ca menire să vă induc în eroare și să vă amețesc de cap, dar din punctul meu de vedere Hunt este un film decent.

Însă n-are ceva special care să mă facă să îl țin minte și să îl recunosc din grămada altor pelicule de acest gen.

Așa că-i recit 7 versuri din imnul național.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

YouTube #shorts:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Argo

Argo

2012 Argo a reușit să impresioneze Academia și a luat marele premiu deși nu a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *