The huntsman winter`s war

The huntsman winter`s war

2 out of 5 stars (2 / 5)

The huntsman winter`s war (ditamai titlul pentru un asemenea film) este continuarea (nici acum nu îmi dau seama de ce, primul nu a fost nici prea bun, nici de succes) lui Snow White and the huntsman (alt titlu kilometric).

Partea secundă ține rol și de prequel și de sequel înghesuind la mijloc povestea primului film.

Aici accentul cade pe Freya, sora Ravennei, regina diabolică din prima parte, care, după o tragedie, se schimbă total, inima îi îngheață, magia se descătușează în ea și devine regina gheții, retrăgându-se undeva, departe de lume, într-un ținut pustiu unde dragostea este interzisă prin lege, unde se pune pe antrenat copii pentru a-i transforma în războinici.

Intră în scenă Eric, al nostru huntsman din prima parte, îi urmărim evoluția de la mic copchil până devine vânătorul de temut pe care-l știm.

Deși Freya se strofoacă de mama focului să alunge iubirea din regatul său, dacă ea nu are parte de pu…țină dragoste, atunci nimeni să nu aibă parte de așa ceva, totuși, Eric se îndrăgostește de Sara, reciproca fiind valabilă. Vor să o ușchească de sub tirania reginei Freya dar treaba nu ține, chiar dacă totul e gheață, căcatul se împrăștie și cei doi sunt despărțiți.

Ăsta e prequelul.

Sărim ceva timp, cât să se desfășoare acțiunea din primul film și îl regăsim pe Eric cu inima cătrănită, hoinărind aiurea până când primește o misiune din partea noii regine, Snow White, aceea de a recupera oglinda blestemată care a fost subtilizată de niște ciudățenii înainte de a cădea în mâinile cui nu trebuie, adică ale reginei Freya.

Așa că alături de patru pitici (oameni scunzi, dwarfi, cum să le spun să nu se supere nimeni?) pornește într-o aventură pe care nu și-a dorit-o. Ăsta  este sequelul.

Nu am înțeles care a fost rostul acestui Huntsman 2 și de ce există, nu e ca și cum primul ar fi fost vreun succes răsunător.

Nici ăsta nu e mai breaz, povestea scârțâie mai rău ca jurământul parlamentarilor, personajele secundare sunt cel puțin enervante, dialogul este cam simpluț, dialectul folosit este greu de urmărit (nu mă bazez prea mult pe subtitrări, așa că am nevoie să înțeleg ce regurgitează actorii pe guriță), acțiunea este și nu prea și filmul este al dracului de lung fără vreun scop anume.

Unele pelicule nu se înghesuie cu dezvoltarea personajelor, altele pierd o eternitate încercând să ne picteze caracterul fiecărui personaj, să șlefuiască personalitatea tuturor protagoniștilor, deși nu este deloc nevoie de așa ceva.

Huntsman 2 intră în această categorie, trece ora și noi tot cu gașca lui papuc suntem, ascultând tirade nesfârșite de cuvinte plictisitoare, pe mine nu mă interesa nici cât negru de unghie cum se f..abrică piticii sau cât de urâte sunt femeile lor, dar scenariștii au ținut morțiș să ne prezinte hoarde de informații complet cretine și inutile.

Pe cât de enervante devin la un moment dat personajele secundare, pe atât de tâmpite sunt acțiunile lor, te uiți și te minunezi cum ar rezista ăștia în viața reală ținând cont de cât de dobitoci sunt, decizii simple, care nu necesită un proces complex de gândire, sunt luate total aiurea, aruncându-i astfel în mijlocul pericolelor.

Probabil scenariștii nu au avut idei decente pentru a împinge acțiunea mai departe așa că au recurs la asemenea giumbușlucuri ieftine.

Când într-un final mai dăm și de acțiune, o primim cu pipeta și nici nu are ceva spectaculos în ea. Nu zic că dă pe dinafară de proastă, te distrează un pic, dar este prea puțin și destul de banală, nu m-a impresionat cu nimic. S-a pus accent pe cam mult CGI, ceea ce a dăunat filmului, dându-i pe alocuri o notă de falsitate.

Cu toate astea, să-i dau filmului ce merită, modul în care au fost filmați actorii ce interpretau piticii a fost de nota 10, deși mi se părea cunoscută vocea unuia dintre ei, am fost convins că au fost jucați de pitici, deși nu a fost cazul.

Actorii s-au înhămat la această plictiseală în mod sigur pentru bani și e păcat că actrițe precum Charlize Theron (uluitor de frumoasă distinsa doamnă), Emily Blunt sau Jessica Chastain (care cu Oscar sau Golden Globe câștigat, care cu nominalizări) s-au murdărit cu un asemenea film. De Thor (Chris Hemsworth) nu mai zic nimic, săracul, numai în cadrul universului Marvel are succes, că în rest filmele lui sunt bombe… de box office.

Cea mai multă treabă a avut-o Liam Neeson care nici nu apare în film și nici în creditele lui, el fiind naratorul, altă bubă a filmului, nu s-a lăsat până nu mi-a povestit cu lux de amănunte tot ce se întâmpla pe ecran de parcă eram un retardat incapabil să proceseze singur informația pe care o primea.

Din ce în ce mai enervante filmele care-și tratează publicul ca fiind tâmpit (or avea regizorii și/sau producătorii motive să facă asta), mie îmi place să mă lase să mă prind singur de șmecherie.

Sper că nu va mai urma și o parte a treia, deși……, nu zic mai multe, stați până la final de tot.

Nici nu știu ce notă să îi dau, un 4 tras de izmene, măcar m-au salvat de actoria ineptă de care a dat dovadă Kristen Stewart în prima parte, lipsind complet din continuare.

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

El origen de las princesas

El origen de las princesas

Din Mexic vine El origen de las princesas, singurul lungmetraj din categoria Fantasy disponibil pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *