In my mother`s skin

In my mother`s skinAm băgat un horror filipinez, In my mother`s skin, pe care l-am găsit ascuns pe Amazon Prime.

 

🎬  In my mother`s skin – Premisă 🕮

Povestea gravitează în jurul a doi frați, un el și o ea, a căror mamă este picată bolândă la pat, în timp ce tatăl este la război, Al Doilea Mondial.

Prin casă dă târcoale un țăran local care a aflat de existența unor lingouri de aur, iar prin pădure bântuie o zână.

Fix cea din urmă o aburește pe aia mică și naivă că o va însănătoși pe mama ei cu un leac minune.

Dar….

 

💭 In my mother`s skin – Comentariu 🍿

Prima laudă pe care o aduc filmului este aceea că ne inundă privirea cu multe motive mitologice specifice culturii locale, ceea ce imprimă o tentă de originalitate peliculei.

Păi să-mi iasă musca pe gură de nu zâna de aici arată ca o zână reală, de toată frumusețea, nu ca pocitania cheală reimaginată de Disney în acel Pinocchio de coșmar.

Apoi producția are o atmosferă stranie care dă târcoale în permanență piticilor de pe creier care nu se simt deloc confortabil în tot acel întuneric beznă în care se scaldă filmul.

Bașca, anumite personaje emit niște zgomote animalice, chiar extraterestre, care produc fiori reci pe șira spinării care deja s-a lipit de burtă de frică.

Mi-a plăcut cum s-a folosit de sunete, sunt „jumspcares‟ clasice, dar măcar se bazează pe bubuituri care vin natural, adică le aud și personajele, nu sunt introduse forțat de coloana sonoră.

Sunt și câteva cadre terifiante care au anumite particularități născătoare de strângeri involuntare de sfincter.

Fără să dezvălui prea multe, ba avem o limbă ce s-ar potrivi de minune în industria porno cu lesbiene, fie o arătare ce machiată e Groza, dar nemachiată e chiar groaza în forma ei pură.

In my mother`s skin

 

Însă cam atât, per ansamblu povestea nu are multă carne narativă prinsă de structura vizuală și se pierde mult timp cu nimic.

Nu există prea multe lucruri interesante între momentele terifiante care sunt răzlețe. Or fi ele eficiente, dar prea puține pentru a construi un film de groază ca la carte.

Pe parcurs devine plictisitor cu cadre lungi în care nu se petrece mare lucru, venite parcă să umple timpul cu ceva până se agită oleacă spiritele malefice.

Iar firul narativ secundar cu aurul și războiul nu face altceva decât să adauge balast inutil unei povești și așa destul de subțire, una care mai este și foarte previzibilă.

 

🏆 In my mother`s skin – Verdict 👍 sau 👎

Nu-i un rateu colosal, dar nici nu pot să spun despre film că merită apăsat butonul de Amazon Prime de pe telecomandă pentru a-l urmări.

Însă dacă vă interesează premisa, cel mai bine este îl urmăriți pentru formarea propriei opinii.

Apreciez că aduce în atenția publicului occidental ceva diferit, specific acelei zone a Asiei, însă doar ambalajul este strălucitor deoarece conținutul lasă de dorit.

Ah, să mai ofer niște lauri filmului, mai văd și eu o armă cu recul adevărat și o respectare a ordinii vitezei sunetului și luminii.

Aveam așteptări mai mari de la această producție care încearcă, dar nu sare pârleazul.

Având în vedere argumentele, subiective desigur, pe care le-am înșirat până acum, nu cred că zâna din film îmi va îndeplini mai mult de 5 dorințe cu surprize.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

The first Omen

The first Omen

Taman franciza Omen să nu fie sculată din morți? Iată că The first Omen ne …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *