Iron Man 2

Robert Downey Jr. revine în costumul arhicunoscut în Iron Man 2, film lansat în anul 2010.

O păsărică a spus lumii întregi cine este omul din spatele eroului cunoscut drept Iron Man, chiar Tony Stark a declarat cu surle și trâmbițe asta, și acum culege fructele indiscreției lui făcute din dorința de a epata.

Altă treabă n-are decât să se dea în stambă pe la diverse petreceri decadente (unde îl găsește până și pe Elon Musk) și să dea cu subsemnatul pe la diverse audiere senatoriale pentru că guvernul vrea să pună labele murdare pe invenția lui pentru a o transforma în armă.

Toată această monotonie este stricată de o scenetă la început de film localizată tocmai în mă-sa Rusie unde Ivan Vanko (Mickey Rourke) îl vede pe Tony Stark la TV dându-se rotund cu costumul său și se decide să-i dea acestuia o lecție de umilință.

Însă omului nu i se pune pata așa, din neant, are ceva legături, chiar dacă mai de la distanță, cu neamul lui Stark, dar nu mă apuc să dau totul din casă.

Fără alte adăugiri suplimentare, în Iron Man 2 domnu` Tony Stark trebuie să se scuture de comportamentul său haotic și să țină la distanță diverși dușmani, guvernul USA reprezentat de senatorul Stern, concurența care ia forma lui Hammer (Sam Rockwell – Richard Jewell) și Ivan care-și trage un costum propriu, că rusul știe și cu știința și cu fizica, nu este un neica nimeni în drum.

La cârma lui Iron Man 2 se află tot Jon Favreau, dar filmul de față nu prea mi-a plăcut, arată mai mult ca o producție semnată de Michael Bay în vremurile în care era/este îndrăgostit de ambalaj fără conținut.

Povestea este cea care scârțâie în Iron Man 2, nu pare că duce spre ceva anume, ci este mai mult ca o antecameră în care aștepți să fii introdus la șeful cel mare.

Motivația antagonistului este șubredă și venită cam din senin, caracterizarea acestuia are mari lacune, este un nene rău și cam atât, care vrea răzbunare, dar una care nu prea are sens.

Să zicem că asta nu m-ar fi deranjat prea mult, dar parcă Iron Man 2 a uitat toată construcția minuțioasă a personajului Tony Stark din primul Iron Man, personaj care de la un gigolo superficial și plin de sine s-a transformat într-un om cerebral care a înțeles că-și irosește viața cu petreceri inutile și fuste pe care le uită a doua zi.

Ei bine, ce să vezi în Iron Man 2? Tony Stark revine la acel comportament de la începutul primului film și cum încă nu sufăr de Alzheimer, să uit faptul că Tony Stark a evoluat, chestia asta m-a scos din sărite.

Practic Tony Stark este același om arogant, gagicar, miștocar, fandosit, plin de sine, de parcă întreaga experiență din captivitatea arăbească n-ar fi existat.

Iron Man 2 este doar o simplă platformă prin care suntem anunțați că vor veni lucruri mărețe în viitor și este introdusă ca personaj Natasha Romanoff, Black Widow (Scarlett Johansson). Și, de asemenea, ia naștere War Machine (Don Cheadle care îl înlocuiește pe Terence Howard).

Ca atare, scenariul nu s-a sinchisit să asigure prea multă coerență întregului unitar, filmul este plin de erori grave de continuitate și nici nu are prea multă logică. Amu` serios, Tony s-a scremut un film întreg să stăpânească așa cum trebuie costumul și Rhodey nici nu intră bine în el că și îl manevrează la perfecție de parcă mă-sa l-ar fi născut în el?

Cam asta este toată menirea lui Iron Man 2 ca film în universul MCU. Ah, și naște o replică dătătoare de fiori pe șira spinării pentru că este folosită în Endgame.

Măcar are acțiune spectaculoasă dar nici aici parcă nu am fost foarte impresionat, totul arăta mult prea colorat, scântei scăpărau peste tot, orice obiect bubuia la cea mai mică atingere, mă simțeam exact ca într-un film cu Michael Bay care nu-ți dădea decât o profundă durere de cap.

Avem parte de și mai multe mașinării războinice care tabără pe eroii noștri, astfel încât Iron Man are mult de furcă, rezolvarea problemei nu mai este floare la ureche ca în primul film.

Pe lângă confruntările mecanizate care se lasă cu distrugeri masive și explozii impresionante, acțiunea ne oferă și ceva diversitate prin punerea la treabă a lui Black Widow care are o scenă în care-și etalează elasticitatea acrobatică și cunoștințele în stricatul anatomiei umane.

Dar nu are nimic memorabil în el, în afară de prima apariție a lui Ivan pe circuitul de Formula 1 de la Monaco, scenă iarăși fără logică, nu așa se pornește într-o cursă de Formula 1, dovadă că scenaristul nici măcar nu s-au sinchisit să se informeze, nu mai rețineam nimic din film.

Robert Downey Jr. își face rolul obișnuit, Mickey Rourke nu strălucește ca antagonist, accentul rusesc i se tot schimbă, per ansamblu actoria nu rupe nicio normă, totul este la un nivel mediocru, ca atare sunt milostiv și nu-i dau lui Iron Man 2 pe cârcă decât 6 lovituri de bici electrizat.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

 

 

 

About admin

Check Also

The pirates

The pirates (și atât, fără vreo altă referire geografică) este un film sud-coreean din 2014 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.