Jerry & Marge go large

Numele filmului nu prea atrage, Jerry & Marge go large nu spune mai nimic, dar am decis să-i dau o șansă. Că doar n-are ce să strice.

 

🎬 Premisă

După ce s-a lăsat de trafic de droguri, Walter White s-a retras …, hai că glumesc, ce naiba, dar Bryan Cranston (Why him?) joacă aici un rol destul de asemănător cu cel din serialul Breaking bad.

Rămas fără slujbă pentru că s-a pensionat, Jerry nu prea își mai găsește un rost în viață, chiar dacă soția lui, Marge (Annette Bening – Captain Marvel) abia aștepta acest moment pentru a petrece pe îndelete timp împreună.

Un fel de Rain Man într-ale matematicii, Jerry încearcă să-și ocupe mintea cu ceva activități cerebrale în orășelul aproape decedat în care business-urile sunt pe moarte și semnele De vânzare sunt împrăștiate peste tot.

Și iată că norocul îi surâde într-o zi când, investigând o broșură despre loterie, i se aprinde un beculeț strălucitor, iar matematicianul din el iese la suprafață cu multiple calcule ale căror rezultate nu au cum să fie adevărat la prima vedere.

Cum adică să câștigi sigur la loterie? Cine a mai pomenit așa ceva?

 

💭 Comentariu

Jerry & Marge go large a fost lansat pe Paramount+ (au streamingurile astea o fixație cu plusul) și m-am împiedicat din întâmplare peste el.

Mă bucur că am făcut-o pentru că filmul face parte din rara categorie a producțiilor de suflet, care spun o poveste simplă, dar înduioșătoare.

Iar faptul că Jerry & Marge go large este bazat pe o poveste reală îi crește și mai mult șansele probabilistice de a fi pe placul spectatorilor.

Dacă ești căzut la pământ, sictirit pe umanitate, depresiv din cauza situației socio-politico-economice, dacă nu-ți mai vine să ieși din casă pentru că știi că vei da ochii numai cu otrepe și mârlani, atunci Jerry & Marge go large este antidotul perfect pentru această stare de lehamite.

Este, dacă vreți, CODA anului 2022.

Filmul livrează drăgălășenie pe toate planurile.

De la relația trainică dintre cele două personaje care, în ciuda vârstei a treia, încă se mai iubesc și chiar vor să se distreze, până la interacțiunile haioase și emoționante cu ceilalți locuitori ai orașului, Jerry & Marge go large parcă îți redă încrederea în umanitate.

 

Dacă o fi să vină Ăl` de Sus care nu știe să folosească un aparat de bărbierit și cere o singură dovadă care să-l facă să se răzgândească din demersul de a ne trimite un alt potop, atunci povestea din Jerry & Marge go large este argumentul perfect.

Nu știu cât de mult a fost înfrumusețat evenimentul original, dar nu cred că s-a exagerat prea mult, însă știind că undeva există un orășel cu oameni atât de săritori, legați de o prietenie strânsă de zeci de ani, n-ai cum să stai neclintit în fața ecranului.

Negreșit vei fi năvălit de furtuni nestăvilite de căldură sufletească pentru că totul este pufos, parcă plutești pe fulgi gingași pe toată durata filmului.

Iar mesajele pe care ni le transmite fac parte din categoria celor agreate de toată lumea, nimeni n-o să aibă de comentat la povețele regăsite în acest film.

Chiar dacă alunecă pe panta utopiei, parcă văzând Jerry & Marge go large devii mai deschis către vârsta senectuții, bagi la cap că odată trecut de 60 de ani nu se termină brusc viața și că încă te poți bucura de ea dacă ai alături sufletul pereche și prietenii adevărați.

Mă durea inima de cât de siropos este filmul, dar nu în sens rău, fiecare replică zici că era o linguriță cu miere dulce, atât de pozitiv este.

 

🏆 Verdict

Filmul nu este deloc despre bani, ăsta este doar catalizatorul premisei, de fapt Jerry & Marge go large este despre viața simplă și cinstită, despre comunitatea adevărată, nu aia în care unii se bat și alții îi filmează, despre lucrurile mărunte care adunate aduc multe bucurii, despre naturalețe în suflet și în gândire.

Desigur, nu strică niște bani în plus, dar asta cade pe plan secundar.

Ce să zic de actori? Sunt superbi în roluri, chiar și cei care au partituri mai reduse ca amploare și jur că interpretarea lor relaxată, fără încruntări sau răutate, parcă îți bagă-n cap un gând să te muți în acel orășel.

Are un aspect de film de Hallmark, ieftin și de TV, deloc de cinema, că doar este făcut special pentru streaming, dar asta nu-i impozitează prea mult câștigurile evidente pe care Jerry & Marge go large le are.

Mi-a plăcut filmul, zici că este o bucată de zahăr într-o ceașcă de trai cotidian amar, așa că îmi scutur pușculița și mă duc să plasez și eu 8 bilete la loterie, mai știi, poate se aliniază numerele în favoarea mea.

 

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Triangle of sadness

Triangle of sadness

După multe peripeții cauzate de un proiector stricat am reușit de am văzut la cinema …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.