Largo Winch: The heir apparent

Prea fu lăudat Largo Winch: The heir apparent în anumite cercuri cinefile, așa că în lipsă de idei l-am pescuit din ape învolburate să îl dichisesc un pic, să îl scot în fața lumii.

Filmul pornește misterios, cu un boșorog dându-se la pești și pregătindu-ne de un necrolog lung și o pomană îndestulătoare.

Aflăm că decedatul este un mare magnat miliardar care a lăsat de izbeliște ditamai multinaționala.

Dar stați fără griji, nu degeaba se numește filmul Largo Winch: The heir apparent, are el un moștenitor cu același nume bine dosit pe undeva, prin lume, care este gata pregătit să preia frâiele afacerii lu` tac-su îngeraș. Doar că este atât de bine ascuns încât nimeni nu știe pe unde se află cârlionții lui din barbă.

Plus de asta, lipitorile care au supt de la țâța lui Nerio (ăl` bătrân) nu sunt prea încântate că un neica nimeni habarnist se va băga peste ei, consiliul director, să le scormonească printre afaceri.

Și uite așa, amărășteanul de Largo (Tomer Sisley) intră fără voia sa într-o lume crudă și barbară în care destui răufăcători enigmatici sunt pe urmele sale pentru a-i cântări piuitul cu forța și pentru a-l împiedica să-și demonstreze apartenența de numele Winch și, astfel, de a încăleca în fruntea corporației.

Largo Winch: The heir apparent este un film destul de banal ca poveste, nu-i cel mai răsărit dintre bobii din păstaia scenaristică aducătoare de premise identice, producția de față vine la apel cu aceleași aventuri platonice, nu-i ceva senzațional să iubești la prima vedere, dar este ceva cu care îți dorești să fii prieten, spre dezamăgirea filmului care era pregătit pentru alte lucruri mai fierbinți.

Aduce mai mult cu o peliculă a la James Bond, dar fără ca Largo să fie vreun spion suav, deci o variantă mai săracă.

Lupta lui pentru supraviețuire ne duce pe mai multe meleaguri, și cred că acesta este elementul cel mai fermecător din film, faptul că ne încântă privirea cu locații extrem de diverse, plimbându-ne pe multiple continente și scăldându-ne ochii cu o grămadă de peisaje mirifice, de înveți geografie mai bine de aici decât de la vreo oră de școală cu o tanti plictisită la catedră.

Având în vedere că este vorba de o cursă contra cronometru în care Largo trebuie să prezinte dovada incontestabilă că el este moștenitorul de drept și tot este împiedicat de mercenari care vor să-l trimită după tac-su, filmul are și ceva acțiune. Nici aici nu umplu vreun răboj cu laude despre originalitate, mai ales că Largo Winch: The heir apparent a apărut imediat după seria cu Bourne și a împrumutat zgâlțâiturile generatoare de dureri cerebrale din acele filme.

Sunt secvențe destul de incitante, nimic de zis, filmul este complex când vine vorba de a ne prezenta confruntări multiple, mai ales că senzația de diversitate este generată și de faptul că Largo se bumbăcește cu ăștia de îi tot miros urma cam peste tot în lume, nu avem o plictiseală de luptă reluată în aceeași locație.

Bazat pe niște benzi desenate belgiene, Largo Winch este un thriller de acțiune plăcut de urmărit, nu dă radarul peste cap de originalitate, dar este competent încropit.

Tehnic nu prea am ce reproșuri să îi aduc, imaginea este foarte bună, plimbările din America de Sud în Elveția, din Serbia în Hong Kong au menirea de a-ți menține ochii într-un permanent extaz vizual, iar coloana sonoră este semnată de Alexandre Desplat, deci nu dă greș.

Scenariul vrea să fie enigmatic, să ne pună fabrica neuronală la treabă pentru a scoate la foc automat fel și fel de teorii despre cine îi poartă sâmbetele lui Largo, dar este cam străvezie toată afacerea, nu-i greu de prins din zbor cine se află în spatele tărășeniei, dar are pe parcurs și ceva surprize picate din senin.

Pe actorie stă bine chiar, nu neapărat la rol principal, că n-am habar cine este Tomer Sisley, dar în roluri secundare am descoperit nume consacrate precum Kristin Scott Thomas (Tomb Raider) și, numai pe el nu îl anticipam într-un asemenea film, Benedict Wong (Extinct).

Așa, ca o concluzie simplă, Largo Winch: The heir apparent este un film decent, ușor digerabil, care se pretează la o vizionare fără probleme, nu vei descoperi sensul vieții în film, că nu-i cine știe ce profund, dar nici nu te împiedici de motive serioase de enervare, poate în afară de editarea cam zbuciumată și de o glumă faină (deși nu aia i-a fost intenția) cum că la 20 miliarde de dolari avere Largo devine al treilea cel mai bogat om al lumii. Haida-de, banii ăia îi lasă bacșiș Bezos sau Musk curierului care îi livrează mâncare.

Prin urmare, Largo Winch: The heir apparent m-a convins să-i dau 7 voturi.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The roundup

The roundup este continuarea filmului The outlaws, iar rolul principal îi aparține bestiei actoriei sud-coreene, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.