L`innocent

L`innocentL`innocent este o combinație de dramă și comedie, combinație presărată și cu o boabă de thriller.

 

🎬  L`innocent – Premisă

Abel (Louis Garrel) încă jelește moartea tinerei sale soții, dar nu mai este timp de boceală pentru că un eveniment, care se repetă, ia naștere în sânul familiei sale.

Mama lui, Sylvie, se mărită. Din nou.

Cu un pușcăriaș. Din nou.

Băiatul este disperat de predilecția ei pentru asemenea oameni, dar nu are ce face, trebuie să se învețe să îl aibă în preajma lui pe Michel (Roschdy Zem).

Oare acesta din urmă s-a făcut om serios sau încă îi umblă ochii după măgării ilegale?

 

💭 L`innocent – Comentariu 🍿

Nu avem de-a face cu un film chiar lejer ca ton.

Deși la bază ar fi o comedie, nu este nici pe departe una spumoasă, așa cum este caracterizată, fals, de către unele cronici.

Abordează o temă destul de întâlnită în filme, ba chiar prea des, anume reintegrarea în societate a celor eliberați din pușcărie.

Însă aici o face din punctul de vedere al celor care trebuie să coabiteze cu aceștia, neștiind dacă sunt reabilitați sau prin vene încă le curge sânge de criminal.

Este mai degrabă serios decât amuzant, deși Abel se decide să devină un fel de detectiv pentru a-l urmări pe Michel să-l prindă cu mâța-n sac.

Dar cum este amator jalnic, evident că încercările lui eșuează în felurite moduri și toată lumea miroase ce vrea să facă.

Dacă aș folosi comparații gastronomice, Abel vrea să fie caviar la restaurant de stele Michelin, dar nu face decât să devină o shaorma cu de toate la dugheana insalubră de la colțul blocului.

L`innocent

 

Din tot filmul, care nu-i cine știe, când vine nota de plată, mi-a plăcut cu adevărat o scenă într-un restaurant în care dialogul dintre două personaje se transformă încetul cu încetul dintr-unul exersat în ceva real.

Să zic că are și ceva urme de imprevizibil presărate prin partea finală care se transformă într-un mesaj subliminal legat de ciclicitatea vieții.

În rest, nu pot spune că am rămas răstignit de uimire cu privire la ceea ce se petrece în film.

Actorii joacă bine spre foarte bine, Noémie Merlant (Tár), în film fiind Clémence, gagica lui Abel, face un rol plin de surprize, nu mă așteptam de la personajul ei să evolueze în direcția respectivă.

 

🏆 L`innocent – Verdict 👍 sau 👎?

La final de zi, când se termină perioada de supraveghere, ce ar mai fi de zis despre acest film?

Nu este unul care chiar ar merita urmărit în cinema, la nivel tehnic pare mai degrabă o producție TV deoarece nu are nimic special în ea.

Este un film numai potrivit să-ți omori 90 de minute ca escală între alte două filme mai acătării, adică fix ce am făcut și eu, doar din acest motiv am ales să merg la L`innocent.

Ce mi s-a părut interesant este faptul că regizorul și scenaristul Louis Garrel este și actor și în cele patru filme regizate personajele pe care le joacă poartă același nume, Abel.

Nu mă tentează să le urmăresc pe celelalte trei pentru a descoperi de ce a ales asta, așa că închei aici călătoria mea nevinovată prin universul din acest film și îi comand 6 buchete de flori.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

American fiction

American fiction

American fiction este unul din multiplele filme nominalizate la Oscar, inclusiv pentru premiul cel mare. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *