Loving adults

Loving adultsAm mai scuturat praful virtual de pe Netflix (nu că s-ar fi așezat prea mult) pentru a consuma thrillerul erotico-dramatic Loving adults, un film danez din 2022 cu numele original de Kærlighed for voksne.

 

🎬 Loving adults – Premisă

Povestit în flashback-uri, filmul ne prezintă problemele conjugale ale unei familii banale, Christian (Dar Salim – Black crab), antreprenor în construcții, și Leonora (Sonja Richter), expertă în treburi casnice.

Dar când la mijloc se bagă și o amantă mult mai tânără și, implicit, mai apetisantă și mai ispititoare, poliția începe să tot bată la ușa acestei familii din diverse motive.

Vă dați seama că nu pentru felicitări pentru cei 20 de ani de căsnicie.

 

💭 Loving adults – Comentariu

La prima vedere, Loving adults pare o dramă maritală care transpune pe ecran moleșirea romantismului și evaporarea scânteilor după ani și ani de relație monogamă.

Ehe, dragii mei, nu trece mult și intră în acțiune partea de thriller care ne duce într-un vârtej hitchcockian amețitor de îmbârligături care de care mai neașteptate.

Asta în ciuda faptului că filmul are o desfășurare liniară a acțiunii, firul poveștii ducând pe un drum drept, fără prea multe bifurcații care să trezească piticul cognitiv din hibernare pentru a-l pune la treabă.

Dar asta este doar o aparență înșelătoare pentru că personajele principale au fiecare secrete proprii pe care le țin bine ascunse.

Partea cea mai palpitantă din Loving adults (un titlu interesant) este imprevizibilul. A fost un moment șocant de-a dreptul care m-a făcut să scap sticla de bere care s-a făcut țăndări pentru că n-aveam nici cea mai mică idee cu privire la acea dezvăluire.

Nu vreau să vă dau apă la moară să mă beșteliți că v-am scufundat plăcerea de a descoperi multiplele surprize pe care scenariul ni le-a pregătit, așa că nu mai comentez pe seama firului narativ plin de meandre venite fără invitație.

Mi-a plăcut că, în sfârșit, o raritate, avem de-a face cu personaje care gândesc inteligent (în cea mai mare parte), iar deciziile lor sunt unele raționale, bine cântărite, astfel încât nu produc oftaturi a lehamite intelectuală.

Loving adults

 

Faptul că eu, spectator, văd evenimentele doar prin ochii polițistului care prezintă un caz complicat din activitatea sa trecută m-a făcut să fiu mult mai circumspect ca de obicei, pentru că unele scene sunt inventate deoarece copoiul nu a fost prezent în peisaj.

De aici și temerea că informațiile furnizate nu-s cele mai exacte, nu știam ce este bazat pe fapte concrete și ce reprezintă doar plăsmuiri ale unei imaginații obligate să completeze piesele lipsă ale unui puzzle complicat.

Fiind un film danez, fac și eu niște conexiuni arbitrare, producția este rece, calculată, specifică zonei scandinave, fără multe emoții, aici acționând mai mult partea cerebrală a creierului, nu cea preocupată de inimioare și pupici.

Din nefericire, finalul este unul absurd și strică mare parte din construcția solidă realizată până atunci pentru că personajele se transformă instantaneu din „inteligentus europeanus‟ în „stupidus americanus‟, fapt ce m-a dezamăgit destul de mult.

Se putea mult mai bine din acest punct de vedere, dar chiar și așa, Loving adults este un film bun care ne arată ce consecințe poate avea dorința stabilității unui cămin familial.

 

🏆 Loving adults – Verdict

Of, voiam să fac ceva mai scurt, de asta am și tăiat din premisă, dar iar m-am întins prea mult pentru că Loving adults este un film de așa natură încât îți dă frâu liber gândirii să vină cu tot felul de rezolvări.

Când crezi că ai soluționat misterul, hop, scenariul te ademenește-n duba narativă cu o bomboană dulce plină de noi informații care îți accidentează fatal teoria construită cu migală.

Este un film matur, serios, concentrat pe un subiect sensibil. Și fără să par nu știu cum, vizionarea acestui film m-a făcut să-mi dau seama că prin producțiile de la Hollywood rar mai vezi nuditate, se pare că americanii au devenit extrem de pudibonzi. Dar nu și aici, în acest film danez, unde avem parte de câteva scene erotice.

Mă oftic din cale afară că scenariul nu s-a menținut deasupra liniei de plutire cu finalul care este unul eșuat din punctul meu de vedere. Sau poate, cine știe…

Simt că am nevoie de ceva activitate sportivă, așa că am evacuat incinta și mă duc să alerg 8 kilometri prin pădurea din jurul casei.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

I came by

I came by

I came by este un film britanic pe care îl puteți găsi în această perioadă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.