Mardaani 1

Mardaani este un film indian (nu mai oftați acolo în spate, că vă scot la tablă) ce o are în rol principal pe Rani Mukerji ce interpretează un polițist, Shivani, ce se dovedește a fi incoruptibil și care bagă teroare-n nemernici.

Doamna polițist este pâinea lui Dumnezeu cu cei care respectă legea și tridentul diavolului cu cei care o încalcă fără pic de respect pentru cei din jur.

Respectată de colegi și temută de infractori, Shivani face curățenie pe bucata ei de teritoriu.

Intriga filmului accelerează în momentul în care Pyaari, o puștoaică simpatică foc, prietenă cu nepoata lui Shivani, dispare subit, nu calcă pe la școală timp de câteva zile și nu pare a fi doar o toană adolescentină, ci altceva mai sumbru intervine în ecuație.

Pyaari este răpită, alături de multe alte fete orfane sau nebăgate-n seamă, de o organizație sinistră care le folosește pe post de sclave sexuale vândute boșorogilor libidinoși care oferă prețul cel mai mare. Și cum scârboșeniile matusalemice colcăie peste tot, cererea este foarte mare, așa că jigodiile imorale nu prididesc cu satisfacerea dorințelor perverse ale moșilor putred de bogați în portofel și veștejiți în pamperși.

Marea eroare a acestei organizații a fost răpirea lui Pyaari pentru că astfel a activat-o pe Shivani care nu stă cu mâinile-n sân și pornește pe urmele nemernicilor.

Mardaani este un thriller polițist mai serios ca un diamant la rinichi pentru că tratează un subiect sumbru și nu ocolește această problemă, a traficului sexual de carne vie, ci atacă frontal acest flagel cu imagini uneori greu de suportat care dovedesc bestialitatea care zace-n ADN-ul deteriorat al unora.

Scenariul nu este unul nemaipomenit, nu are nevoie de Voltaren să-și frece articulațiile din cauza unor răsuciri subite în desfășurarea poveștii, ba chiar este drept ca un zgârie nori prin calea aleasă pentru a ne prezenta drumul investigației.

Dar asta nu înseamnă că Mardaani este un film slab, din contră, chiar dacă nu este prea original, gravitatea subiectului abordat și construcția personajelor generează o tensiune vizibilă pe tot parcursul filmului și un sentiment de pericol permanent pentru că antagonistul este unul malefic, intră în categoria personajului negativ pe care vrei să-l vezi crăpând în cel mai chinuitor mod cu putință pentru că te oripilează prin acțiunile lui reprobabile. Și faptul că este inspirat din fapte reale nu face decât să accentueze ura profundă pe care o simți pentru animalul biped.

Shivani este, la rândul ei, un personaj memorabil, o stâncă a corectitudinii, un munte de calm, doamna este imperturbabilă pusă chiar și în cele mai periculoase situații și dă dovadă de o franchețe dezarmantă. Și este un om simplu, ce spune că va face, atunci fii sigur că fix aia va face.

Filmul nu are acțiune prea multă, este unul realist, fără degete mijlocii arătate logicii, gravitației sau fizicii, este o producție bazată pe investigație criminalistică și descoperirea de noi dovezi și informații care să aducă poliția cu un pas mai aproape de infractori.

Punctul forte al filmului este confruntarea verbală dintre Shivani (stindardul justiției) și antagonistul principal (emblema jegului uman), o dispută care prin calmul ei generează frisoane de tensiune pentru spectatorul obișnuit cu scandaluri, injurii, băga-mi-aș, morții tăi, răniții mei, etc.

Ei bine nu, aici dialogul este unul civilizat dar atât de subliminal încât te înflăcărează cu fiecare frază și abia aștepți momentul culminant când lupta verbală devine una fizică.

Mardaani este un film bun, care se dezice de absurditățile indiene cu eroi masculini care se iau la trântă cu hoarde de inamici, care îndoaie titanul, deviază gloanțele și fac balet aerian de zici că nu au oase în ei. Sunt pe cât de spectaculoase, pe atât de tâmpe. Dar nu și Mardaani, este la fel de serios ca Romeo Akbar Walter, fără cântece, fără exagerări, fără baliverne vizuale, doar o poveste terifiantă despre stricăciunea sufletului uman și corupția nesățioasă care duc la distrugerea unor vieți nevinovate.

În afară de finalul un pic melodramatic, nu prea am ce să zic de rău despre Mardaani, film care te îngrozește prin revelația că asemenea monștri fac parte din aceeași specie cu tine, de aceea îi dau un binemeritat 9, este un film excelent.

4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)

Mardaani

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=04E-jHtWrDA

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Runway 34

Runway 34

După ce am văzut Shaitaan am zis că n-ar fi rău să urmăresc și Runway …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *