Masterminds

Masterminds

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Masterminds, a dat Domnul de a mai fost lansat și acest film al cărui trailer a apărut încă de acum un an jumătate, dar, din varii motive, lansarea filmului a tot fost amânată. Variile motive au ținut în mare parte de calitatea îndoielnică a filmului.

Este o comedie bazată pe o poveste adevărată care are la bază un jaf baban din anul 1997, un jaf având ca obiect o societate care se ocupa cu transportul în siguranță al banilor diverselor bănci.

Un coate-goale, David, șofer pe o blindată care transportă cașcaval, are o viață cum nu se poate mai banală, un job plictisitor, o logodnică țâfnoasă, care-l ține sub papuc, o viitoare soacră mai acră ca varza murată, o mașină care nici la proiectul Rabla nu este acceptată și prospecte zero pentru un viitor mai bun.

Toate astea se schimbă când în viața lui apare o colegă de serviciu, Kelly, care-i pică grav la inimă cu tronc și de dragul căreia este convins să-și jefuiască locul de muncă. Însă nimeni din cei implicați nu se aștepta ca ciumpalacul de David să fure toți banii, umplând până la refuz duba cu vreo 17 milioane de dolari și atrăgând atenția unei țări întregi.

Se pornește o comedie trăsnită și absurdă pe alocuri, cu David un ditamai prostovan și pămpălău, dar care, cum-necum, reușește să treacă peste o grămadă de obstacole. Este tras pe sfoară de Kelly și acoliții ei și trimis în Mexic aproape în curul gol, aici trebuind să se descurce pe cont propriu, pe urmele sale fiind atât Interpolul, cât și un asasin plătit să îi ia piuitul.

Încă de la început Masterminds (titlu ironic) are grijă să ne atenționeze cu privire la ce ne așteaptă, adică o comedie tâmpită, grosolană, vulgară, plină de umor de situație, a la Stan și Bran, care nu strălucește prin poveste dar care te face să râzi.

Și tocmai acesta este scopul unei comedii, nu să fie un film excelent, ci să te facă să râzi.

Masterminds a făcut asta din plin, sala izbucnea în hohote de râs din cinci în cinci minute la deciziile cretine și acțiunile stupide întreprinse de David pentru a se eschiva de poliție și de criminal și pentru a se răzbuna pe cei care l-au trădat și l-au dat pe mâna celor de care tot încearcă să scape.

Știam că mă uit la un film per total slab, că umorul este unul stupid, redus la cele mai elementare tehnici, cu toate astea, nu mă abțineam să nu izbucnesc și eu în hohote.

De la replici savuroase la un comic de situație grotesc și până la poante rasiste, filmul are de toate și este imposibil ca până și cel mai încrâncenat spectator să nu scoată un zâmbet la peripețiile prin care trece David.

Distribuția este una stelară, de la durduliul și veșnic aiuritul Zach Galifianakis în rolul lui David, până la trioul din Ghostbusters format din Kristen Wiig (în rolul ibovnicei dorite de David), Kate McKinnon (logodnica nefericitului tras pe sfoară) și Leslie Jones (polițistă aflată pe urmele fugarului), mai lipsea Melissa McCarthy și aveam toată distribuția principală din Ghostbusters. Mai apar și Owen Wilson în rolul trăgătorului pe sfoară și Jason Sudeikis în rolul trăgătorului.

Nu prea mai am ce altceva să spun despre film, probabil sunt un pic influențat și de spectatorii din sală, poate dacă îl urmăream singur nu mi s-ar mai fi părut atât de amuzant.

Ah, să nu uit de coloana sonoră care contribuie și ea din plin la umor, contrastează foarte mult cu acțiunea pe care o vezi, auzi Enya – Only time, care este o piesă serioasă și îi vezi pe ciumpalacii ăștia care mai respiră doar printr-o minune, evident că te ia cu dureri de burtă de atâta râs.

Masterminds este o pârnaie de film, praf ca poveste dar extrem de amuzant care se bazează mai mult pe situații ilare, identități încurcate, tăntălăi descurcăreți prin mult noroc și coincidențe forțate decât prin scenariu și inteligență, dar este eficient.

Deși recunosc că este un film prost, îi dau nota 7 pentru că nici nu mai țin minte de când nu am mai râs cu atâta poftă la o asemenea idioțenie.

 

Trailer

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Une année difficile

Une année difficile

Băieții care au dat lovitura cu Intouchables, adică Olivier Nakache și Éric Toledano, sunt la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *