Mechanic Ressurection

Mechanic Ressurection

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Mechanic ressurection este un nume sofisticat pentru sequelul Mecanicului 1 din 2011 care la rândul lui este rebootul  Mecanicului original din 1972. Observați câtă inovație din partea Hollywood-ului.

Mai întâi de toate, un avertisment: Stați deoparte de trailer.

Mechanic 2 este un film de acțiune lipsit de orice urmă de originalitate dar care, în mare parte, este destul de competent.

Nu e cine știe ce, același veșnic rahat servit în ambalaj un pic diferit de fiecare dată dar care te ține în viață, chiar dacă pute și are gust nasol.

Deși retras definitiv a nu știu câta oară din activitatea pe care o presta, Bishop, adică mecanicul nostru, nu poate scăpa cu nici un chip de trecutul său care-l bântuie în orice cotlon al lumii în care Bishop încearcă să se refugieze.

De data asta este vorba despre Crain, o umbră neagră din trecutul său, un dușman înverșunat care-i propune o afacere cică benefică ambilor.

Bishop trebuie să ucidă 3 persoane dar să pară niște accidente, că asta e meseria lui, în schimb Crain nu îi va căsăpi gagica.

Poveste simplă și uzitată până la epuizare.

După ce că filmul este destul de scurt, se pierde căcălău de timp cu încercarea nereușită a scenariștilor de a  ne crea iluzia că Bishop chiar o iubește pe muiere. Adică pe bune? A agățat o fufă pe-o plajă și după câteva zile de hârjoneală plus una bucată tăvăleală prin  cearceafuri deja o iubește din străfundul inimii încât este în stare să își riște viața pentru ea? Haida de că nu ține deloc vrăjeala.

Era mult mai penetrant dramatismul dacă în locul parașutei pescuite aiurea, filmul îl prezenta pe Bishop măcar căsătorit de câțiva ani cu coana fufă, nu că asta ar fi fost mai original, dar măcar impactul emoțional era mai mare și mai credibil. Una e să pleci la război pentru o fofoloancă de o noapte și alta pentru nevastă.

Mă rog, trecând peste asta, filmul să zic că este destul de distractiv în special pentru modurile inovative prin care Bishop se infiltrează în locuri aparent impenetrabile și își ucide victimele.

Pe alocuri arată destul de ieftin filmul, pentru că așa și este, se vede de la o poștă unde este ecran verde pentru că unele efecte speciale sunt slabe și par nefinisate.

Dar compensează prin secvențele care nu au nevoie de CGI, adică atunci când Mechanic, adică Bishop își pune la treabă aptitudinile letale de rupt picioare, strâmbat maxilare, exorcizat capete și împușcat tot ce mișcă.

Probabil are o lampă magică la el pentru că are parte de arme cu muniție aproape infinită, dușmanii sunt cretini de te miri cum sunt capabili să respire fără instrucțiuni și, de asemenea, pare înconjurat de o bulă protectoare magică pentru că nimic nu se atinge de el.

Ceea ce vă așteptați să vedeți de la un film cu Jason Statham este fix ceea ce veți primi, cuțite, pumni, picioare, arme de tot felul, cascadorii extreme, care credibile, care de crucit mintea, avem de toate.

Comparativ cu prima parte care s-a dorit a fi mai serioasă și a eșuat pe partea de acțiune, Mechanic 2 se pare că și-a acceptat rolul de film petardă și nu se mai ia deloc în serios, ceea ce este o bilă albă, evitând astfel să cadă în ridicol.

Bre nene, dar eu unul am obosit de filmele astea pe care nimeni nu le verifică în amănunt înainte de lansare. Mă ofer eu voluntar să o fac. Ce dracului, nu mai suntem acum 100 de ani, mi se pare inadmisibil ca nimeni să nu observe niște erori flagrante, cum anumite răni și vânătăi acum sunt, în secvența următoare dispar ca apoi să reapară ca prin minune. Dacă știi că nu ești în stare să asiguri o minimă continuitate filmului, atunci renunță naibii la asemenea elemente care îți dau de furcă.

Urmăriți la începutul filmului corpul actriței care o joacă pe Gina, gagica lui Bishop, Jessica Alba, adică nu să salivați la ȚCC-ul ei (țâțe, cur, craci, că sunt prezentate cu lux de amănunte în slow-motion), ci să fiți atenți la rănile ei magice.

Antagonistul nu e cine știe ce, se înscrie în tiparul banal al nemernicului care vrea să domnească peste un anumit domeniu deși are nevoie de alții să îi facă treaba și se înconjoară de dobitoci.

Jason e Jason, la ce altceva să mă aștept de la el? Este același în toate filmele de acțiune.

Diferența de vârstă cam mare dintre el și Jessica Alba (mai ales că Jessica arată mult mai tânără față de vârsta ei) face să fie un pic ciudată relația lor.

Mechanic 2 nu aduce pe masă nimic spectaculos, oricum nu mă așteptam la cine știe ce de la film, are câteva momente interesante, mai șutește și de la Ghost protocol o fază, dar sunt prea puține, este un film care nu merită urmărit la cinema,  dar nici vreun rebut de aruncat la gunoi nu este.

Îi dau o notă de trecere, 5.

Din păcate, dacă ați văzut trailerul, ați văzut (aproape) tot filmul, încă de pe la jumătatea lui mi-am dat seama că deja am văzut finalul în trailer. Și așa a și fost. Ăștia chiar sunt idioți, cum pizda mă-sii (mă scuzați, dar m-am enervat) să pui în trailer finalul unui film?

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Attack

Zee5, un serviciu de streaming indian, a lansat Attack, un film de acțiune care mi-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.