Murder mystery

Murder mystery

Am vrut să mă relaxez un pic că tot era răcoare afară și mă puse dracul să mă uit la Murder mystery deși știam că în el joacă legenda vie, monumentul de actorie, inegalabilul Adam Sandler care scoate pentru Netflix filme mai rapid decât behăie Salam manele.

Singura atracție a fost prezența alături de el a febleței subsemnatului, Jennifer Aniston, altfel nici nu mi-ar fi trecut prin cap să urmăresc Murder mystery.

Cei doi interpretează un cuplu obișnuit ce-și aniversează 15 ani de căsătorie și care încearcă să reaprindă flacăra pasiunii cu o excursie în Europa. Doar că în avion cei doi sunt deturnați de fermecătorul Charles Cavendish (Luke Evans) care le oferă o alternativă mult mai bună, să petreacă niscai timp pe un yaht luxos.

Aici cei doi sunt martorii unei crime și, implicit, toți cei prezenți pe yaht devin suspecți.

Intră pe fir și poliția franceză prezentată ca mare incompetentă care consideră de cuviință să îi ia în colimator pe cei doi americani drept principali suspecți.

Filmul se transformă într-o poveste de Agatha Christie în care cuplu căsătorit devine Hercule Poirot și încearcă să-și dea seama cine este criminalul.

Din păcate Murder mystery vrea să fie de toate și, până la urmă, nu a scos decât un fâs prăpădit.

Misterul lipsește cu desăvârșire pentru că povestea este previzibilă și urmează fiecare etapă specifică unei astfel de premise și atinge cu succes toate clișeele fumate care nu mai surprind pe nimeni.

Aparent filmul este și o comedie, dar nu am râs deloc pe parcursul lui pentru că ideea de umor a scenaristului a reprezentat-o constanta ciondăneală conjugală dintre cei doi soți care nu avea niciun haz.

Singurul moment cu adevărat incitant, și aici ține 100% de gustul personal, a fost o secvență de la finalul filmului, cu o urmărire de mașini cu Jennifer Aniston în centrul ei care, deși are o anumită vârstă, a fost o desfătare pentru ochii mei.

Are ceva aparte care o face agreabilă indiferent de ce rol joacă și în ce dugheană de film apare.

Cât despre Adam Sandler, ce ar mai fi de spus? Merge pe aceeași linie cu care ne-a obișnuit în majoritatea filmelor, iar actoria lui în acest film pare a unei balegi deshidratate aflată într-o profundă comă erbivoră. De câte ori deschide gura mă simțeam de parcă luasem un pumn de somnifere. Numai când mă uitam la moaca aia a lui cu mustața aia și mă duceam cu gândul la un actor de filme porno din anii `70 pensionat.

Murder mystery este, în treacăt, și un pic nepoliticos, să nu folosesc cuvinte mai grele, abuzând de stereotipuri rasiale. Nu știu dacă a fost involuntar sau nu, dar am tresărit când, în timp ce un personaj indian se dădea în stambă, pe fundal se auzea melodia Gitanas.

Deși eram conștient că nu va fi un film bun din cauza prezenței lui Adam Sandler, am crezut că Murder mystery va fi măcar suficient de decent și amuzant încât să mă destindă pentru 90 de minute.

Din păcate, nici măcar prezența fermecătoare a lui Jennifer Aniston (nu mă judecați, îmi place de ea și cu asta basta) nu reușește să salveze această epavă de la naufragiu, dovedind, dacă mai era cazul, că Netflix scoate porcării pe bandă rulantă și doar din când în când mai scapă câte-un diamant.

Mai mult de un 4 nu am de unde să mă scutur pentru Murder mystery, 3 pentru Jennifer Aniston și 1 pentru scena de final cu Jennifer Aniston în prim-plan. Fato, meriți mai mult de atât.

2 out of 5 stars (2 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Drive-away dolls

Drive-away dolls

Drive-away dolls este un film regizat de jumătate din cuplul Coen, în speță de fratele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *