My big fat greek wedding 2

My big fat greek wedding 2 Având în vedere ce succes mamut a avut primul film, mă mir că a durat 14 ani să iasă My big fat greek wedding 2.

Când faci 368 de milioane de dolari din doar 5 milioane buget parcă nu stai atât de mult până încerci să repeți isprava.

 

🎬 My big fat greek wedding 2 – Premisă

S-au așezat anii peste familina Portokalos, acum Toula (Nia Vardalos) este așezată la casa ei, supraviețuind propriei nunți.

Are și o fată de 17 ani, Paris (Elena Kampouris – Before I fall), care se pregătește de facultate. Deși bunicul ar dori să se aranjeze pentru măritiș, nu pentru și mai multă școală.

Apropo de ăl` bătrân, că de la el se va trage beleaua din acest film, el află cu stupoare că este burlac.

Nu, nu că ar fi pățit ceva soția lui, Maria, ci descoperă un fapt teribil, certificatul lor de căsătorie n-a fost semnat, deci uniunea lor consensuală nu poartă o pecete oficială.

Așadar ce le rămâne de făcut?

Să cânte marșul nupțial că avem de pregătit o nouă nuntă.

 

💭 My big fat greek wedding 2 – Comentariu 🍿

Pare-se că nu s-au schimbat prea multe în gălăgioasa și sufocanta familie grecească.

Dar nu-i problemă, tocmai de asta am și ajuns să o iubesc atât de mult.

Coordonatele poveștii sunt cam aceleași, doar personajele care trebuie să-și jure credință eternă sunt altele, în rest ghidușiile clasice revin în forță.

Doar că eu nu am văzut continuarea la o distanță de 14 ani, ci în mai puțin de 24 de ore, de aceea poantele sunt destul de ofilite pentru că nu diferă cu nimic față de cele din primul film.

Nu a avut nimic care să mi se întipărească în minte pentru că toate glumele de la prima nuntă sunt scuturate de praf și reutilizate aici.

Asta nu înseamnă că mi-a displăcut producția.

Din contră, m-am simțit bine în compania ei pentru că reușește să impresioneze pe un alt palier, anume cel sentimental.

Povestea lovește rapid, puternic și neîncetat în inima privitorului și m-au luat cu asalt multe momente emoționante în fața cărora nu am putut rămâne impasibil.

My big fat greek wedding 2

 

O simplă privire în care se citea dragostea infinită aruncată persoanei iubite are menirea de a te aduce în pragul lacrimilor, mai ales având în vedere contextul în care are loc respectiva scenă.

Este un film romantic pentru toate vârstele, de la cea adolescentină până la cea matură și până chiar la cea a senectuții.

Totul aici este despre flacăra romantismului care nu trebuie lăsată să se stingă indiferent de situație pentru că nu-i nimic mai frumos decât să ai pe cineva drag aproape de tine.

Poate că sună utopic sau demodat, dar mesajul transmis este unul care își atinge ținta precum săgețile lui Cupidon care nu ratează niciodată.

Și se datorează tuturor, și nu exagerez, tuturor personajelor din film care sunt carismatice și te fac să îți dorești să faci parte din acea familie chiar dacă sunt șanse să o iei razna.

Apar și actori în roluri noi, mă așteptam să se bage în seamă Rita Wilson, producătoarea primei părți, fără de care filmul nu ar fi existat.

Însă apar John Stamos (ce pilulă de nostalgie mi-a livrat) și regretatul Mark Margolis cunoscut pentru rolul Hector Salamanca din Better call Saul.

Dacă tot am pomenit de regrete eterne, de menționat că Michael Constantine, cel care-l interpretează pe Gus, bătrânelul jovial cu Windexul și rădăcina greacă a cuvintelor, a decedat și el între timp.

Hai să nu închei pe un ton posomorât acest comentariu, filmul este o continuare decentă a mega succesului din 2002 care rămâne de departe rom-com-ul cu cele mai mari încasări din istorie, nimic nu s-a mai apropiat de peste 20 de ani de această producție.

 

🏆 My big fat greek wedding 2 – Verdict 👍 sau 👎

Nu am râs la fel de mult ca în prima parte, o lasă mai moale cu umorul, nici povestea nu se screme să aducă o miasmă de originalitate și se simte asta în ceea ce privește produsul final.

N-a avut nici pe departe impactul primului film, nici încasările nu au fost extrem de bogate, sub 100 de milioane de dolari la nivel global. În final a fost o reușită, dar una care sigur nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

Dacă nu m-a amuzat cine știe, în schimb m-a fermecat prin simplitatea și frumusețea povețelor transmise cu privire la viață.

Banală sau complexă, săracă sau bogată, n-are rost să fie irosită cu certuri meschine și sfezi inutile, ea trece repede și nici nu clipești bine că deja te trezești cu nepoții în ogradă.

Așa că hai să închinăm un ouzo în cinstea existenței umane de care trebuie să profităm la maximum și n-o să mă opresc până nu dau pe gât 7 păhărele cu licoarea grecească.

Iar acum fac pregătirile pentru My big fat greek wedding 3.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Sabrina

Sabrina

M-a rugat cineva să-l ajut să o găsească pe Sabrina din 1954. Și dacă am …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *