Nicky Larson et le parfum de Cupidon

Nicky Larson et le parfum de Cupidon

Nicky Larson et le parfum de Cupidon este noul film regizat de Philippe Lacheau după Babysitting 1, Babysitting 2 și Alibi.com. Este primul regizor căruia i-am făcut recenzie la toate filmele, acesta fiind al patrulea.

Filmul este o adaptare a unei manga cu titlul City hunter și îl are în prim-plan pe Nicky Larson (interpretat de regizor), un detectiv de clasă mondială, cum îi place să-și spună, dar care, înainte de toate, este cel mai mare afemeiat inofensiv din câți există.

Pentru Nicky trupul unei femei frumoase este un templu la care s-ar ruga zi și noapte și nu se dedă de la niciun efort pentru a-și lipi retina de formele apetisante ale unei domnițe neștiutoare.

Singura care încearcă să-l aducă, pe cât posibil, în lumea normalilor, este Laura, colega lui de cameră și sora celui mai bun prieten al lui Nicky, prieten dispărut din peisaj din cauza unui mare mafiot.

Printre belit pleoapa la reviste deocheate și benoclat genele la domnișoare sumar îmbrăcate ce fac gimnastică, Nicky Larson mai și muncește, când și când.

Cel mai recent caz este unul deosebit de interesant, dar și neobișnuit. Trebuie să păzească o valiză ce conține un produs ce se poate dovedi o armă letală dacă pică în mâinile cui nu trebuie.

Este vorba, nici mai mult, nici mai puțin, decât de elixirul lui Cupidon, un parfum care conține feromoni atât de puternici încât oricine se poate îndrăgosti de oricine.

Cum Nicky nu prea pune botul la o asemenea vrăjeală, nu se abține și probează parfumul doar pentru a descoperi că proprietățile lui sunt reale dar cu efecte nedorite pentru el.

Și astfel se declanșează o serie de evenimente palpitante pentru că foarte multă lume se pare că este pe urmele acestui elixir și urmăritorii nu precupețesc niciun efort pentru a pune mâna pe el.

Nicky Larson et le parfum de Cupidon este o comedie de acțiune, un fel de Mission impossible combinat cu Mr. Bean în vremurile lui bune.

Și cum rolul primordial al unei comedii este să mă facă să râd, apoi Nicky Larson m-a tăvălit pe jos de râs cum de mult nu am mai făcut-o, punându-mi la treabă mușchi faciali pe care nu credeam că îi dețin în proprietate.

Nu știu cum a reușit să primească rating PG-12 pentru că filmul are câteva elemente de nuditate, dar nu exagerată, însă există. Iar glumele sunt dintre cele mai diverse, se bazează în primul rând pe comedia fizică.

Nu scapă nimeni de miștourile scenariului, se fac glume cu homosexuali, cu lesbiene, cu pedofili, cu religie, poate fi considerat misogin, ba chiar și iubitorii de animale se vor isteriza la câteva momente.

Glumele reușesc să mențină un echilibru perfect, nu sunt atât de vulgare încât să cadă în groapa ofenselor și să oripileze sufletele pudice, dar suficient de obraznice încât să genereze hohote de râs și să dea palpitații pioșilor.

Nu am văzut film atât de plin de glume reușite de foarte multă vreme, aproape fiecare scenă conține o poantă, fie mai subtilă, fie mai directă. Și filmul primește bile albe, foarte multe, pentru că glumele nu se repetă. Sau mă rog, nu toate. Dar și cele care se repetă nu o fac foarte des și nu își pierd hazul pentru că sunt folosite cu cap.

Scenariul este absolut superb, diversitatea dumelor este cu adevărat de aplaudat, chiar dacă unele sunt previzibile și le aștepți, efectul lor nu se pierde.

Plus de asta, ele sunt elevate și de coloana sonoră care se folosește de niște melodii celebre perfect alese în momente cheie care augmentează ilaritatea glumelor.

Și pe lângă comedie, Nicky Larson face de râs multe filme de acțiune pentru că are câteva secvențe palpitante, nu exagerat de spectaculoase, că nu le-a permis bugetul și nici nu era ăsta scopul filmului, dar destul de ingenioase care m-au impresionat.

Atenția la detalii este iarăși de lădaut, sunt elemente minore presărate când și când despre care crezi că nu au importanță, dar vor juca un rol esențial mai târziu, încât am rămas surprins la cât de migăloși au fost scenariștii.

Dar în afară de comedie și acțiune, Nicky Larson aduce și ceva dramă și niscai emoții, plus o apariție surpriză, asta dacă urmăriți doar trailer din recenzie și nu și pe celelalte și nici nu vă uitați la distribuție.

Scenariul este previzibil în sensul că știi cum se va termina, dar nu prea te lasă să ghicești cum ajunge la destinație.

Este un film ușurel, dar și ușuratic, nu știu dacă doamnele sau domnișoarele vor fi ofensate de film pentru că în mare parte sexul feminin este prezentat doar ca fiind frumos și atât, dar sunt și ceva personaje feminine puternice care mai echilibrează balanța.

Am molfăit o zi întreagă dacă să îndrăznesc să fac ceea ce voi face dar cum comedia este cel mai subiectiv gen de filme, puteți da cu pietre reale sau filozofale în mine, nu este filmul vreo capodoperă de povestit nepoților, dar nici nu mă aștept la așa ceva de la o comedie, ci doar să mă facă să râd, și aici am râs sau zâmbit aproape non-stop așa că da, dragilor, voi face nefăcutul și îi dau 10.

5 out of 5 stars (5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

About admin

Check Also

Battle on Buka Street

Battle on Buka Street

Din când în când îmi place să mai bag câte o premieră, adică sper că-s …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *