Night swim

Night swimDacă este ianuarie, este obligatoriu să avem un film horror cu buget mic, iar în 2024 a venit rândul lui Night swim să se arunce în bazin.

 

🎬  Night swim – Premisă 🕮

Ray (Wyatt Russell – Overlord) este un jucător de baseball ce suferă de o boală necruțătoare care se va tot agrava. Acum merge destul de șontâc, dar încă-i de bine pentru că în curând nici măcar așa nu se va mai putea deplasa.

Din motive care îmi sunt neclare, că nu am acordat prea mare atenție, se mută cu toată familia în casă nouă.

Una mare și ieftină, cu ditamai piscina plantată în mijlocul moșiei.

Ce să mai dizolv mult clor narativ în balta premisei, este evident că piscina nu-i una oarecare și începe să-i bântuie pe stăpânii care se aruncă în ea să se răcorească.

 

💭 Night swim – Comentariu 🍿

Se știe că ianuarie este un fel de ghenă de gunoi a Hollywood-ului, deoarece în această lună sunt deversate, în general, filmele de două parale de care studiourile vor să uite cât mai repede.

Și Night swim nu este vreo excepție, fiind un film de groază groaznic, scuzați-mi jocul neinspirat de cuvinte.

Până se pornește simulacrul de horror am asistat cred că mai bine de 30 de minute la discuții despre baseball și mutat.

Așadar, o plictiseală totală de simțeam cum mă împresoară o armată de Moș Ene pe la gene.

Bre, este film de speriat, nu ar trebui să mă apuce somnul, că nu urmăream vreo dramă leșinată numai bună de picotit pe ritmul ei.

Din păcate, titlul de față este lipsit de orice interes pentru că și atunci când se pornește scandalul supranatural nu se petrece vreo mare șmecherie.

Vă las pe voi să ghiciți care este asul din mânecă al filmului când trebuie să-și sperie audiența.

Hai că ați căpătat experiență, oricum era la mintea cocoșului că tresăririle sunt generate de zgomote mai multe și mai puternice decât la un concurs de „petardați‟.

Puteai să stai cu ochii închiși și doar să auzi filmul, știai că atunci când bubuie ceva a mai intrat un nătăfleț în piscină și a fost speriat de cine știe ce moroi șucărit.

Astfel, scenele au devenit foarte repede repetitive pentru că a fost folosită aceeași formulă fleșcăită de naștere a terorii.

Night swim

 

Văleleu, păziți-vă neuronii, că scenariul vrea să-i omoare pe toți creând niște personaje ce ar face ca definiția clasică a cuvântului imbecil să pară un compliment.

Urmăriți doar jocul nocturn Marco Polo și vă garantez că IQ-ul va scoate o palmă de undeva și vă va plezni zdravăn peste moacă, iritat că ați ajuns să urmăriți așa ceva.

Refuz să mai comentez ceva pe seama acestui film, că am suferit deja prea mult uitându-mă la el.

La celelalte capitole, tehnic și actorie, este bleah, nimic ieșit din comun, dar nici nu pot să înec interpretările, mai ales că mi-s dragi Wyatt Russell și Kerry Condon (The banshees of Inisherin).

Însă este clar că au acceptat rolurile pentru că bani și pentru că au scăpat repede de filmări că toată acțiunea are loc în jurul unei piscine.

 

🏆 Night swim – Verdict 👍 sau 👎

Nu toți sunt capabili să transforme un scurt metraj într-un film de sine stătător și aici se simte din plin subțirimea poveștii.

Cu cât petreceam mai mult timp pe lângă piscina infernală, cu atât îmi dădeam seama cât de ușor este să scapi de acolo dacă nu erai un dobitoc cu doi neuroni beți.

Ideea nu-i rea, că respectiva piscină părea umplută cu apă pe care a mers Isus, dar cu ceva șmecherie la mijloc, dar nu este atât de potentă încât să se preteze la un film de 90 de minute.

Pentru a trage de timp, scenariul a efectuat o lobotomie grosolană personajelor, ceea ce nu a făcut decât să mă enerveze pentru că n-ai cum, oricât de tâmpit ai fi, să reacționezi atât de fals și neverosimil în respectivele situații.

Nu îmi rămâne altceva decât să-i dau în cap cu 3 bâte de baseball, poate îi vine mintea la loc.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

miniRecenzie YouTube

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

The first Omen

The first Omen

Taman franciza Omen să nu fie sculată din morți? Iată că The first Omen ne …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *