No mercy

Căutam un alt No mercy, din 2019, dar am dat peste acesta din 2010, tot sud-coreean, și cum mi s-a părut interesantă și premisa ăstuia, nu am trecut mai departe și am dat play filmului de față botezat original Yongseoneun eupda.

Genul lui este thriller medico-legal pentru că se ocupă cu cadavre. Aduce cu trilogia Baztan (El guardian invisibleLegado en los huesos și Ofrenda a la tormenta) sau cu Origenes secretos, dar și cu Jazbaa, un film indian pe care îl am proaspăt în minte.

Niște iubitori de păsărici (la propriu), își fac de treabă pe malul apei când se împiedică de o fătucă mult prea rece pentru orice anotimp, a cărei strălucire din ochi era dusă de mult și era și cam împrăștiată.

Cadavrul despuiat este expediat la morgă unde cade în mâinile protagonistului Kang, un medic legist șmecher, care găsește chiar și cea mică urmă de dovadă, infinitezimală este prea mare pentru el, trebuie să fie lungă de un zeptometru pentru a considera că are de furcă în descoperirea ei.

Și începe nebunia pentru că modul în care criminalul și-a desăvârșit arta este una plină de simbolistică și deja începuse să mă ia cu frisoane pe timp de caniculă, anticipând spectacolul grotesc care va urma.

Astfel, Kang ajutat de o tânără debutantă în domeniul criminalisticii, trebuie să afle adevărul din spatele acestei fapte abominabile și să prindă criminalul înainte de a fi prea târziu și de a îndolia și alte familii.

Doar că am clipit un pic și am crezut că am dormit pentru că după vreo 30 de minute aveam impresia că filmul a ajuns la final, dar nici pe departe.

Kang are un impuls suplimentar în toată această tărășenie, este implicat personal în caz și nu că așa a vrut el, ci din alte motive.

Vă recomand să nu citiți nimic de pe IMDB și nici să urmăriți trailerul de la final, băgați filmul pe orbește.

No mercy este un film SENZAȚIONAL, probabil cel mai bun thriller de acest gen din ultimii ani pe care l-am văzut.

Deși nu pare complicată povestea la prima vedere, că nu este nimic original în ea, scenariul este unul nemaipomenit, de la semnificația crimei până la răsturnările de situație care pur și simplu m-au paralizat, totul contribuie la un thriller magnific care, la final, m-a lăsat fără cuvinte.

Aș merge până într-acolo încât scriu că la Hollywood un asemenea film nu ar vedea lumina zilei pentru că este și grafic, dar și scenariul nu este unul plin de artificii și luminițe.

No mercy este brutal cu privirea și stomacul spectatorilor pentru că, fiind vorba de cadavre, asistăm la autopsii detaliate care nu se împăcă prea bine cu o shaorma cu de toate. Camera nu are grețuri umane și insistă pe bisturiul care taie fără jenă și efectele practice utilizate dau o senzație de realism de îți vine să cauți punga folosită în avion.

Dar No mercy excelează și pe partea de poveste, misterul este unul profund, greu de dezgropat de către eroul nostru fiind unul dintre cele mai imprevizibile filme pe care am pus ochii.

De asemenea, evoluția personajelor este una surprinzătoare și își bate joc (în sensul bun) de creierul tău pentru că percepția ți se schimbă cu fiecare femtosecundă care se scurge din film.

Probabil sunt atât de laudativ fiind încă fermecat grotesc de povestea alambicată și încă sunt sub imperiul emoțiilor șocante care m-au trăsnit iremediabil, dar, 좆까, No mercy m-a nenorocit atât la nivel psihologic, cât și la nivel traumatic.

De asta nici nu bag în seamă un personaj secundar enervant, generatorul de momente de relaș, cel care ne oferă câteva ieșiri nervoase spre amuzamentul nostru, pentru a mai destinde atmosfera și care m-a sâcâit, pentru că eram atât de conectat la mister și încercam să rezolv puzzle-ul mintal, încât nu mai reacționam la altceva.

Știu că sunt mai mult decât subiectiv pentru că sunt mort (neinspirată alegere de exprimare) după asemenea filme care se învârt în jurul unor personaje care au luat liftul spre subsolul din Gaia, dar No mercy mi-a pus capac atât prin satisfacerea poftei mele (bolnave?) de a vedea crime scabroase, cât și prin scenariul îmbârligat, mai sinuos ca serpentinele de pe Transfăgărășan.

Nu mai insist mult asupra acestui film, l-am lăudat destul cât să mă țină trei zile, și închei cu sincera mea recomandare de a-l urmări pentru că deja este evident că îi oferi în dar 10 bisturie ascuțite.

5 out of 5 stars (5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The courier

The courier este un film inspirat din fapte reale. Mai țineți minte vremurile de mult …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *