Nobody sleeps in the woods tonight

Nobody sleeps in the woods tonight

Nobody sleeps in the woods tonight sau, dacă doriți o înșiruire de consoane fără noimă pentru români, W lesie dzis nie zasnie nikt, este versiunea poloneză a oricărui film american de tip slasher în care în rol negativ regăsim o huidumă monstruoasă deformată.

În mijlocul pădurii este organizată o tabără pentru cei dependenți de tehnologie, telefoane, tablete, laptopuri, jocuri video, site-uri de întărit mușchii unei singure mâini, așa că părinții exasperați își expediază odraslele să se dezintoxice de boala secolului 21, instragramita youtubată tiktokiană acută.

Mare secret nu este că personajele principale sunt niște tinerei care întruchipează fiecare un șablon împrumutat din cinematografia americană.

Sunt 5 la număr cei rătăciți prin pădure, Zosia, tipa emo, cu sechele, care se pricepe la feliat, Aniela, pițipoanca blondă, care se pricepe la „felat”, și nu vă mai umplu capul cu numele băieților, unu-i gras și ciuca glumelor, unu-i atlet și arogant și unu-i gay ascuns, să fie tacâmul complet.

Trupa ăstora este însărcinată cu o drumeție de câteva zile prin pădurea blestemată și, alături de ghidul Iza, p-aci ți-e drumul, fix în teritoriul unui pocit bubos cu un apetit nesățios pentru sushi, dar fără pește, doar cu cărniță umană.

Nobody sleeps in the woods tonight nu inovează absolut nimic, ați văzut Wrong turn, ați văzut și filmul ăsta. Dar cum este polonez, am fost tare curios să văd cât de bine din punct de vedere tehnic va fi realizat filmul.

Și nu am ce să-i reproșez. Este un film slasher, deci din start trebuie să fie scârbos din cale afară și nu dezamăgește. Efectele speciale practice sunt inducătoare de vomă, chiar eram cu banana decojită gata s-o bag în gură când apariția scârboșeniei ancestrale m-a făcut să mă răzgândesc. Se bazează pe mult bleah și yuck și prezintă destule scene în care trupurile umane suferă fel și fel de atrocități canibale.

Dar chiar și fără dezmembrările de rigoare și sângele împrăștiat în toate direcțiile, filmul ar fi fost dezgustător prin simpla prezență a antagonistului care este mare. Ce zic eu mare, îl subapreciez, este imens, cred că The Rock pus lângă Michal Zbroja pare un liliputan. Ce să mai, aspectul ciumei bubonice umblătoare este suficient să dormi iepurește măcar pentru o noapte.

În rest, Nobody sleeps in the woods tonight urmează clasicii pași ai genului, deci să nu așteptați niște revelații iluminatoare, scenariul este banal, ba chiar colcăie de bâzâitoarele erori logice și decizii tâmpite luate de personaje. Însă ce este de apreciat este explicația pentru starea criminalului, asta este nouă în domeniu, până acum de vină era mereu genetica, acum este altceva la mijloc.

Pentru fanii genului, filmul este distractiv, oferind câteva scene înfiorătoare prin sadismul lor, dar și unele momente ridicole în care nu înghiți ceea ce vezi pe ecran pentru că încă nu ai neuronii blocați pe Acces direct. Nu înțeleg nota mică de pe IMDB, am priceput că ar avea ceva conotații politice filmul, dar cum cel mai apropiat contact pe care l-am avut cu un polonez a fost când am halit un covrig, este evident că am rămas rece la ce o fi fost politic în film.

Nobody sleeps in the woods tonight este un film sângeros, cu personaje cât de cât decente, nu-ți vine să le dai la guițat, cu un monstru uman urât cu spume și mult, mult, mult gore foarte bine realizat tehnic.

Iată că polonezii încep să se rupă de obsesivele filme de artă în care subiectul principal era holocaustul, o dau și ei pe comercial, și chiar bine de tot, după The plagues of Breslau, thriller excelent, iată că se aventurează și în domeniul horror.

Bine, Nobody sleeps in the woods tonight nu-i deloc cine știe ce minunăție de să-mi sară plombele din gură, dar ei măcar încearcă, spre deosebire de noi care în afară de comedii și drame nu mai știm să facem altceva care să capteze atenția lumii.

O cam dă de gard cu finalul, ținând neapărat să copieze 100% filmele americane dar, așa per total, Nobody sleeps in the woods tonight parcă ar merita 7 bube mari pline de puroi.

Găsiți filmul pe Netflix.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=sToeWY65OFs

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Starship troopers

Starship troopers

Nu știu dacă poate fi considerat chiar un clasic, dar mi s-a năzărit să revăd …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *