Okay! Madam

Okay! Madam este o comedie de acțiune sud-coreeană ușurică, taman bună să mai curețe sinapsele după filme grele, apăsătoare, care au adus nori negri deasupra capului cinefil.

În film avem un cuplu aparent inofensiv, ea are o mică afacere cu haleală (ceva chestii făinoase), asta când nu se screme să drămuiască fiecare ban al familiei, iar el repară calculatoare, asta când nu este ocupat să desfacă la capace de răcoritoare în speranța câștigării unui premiu care să-i scoată din foame. Sau măcar să le înlocuiască mașina de spălat antică.

Pare-se că norocul a dat peste ei pentru că sub un capac apare o călătorie tocmai în Hawaii. Se cam (k)oiesc un pic, că n-au ei bani de vacanțe, dar perspectiva unei escapade dintr-o existență monotonă le face cu ochiul, așa că se pregătesc de vacanță și, cu fetița lor, se îmbarcă la bordul unui avion.

Dar în avion sunt și câțiva agenți secreți, spioni inamici ai țării, care au ceva de împărțit cu un anumit pasager și au gânduri nefaste pentru îmbarcații noștri.

Am fost cam încordat la vizionarea lui Okay! Madam, nefiind prea obișnuit cu filme lejere din acea zonă cinematografică a lumii, și poate din cauza asta nu mi s-a părut cine știe ce amuzant.

Glumele sunt mai mult copilărești, cu expresii faciale jucăușe și exagerate, cu efecte sonore tipice show-urilor produse la ei, deci dacă nu este pe gustul vostru tip gen de umor, nu veți percuta la el.

Faze de acest gen mi-au adus aminte, oarecum, de Nea Mărin miliardar, fix în stilul acela sunt.

Personajele sunt aiurite, hăbăuce, cu capu-n nori, și la propriu, și la figurat, iar poznele apar din dorința unora de a-și menține identitatea secretă.

Ah, era să uit, în Okay! Madam nimeni nu este ceea ce pare, de aici rezultă câteva surprize destul de telefonate. Dar sunt și răsturnări (de situație, nu de avion) pe care nu le anticipam pentru că filmul le ascunde destul de bine, scenariul fiind chiar prea complicat pentru o comedie fără implicații serioase.

Dacă pe partea de umor nu m-a lovit unde trebuie, Okay! Madam se revanșează cu acțiunea, pentru că avem parte de un spațiu închis, claustrofob, și asta duce la câteva răfuieli destul de satisfăcătoare pentru un asemenea film. Evident, nu este violent, macabru sau contondent, ținta lui demografică fiind una mai extinsă, nu se adresează doar celor care nu sunt identificați când intră într-un bar să cumpere băutură. Ca atare, luptele nu depășesc un anume nivel de brutalitate, dar se cam înghioldesc oamenii prin avion în fel și chip.

Nici nu voiam să mă apuc să scriu câteva cuvinte despre Okay! Madam, dar m-a convins prezenta actriței Sun-Bin Lee (Rampant). Cine are perechea nr. 23 de cromozomi de tipul XX să nu mai citească.

Bre nene, cât de frumușică este domnița, este o scumpete de femeie. Și mi-am spălat ochișorii privind la ea pe parcursul filmului, simpla ei prezentă săltând impresia mea despre această peliculă.

Închei paranteza porcină și revin la Okay! Madam.

De fapt, nu prea mai știu ce să scriu despre el, avem confuzii de identități, personaje secundare lovite de amocul eroismului, oameni răi fără un scop anume, personaje principale care sar în ajutorul civililor, totul presărat cu dume cam nesărate pe gustul meu, dar suficient de bine plasate în scenă încât să înțeleg de ce altora li se vor părea amuzante.

Un punct forte ar fi personajele drăguțe, lipicioase, dar care au un comportament nătâng, unii din născare, alții din motive duplicitare.

Una peste alta, la Okay! Madam comedia m-a lăsat rece, dar m-a defibrilat acțiunea destul de reușită încât să-i cumpăr fetiței familiei 6 ursuleți de pluș.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Nothing to lose

Nothing to lose este o comedie din anul 1997 ce-i are în roluri principale pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.