Overboard

Da dragilor, s-a ajuns până într-acolo încât și o comedie ca Overboard are parte de un remake.

Îți stă mintea în loc când vezi ce lipsă de imaginație sălășluiește prin Hollywood. Chiar să nu mai fie idei cât de cât originale? Chiar să fie nevoie să refaci un film ca Overboard?

Pentru cei care nu știu povestea din acest film, nu este mare inginerie, măcar au inversat rolurile față de cel de acum 31 ani (wow, 31 de ani!!! sunt bătrân), aici el, Leonardo, un șmecheraș latin de bani gata, care o arde-n petreceri pe un ditamai iahtul primit cadou pe cârca muncii lui tac-su, are un accident nefericit, cade în ocean, se trezește pe plajă, într-un orășel uitat de lume, bașca, este și amnezic.

Este luat în primire de ea, Kate, definiția sărăciei, cu 3 fetițe, 2 slujbe de rahat, bașca un examen de asistentă medicală pe cap și o notificare din partea băncii care amenință cu pierderea unei case dărăpănate.

Ca urmare a unei discuții anterioare nu prea fructuoase între Leo și Kate, aceasta se decide să se răzbune pe el, prefăcându-ce că amnezicul care zace pe patul de spital este soțiorul său mult iubit și îl ia de mânecă pe Leo, fandositul care nici la fund nu se șterge cu propriile mâini, și îl pune la cele mai grele munci, de la făcut curat în casă până la cărat saci cu ciment.

Și asta în timp ce familia amnezicului îl caută, care cu disperare, care deloc, că doar trebuie să preia (sau nu) afacerea multimiliardară a familiei.

Ce să zic? Fix aceeași poveste ca în filmul cu Kurt Russell și Goldie Hawn, doar că actorii din acest film nu au nici pe departe talentul și recognoscibilitatea actorilor din filmul din 1987.

Dacă mă raportez la primul Overboard, acesta din 2018 cam intră la apă, este nerealist din punct de vedere al premisei, totuși, suntem în era informației care circulă cu viteza luminii, este greu de crezut că un moștenitor miliardar ar putea fi atât de ușor de rătăcit în lumea modernă, când știri cu dispariția lui ar fi apărut în orice colțișor de mass media.

Măcar în 1987 nu erau decât ziare și ceva televiziuni, nu ca acum, când colcăie social media și internetul la orice colț de toaletă.

În fine, să zicem că înghit gălușca, trecând peste asta, filmul merge într-o direcție arhicunoscută, chiar de nu aș fi știut că este un remake, nu era deloc greu să îmi dau seama prin ce clișee se va scălda scenariul.

Overboard rulează fix cum îți imaginezi, de parcă tu, cel care-l urmărești, ai fi scris scenariul, nu este loc de nicio surpriză, ce crezi că se va întâmpla fix aia se petrece pe ecran.

Nu vreau să dau spoilere (vi le puteți da singuri și fără să urmăriți filmul), așa că nu mai zic nimic despre întâmplările la care iau parte personajele noastre.

Cu toate astea nu pot chiar să-l înec de tot pe Overboard, filmul nu este el unul foarte bun, dar nici de aruncat la gunoi.

Pot spune că este un film cât de cât amuzant, din categoria celor care te țin cu colțurile gurii în alertă, mereu pregătite să-ți facă niște riduri, dar care nu te duce până într-acolo să cumperi un kilogram de fasole s-o rânjești.

Nah, este ilar să-l vezi pe cocoloșitul manichiurat de bani gata cum se chinuie cu un sac de ciment sau cu o cină insipidă.

Dacă merg mai departe, aș putea spune că Overboard este fermecător pe alocuri, atingându-te la corazon (că tot este o mare parte din film vorbită în spaniolă). Nu pot să mint și să spun că aș fi putut fi confundat cu o stană de piatră, sunt momente care te gâdilă pe la glanda lacrimală, reacție normală de altfel, oricât de plin de clișee ar fi un film, cu unele dintre aceste clișee mult hulite nu se dă greș, de asta și sunt folosite en gros.

Rămân însă la părerea că acest film este inutil, nu este ca și cum cel din 1987 ar fi fost doldora de efecte speciale încât să primească un upgrade sau povestea era de așa natură încât ar fi trebuit adaptată zilelor noastre, până la urmă prezintă diferența dintre clasele sociale și superficialitatea oamenilor inoculată de teancurile de bani.

Mesajul este unul perpetuu, trebuie să vezi dincolo de ambalajul care, de multe ori, strică produsul final, inducându-te în eroare.

Diferențele față de Overboardul din 1987 este inversarea rolurilor și, poate mai pregnant, diferența de talent dintre actori, una este să spui Kurt Russell și Goldie Hawn și alta este să spui Anna Faris și Eugenio Derbez.

Așa cum spuneam pe la jumătatea scrierii de față, nu pot să-l arunc peste bord (gata, este ultima poantă maritimă proastă), pentru că nu-i un rateu complet, dar nici nu pot să îl ștampilez cu mai mult de 5.

 

 

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoesOverboard

About admin

Check Also

Laapataa ladies

Laapataa ladies

La final de an am încins Netflix și unul dintre multele filme văzute a fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *