Pete`s dragon

Pete`s dragon

4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)

În Pete`s dragon avem de-a face cu o poveste încântătoare care prezintă prietenia fără margini dintre un puști, Pete și o verzitură uriașă pe nume Elliot.

Încă din primele momente filmul ne tăvălește pe plită cu niște momente dramatice în care o familie fericită, plecată spre o vacanță binemeritată, ajunsă undeva prin creierii munților, suferă un teribil accident de mașină din care scapă nevătămat doar Pete, în vârstă de 5 anișori.

Șocat de accident și speriat că părinții nu îi răspund, Pete se refugiază în pădure tocmai la fix pentru a da bot în bot cu o haită de lupi înfometați care îl și preparaseră din ochi pentru o cină gustoasă.

Numai că de undeva, o făptură gigantică răsare ca prin minune și alungă haita nehalită, salvându-l pe Pete de la o moarte sigură.

Oameni buni, faceți cunoștință cu dragonul blănos și extrem de verde Elliot, botezat așa de Pete după un personaj din cartea pe care abia se apucase să o citească.

Deși doar un animal sălbatic, Elliot îl ia pe Pete sub aripa sa protectoare și sărim în timp câțiva ani buni cât să vedem că Pete și Elliot au devenit aproape o familie, având grijă unul de altul, ba mai mult, dragonul verde a căpătat trăsături de câine fidel care nu îl scapă din priviri pe Pete care devine complet rupt de lume și se transformă încet într-un veritabil om al pădurii.

Povestea îi lasă un pic în pace pe cei doi și își mută atenția pe Grace, un pădurar care are un tată considerat de mulți țicnit tocmai pentru că povestește oricui vrea să-l asculte despre dragonul verde pe care l-a văzut când Grace era mică fetiță.

Cum e de așteptat, drumurile celor doi se intersectează, Pete este găsit în pădure și luat cu forța de acolo și dus în oraș pentru niscai verificări medicale și identificarea familiei sale.

Concomitent cu asta, lumea află și despre existența dragonului, așa că se pune de-o cursă contra cronometru care să-l prindă mai repede.

Filmul este unul fantastic, te plimbă într-o călătorie emoționantă de la început până la sfârșit. Relația dintre Pete și Elliot este înduioșătoare, simți că dragonul ține la Pete ca la propriul pui iar Pete s-a atașat atât de mult de verzitură încât nu concepe viața fără el, asta generând și aventurile prin care va trece pe parcursul filmului pentru a fi reunit cu dragonul său atât de drag.

Deși nu totul este lapte și miere, chiar dacă planează amenințător niște subiecte sumbre, cum ar fi pierderea familiei sau defrișările făcute aiurea, povestea este una plină de inimă, te menține pe tot parcursul filmului într-o stare de bună dispoziție, ești cu zâmbetul la purtător non-stop, ai o căldură inexplicabilă în suflet.

Relația dintre cei doi, om și dragon, este cu atât mai credibilă datorită modului în care este redat Elliot, pur și simplu ai impresia că este un animal adevărat, trecând inițial peste șocul imaginii sale, dragon cu blană flocoasă și de un verde țipător, nu ai nici o clipă impresia că ar fi un animal virtual, atât de bine animată este făptura ce ni se desfășoară în fața ochilor.

Ca originalitate filmul nu excelează, este aceeași poveste a prieteniei dintre un pui de om și un animal, că e balenă, că e câine, că e delfin, că e cangur, că e dragon, că mai știu eu ce, dar nici nu contează că nu colcăie de ceva nou, importantă e transpunerea poveștii pe marele ecran, transpunere aproape de perfecțiune.

Scenariștii au știu să ne ofere o poveste de tip pildă din care se pot trage destule învățăminte, cum ar fi să avem o minte deschisă, să ne temem de necunoscut dar în același timp să îl explorăm înainte de a lua anumite decizii pripite care ar putea efecte negative pe termen lung, prietenia adevărată este un dar extrem de rar dar care durează o viață întreagă, familia nu înseamnă neapărat doar părinții, ci familia este acolo unde te simți iubit și în siguranță.

Pete`s dragon este un film fermecător, adresat în primul rând copiilor dar care reușește să captiveze foarte bine și atenția adulților cu o poveste feerică și plină de povețe. Iar coloana sonoră, cu melodii lente și liniștitoare, nu face decât să amplifice drăgălășenia acestui film.

Să aduc și niscai critică filmului, puteau să găsească alte sunete pe care să le slobode dragonul, acele mormăieli prea aduceau a Chewbacca din Star Wars.

Deși nu aduce nimic nou în peisajul filmelor de acest gen, regizorul David Lowery reușește să ne ofere un film care ți se duce direct la inimă și te gâdilă pe suflet încât ajungi să îți dorești ca dragonul să fie real și să ai și tu unul drept prieten.

Ce mai pot să zic, Pete`s dragon a fost o experiență foarte plăcută după gustul extrem de amar lăsat de The BFG, așa că mă duc să scot din joben un 9 și să îl agăț de gâtul lui Elliot.

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The mummy

The mummy

Dacă tot a fost nebunia cu nisipul saharian am zis că-i cazul să revăd The …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *