Piranha 2: The spawning

Piranha 2: The spawning este filmul care i-a deflorat cireașa regizorală lui James Cameron. M-a lovit curiozitatea să urmăresc această producție, să văd de unde a pornit marele James Cameron în meseria de regizor.

Dar cum nu pornesc așa în mijlocul francizei (să o numim așa), am căscat gura și la Pirahna, un film cât de cât comestibil.

Partea secundă, intitulată ba The spawning, ba Flying killers, este o copie fidelă a primului film care, la rândul lui, este un plagiat după Jaws.

Pe o barcă în mijlocul oceanului doi hormonali extaziați și cu mâncărimi nescărpinabile în zonele pelviene se dedau la o mică rundă de schimb de lichide fix pe fundul apei, într-o navă scufundată. Dacă în prima parte excitații se băgară într-o piscină, ăștia din Piranha 2: The spawning au fost și mai și, direct în ocean.

N-au ei prea mult timp la dispoziție să-și găsească punctele G, că la petrecere vin niscai peștișori dornici de un gangbang monstruos și îi halesc repede pe sexoșii marini.

După cum v-ați prins din unul din subtitlurile filmului, acum piranha sunt și mai ai dracului, au prins aripi, la propriu, așa că uscatul nu mai este loc sigur pentru oameni pentru că peștii devin zburători și te găsesc oriunde te-ai ascunde.

Da, nu vă strâmbați, asta este premisa acestui scenariu mirobolant. Bagă ei câteva explicații fantasmagorice, dar n-a avut rost să-mi forțez creierul să ia de bun tâmpeniile livrate de acest film. Eu eram mai mult curios să văd de unde a pornit obsesia lui James Cameron pentru apă (The abyss, Titanic, urmează Avatar-ul subacvatic) și să fac caterincă de filmul acesta, care este abisal din multe puncte de vedere, o pată roșie în filmografia lui Cameron. Dar nah, fiecare trebuie să înceapă de undeva. Și aici nu are Cameron nicio vină, că doar nu a scris el inepția asta, doar a regizat cuvintele scrise în scenariu. Deși apare și numele lui la căsuța scenariștilor.

Este prost de tot Piranha 2: The spawning, îi lipsește fix ceea ce ar fi trebuit să fie punctul lui forte, anume scenele în care peștii ucigași să își facă de cap. În schimb, filmul este plictisitor de mă înecam de atâta căscat.

Trecând peste premisa absurdă, aș fi acceptat-o dacă măcar își făcea de cap cu ea, dar nu nene, stau ăștia pe malul apei și se lamentează, și se lamentează, și iar se lamentează și cam atât. Sunt rare ocaziile în care piranha își fac apariția. Arată tehnic mai bine ca ăia din prima parte dar tot sunt ridicoli.

Piranha 2: The spawning compensează prin alt aspect, dacă pești n-avem, în schimb filmul este foarte libidinos, jur că dacă scoteai din ecuație puținele scene piscicole ai zice că este un film soft porn.

Mi-a umplut ecranul cu sâni opulenți, bikini infimi, sfârcuri nerușinate, gagici despuiate și multe insinuări sexuale, ba chiar se duce chiar și spre o relație nesănătoasă, aproape incestuoasă, după modul în care personajele se comportau.

Nu mă dau acum ipocrit să scriu că m-au oripilat scenele astea, nah, sunt bărbat, porc mă cheamă, mi s-a sculat un pic tensiunea, dar nu așa voiam să fiu ținut în lesă.

Ce să mai, zici că scenariul a fost scris de un Ron Jeremy beat, iar James Cameron nu se lasă mai prejos, insistă cu camera pe mama natură, să fim siguri că ni se întipărește în creier cum arată o țâță naturală.

Cât despre horror? Dă-l dracu, ia o bucă d-aici și fugi la mă-ta.

Piranha 2: The spawning este acel film atât de prost încât nu poți să te superi pe el, devine bun de miștocăreală și de un joc de băut, la fiecare mamelon aflat în prim-plan dai o dușcă pe gât.

La ce nume apar printre cei care au născut acest film, aș putea paria că Piranha 2: The spawning este produs de mafia italiană să mai spele niște bani, creditele erau pline de Medusa (în ton cu filmul) sau de Assonitis.

Regia nu este rea, secvențele acvatice, cele din final, sunt destul de palpitante, dar se văd limitările impuse de un buget la fel ca tricourile doamnelor din film, minuscul și intrat la apă.

Până și James Cameron știe ce panaramă de film a regizat, dar glumește (amar) că în mod sigur este cel mai bun film cu piranha zburători. Și are dreptate, ținând cont că-i singurul.

Și nu pot să uit de prezența unui neașteptat Lance Henriksen aflat la unul din primele lui roluri importante Măcar James Cameron s-a revanșat față de el și l-a băgat în Aliens.

Dau cu finalizare acestei trăncăneli și mă opresc la 3 fâlfâieli de aripă piranhiană.

Dacă este să rămân cu ceva după Piranha și Piranha 2: The spawning, atunci este sunetul distinctiv folosit pentru atacul peștilor pe care acum l-aș recunoaște imediat.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Immaculate

Immaculate

A trecut ceva vreme de la ultimul film horror cu popi și religie, așa că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *