Pirates: Stagnetti`s revenge

Pirates: Stagnetti`s revengeDupă ce Pirates s-a instalat confortabil pe locul 2 în topul all time al celor mai vândute filme pentru adulți (că pe Jenna Jameson n-o culcă nimeni la pământ), n-a durat mult și a fost lansat sequelul intitulat Pirates: Stagnetti`s revenge.

 

 

🎬 Pirates: Stagnetti`s revenge – Premisă

Evenimentele turbulente din Pirates s-au lăsat cu urmări neprevăzute, una din acolitele de nădejde ale căpitanului Edwards a fost pusă pe lista neagră de către rege care o vrea spânzurată.

Așa că al nostru mândru căpitan, dar tot nepriceput într-ale meseriei de vânător de pirați, vrea să obțină grațierea ei.

Însă pentru asta trebuie să înfrunte o nouă amenințare, împărăteasa piraților Xifeng care umblă după o bilă albastră („blue ball‟) ce deține puteri magice.

SPOILER.

Cu ea vrea să-l readucă la viață pe infamul Stagnetti, prăpădit la finele primului Pirates, care a murit ca prostul, cu sceptru-n mână.

 

💭 Pirates: Stagnetti`s revenge – Comentariu

Acest sequel spulberă recordul stabilit de Pirates care a avut un buget de 1 milion de dolari (alte site-uri menționează 3 milioane).

Pare-se că pentru Pirates: Stagnetti`s revenge a fost folosit un buget de 8 milioane (alții cică ar fi vorba despre 10 milioane).

Indiferent de sumă, este una monumentală pentru un film XXX, fiind de departe cel mai scump realizat vreodată. Și probabil că așa va și rămâne.

De data asta povestea este lăsată într-un cotlon stingher pentru că acțiunea se concentrează mai mult pe înfigerea ancorelor erecte în fundul mării și pe înălțarea catargelor semețe în bătaia vântului.

Distribuția este una eclectică, deoarece performerii acoperă o largă plajă culturală, să nu se supere nimeni.

Cred că nici filmele de la Hollywood nu adună laolaltă atât de multe vedete de renume internațional așa cum a făcut-o cel de față.

Cei mai cei la acea vreme și cele mai în vogă staruri ale industriei pentru adulți își fac apariția în Pirates: Stagnetti`s revenge.

Diversitatea națiilor prezente în această peliculă aduce pace în lume prin schimbul inter cultural de experiență în antica artă a Kamasutrei.

Aici scenele care necesită aplicarea etichetei de 18+ explorează și alte caverne întunecoase lăsate de izbeliște în primul film și navele ancorează în golfuri mai puțin frecventate.

Închei aici periplul prin această zonă nerecomandată minorilor spunând că personajele clar nu suferă de tripofobie.

Pirates: Stagnetti`s revenge

 

Lăsând asta la o parte, ce mi-a plăcut la film a fost concentrarea acestor scene în partea de început unde sunt cam îngrămădite.

Astfel a lăsat liberă jumătatea secundă care este oferită ofrandă aventurii pe care o așteptam de la un film cu pirați.

Chiar mă întrebam la un moment dat, pe la început, de ce este atât de scump Pirates: Stagnetti`s revenge pentru că nu vedeam nimic care să justifice prețul piperat.

Apoi ne tragem nădragii pe noi și încep luptele pe mare.

Nu doar că nebunii ăștia au construit o replică a unei corăbii de război, să nu se mai fofileze pe altele deja existente folosind pretexte false, dar Pirates: Stagnetti`s revenge devine chiar și un „monster movie‟ la un moment dat.

La nivel conceptual, filmul este grandios din cale afară, avem niște monștri gigantici care ies la iveală.

Și nu folosesc eufemisme, chiar sunt creaturi mitologice imense care amenință echipajul implicat în poveste.

Că arată groaznic pentru standardele unui film normal, adevărat, însă pot să spun că m-au impresionat ca idee de design, arătau terifiant și m-au surescitat binișor, curentându-mă cu niscai valuri de teroare.

Uneori am și uitat la ce tip de film mă uit, atât de prins am fost de secvențele de acțiune care intră și pe teritoriului supranaturalului diavolesc și al misticismului oriental.

Filmul capătă amploare și complexitate, iar efectele speciale sunt mult mai bune.

Avem și niște cadre panoramice (cu o, nu cu a) care arată chiar de senzație în acest context.

Toate astea sunt dovezi că a fost pus suflet în realizarea filmului, din informațiile găsite a durat vreo doi ani producția lui, ceea ce este ceva nemaiauzit în acest domeniu.

Unde mai pui că este și al dracului de amuzant, de bază fiind tălâmbul căpitan Edwards, un naiv care este prea inocent în gândire.

Comicul reiese din contradicția grosolană dintre ceea ce își închipuie că se întâmplă în spatele ușilor închise (propovăduiri religioase pe stil budist) și ceea ce petrece cu adevărat (vă las imaginația să completeze spațiile goale).

Bașca, nu cred că am avut halucinații auditive, dar am sesizat și ceva mișto-uri adresate chiar acestui film.

Am dibuit replici cu caracter meta și un făcut cu ochiul către audiență, semn că personajele fictive sunt conștiente că participă la ceva ieșit din comun.

Mă bucur să menționez că actoria s-a îmbunătățit. Bine, să nu credeți că este la nivel de Oscar, nici măcar de Zmeura de Aur, dar interpreții nu mai sunt atât de țepeni în livrarea multelor replici.

 

🏆 Pirates: Stagnetti`s revenge – Verdict

Oricât de contra am fi când vine vorba de asemenea filme, n-avem cum să nu recunoaștem că Pirates: Stagnetti`s revenge este o creatură aparte în acest domeniu.

M-aș duce până într-acolo încât am curaj să spun că poate concura cu succes, din punct de vedere al idei aventuriere, cu filme cu ștaif care nu se ridică la nivelul imaginativ de care dă dovadă scenariul din Pirates: Stagnetti`s revenge.

Dacă sunt editate scenele îmbujorătoare de obraji cred că ar rămâne un film de vreo 90 de minute care, cu ceva retușuri tehnice în momentele cheie, ar fi o producție demnă de lansat pe marile ecrane.

N-a avut același succes precum Pirates, dar tot au fost vândute peste un milion de copii, ceea ce înseamnă un profit generos având în vedere că prețul pornește undeva de pe la 40-50 de dolari.

Per total mi s-a părut mai bun ca fratele mai mare, fiind mai ambițios și mai bine realizat, că a fost bine dotat financiar, așa că-i voi compune 7 epistole laudative.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Recenzie video:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Roar

Roar

Roar nu este vorba despre melodia lui Katy Perry, ci despre un film bizar din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *