Pokemon: Detective Pikachu

Pokemon: Detective Pikachu

Înainte să mă bag la taclale despre Pokemon: Detective Pikachu, țin să menționez că habar nu am despre nebunia pokemonilor decât așa, extrem de vag. Dacă vor fi chestii pe care nu le-am înțeles și fanii vor fi înfuriați, atunci mea culpa, dar nu m-a interesat niciodată jocurile, desenele și ce o mai fi cu pokemoni.

Dar un pic de introducere în poveste tot trebuie să fac.

Pokemon: Detective Pikachu ne aruncă într-un univers în care oamenii și pokemonii (niște creaturi care de care mai ciudate, fiecare cu propria putere) trăiesc într-o simbioză perfectă. Înainte să punem ochii pe drăgălășenia de Pikachu, ne lovește tragedia pentru că Tim (Justice Smith) primește un telefon devastator, trebuie să se ducă în orașul Ryme, un fel de Mecca al pokemonilor, pentru a finaliza treburile lăsate neterminate de tatăl său, decedat în urma unui îngrozitor accident de mașină.

Aici îl întâlnește pe Pikachu (Ryan Reynolds), partenerul pokemon al tatălui său, care vrea să afle cauzele morții acestuia. Dar în urma accidentului Pikachu și-a pierdut memoria, așa că se aliază cu Tim, singurul care înțelege bolboroselile lui Pikachu, și ambii pornesc într-o aventură detectivistică periculoasă pentru că personaje malefice se află pe urmele lor cu scopul bine stabilit de a-i opri înainte de a scoate la iveală o conspirație care va schimba din temelii omenirea.

Am avut ghinionul să primesc versiunea dublată, așa că nu pot spune prea multe despre interpretarea vocală a actorilor originali. Sau poate că a fost spre bine pentru că sigur aș fi auzit în minte tot filmul doar vocea lui Deadpool și aș fi făcut niște asocieri nepotrivite.

Pokemon: Detective Pikachu are câteva părți bune, cea mai evidentă fiind lumea imaginată care se prezintă la raport cu câteva tușe de originalitate prin multitudinea de pokemoni de toate națiile și mărimile, de la unii mici, de îi puteai pune la breloc, până la monstruozități ce concurau cu imensitatea munților.

Efectele speciale sunt, în mare parte, excelente, sunt rare momentele în care se vede distincția dintre real și imaginar, pokemonii sunt redați în cele mai mici amănunte, de zici că sunt vreo specie nouă recent descoperită. Desigur, sunt prezente și câteva rateuri mai ales în ceea ce privește un anumit pokemon care pare un personaj nefinisat dintr-un joc video din urmă cu 10 ani, dar în general bugetul imens pe care l-a avut filmul s-a simțit în partea vizuală.

Ei, dacă am lăudat efectele speciale și universul imaginat, îmi scot acum pixul cu roșu pentru că începe partea cu bile negre.

Mă așteptam de la film să fie mai alert, mai plin de acțiune, mare parte din Pokémon: Detective Pikachu constă în interacțiunea dintre Tim și Pikachu. Deși nu mă pricep la pokemoni, atât știu și eu, că au niscai puteri spectaculoase, dar nu prea sunt folosite în film la potențial maxim. Mai ales Pikachu este cam de pomană din acest punct de vedere.

Filmul m-a dezamăgit pe partea de acțiune, pentru un film fantasy care ar trebui să colcăie de aventuri, cam face pe avarul și nici măcar la final nu recuperează prin ceva epic.

Nici umorul nu a fost cine știe ce, în afară de vreo două faze comice, nu am surâs deloc la film, multe glume având altă audiență și, probabil, un anumit nivel de cunoaștere al acestei lume.

În schimb scenariștii s-au îngrămădit să complice inutil o poveste adresată în mare parte celor mici, nu cred că erau necesare atâtea îmbârligături într-un film la care spectatorii oftau a bucurie când Pikachu rostea vestitul slogan Pika Pika.

Apropo de spectatori, este clar că nu am înțeles mare lucru pentru că privitorii avizați identificau numele pokemonilor ce apăreau pe ecran mai rapid decât un pitstop de Formula 1 în timp ce eu mă cruceam la ce nume străine și ciudate rosteau cei mici.

Poate că nu ar trebui să fiu atât de dur cu povestea, este, până la urmă, un prim film ce vrea să lanseze o franciză. Recunosc că universul m-a intrigat și că se simte un potențial uriaș dincolo de acest film destul de fad și chiar aș fi interesat de ceva mai suculent pe viitor.

Dar nu poate să marșeze doar pe pufoșenia drăgălașă Pikachu care topește inimi, trebuie să arunce mai mult scandal și acțiune în viitoarele filme. Gata, ați făcut prezentările, am luat aperitivul de rigoare, hai cu felul principal că mor de foame doar cu firimituri.

Pokemon: Detective Pikachu nu este deloc un film rău, doar că am avut așteptări mai mari de la el, este drăgălaș cât de un 7.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Poor things

Poor things

Noi, ăștia sărmani, nu avem parte de lucruri frumoase decât mai târziu. Așa cum a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *