Primal

Primal este unul dintre cele șase filme în care Nicolas Cage a jucat în 2019 (este ocupat mai ceva ca o donatoare de boli cu transmitere sexuală la colț de benzinărie).

Singurul motiv pentru care am descărcat Primal a fost premisa tembelă ce suna promițător pentru un film tâmp și distractiv.

Nicolas Cage interpretează un braconier fără scrupule ce-și duce veacul prin jungla amazoniană încercând să pună labele pe niscai specimene rare și pe cale de dispariție.

Reușește să înhațe un jaguar alb și o întinde rapid din pădurea tropicală cu destinația clientului cu buzunarele doldora de bani.

Se îmbarcă într-o troacă ruginită ce stă să-i cadă toate tablele, dar nu este singurul musafir de gală pentru că pe vapor se află și un periculos deținut, un mercenar asasin ce este deportat în Statele Unite pentru a fi judecat.

Și alături de criminal se află și o gardă de corp numeroasă, numai bună pe post de carne de tun pentru că după ceva timp Loffler (așa-l cheamă pe hoțul de respirații) scapă și, pentru că-i place adrenalina, deschide cușca și lasă libere și animalele capturate de Frank braconierul.

Astfel, avem o confruntare între un Cage și animale scăpate din cage (cușcă).

Și fix asta m-a atras la Primal, un Nicolas Cage dezlănțuit într-o locație destul de restrânsă ce este nevoit să ducă un dublu război, atât cu Loffler cel descreierat, ce intră în extaz când filetează o jugulară, dar și cu jaguarul alb ce se plimbă liber prin măruntaiele vaporului și care mai tranșează din când în când câte-o halcă de carne pentru cină.

Astfel vaporul este transformat într-o menajerie plină de bestii animalice (că jaguarul nu este singurul cu foamea-n glandă), dar și într-un teren de joacă pentru un psihopat care se delectează înșirând cadavre pe fiecare palier al ambarcațiunii.

Din păcate, de Primal rămâne doar premisa, pentru că acțiunea propriu-zisă suferă din toate punctele de vedere.

Știam că filmul va fi tocăniță de pixeli, dar măcar mă așteptam să fie distractiv de prost. M-am înșelat.

Nu se întâmplă mai nimic palpitant, când și când Loffler mai îmbogățește pe popă cu câte-un ort în cele mai banale și somnolente moduri.

Cât despre bestiile cu poftă de sânge uman, ele nu-s decât o premisă falsă, de pomană, pentru că ori cu ele, ori fără ele, tot un drac ar fi fost.

Primal este doar un film de acțiune de mâna a cincea, un Con Air al săracului homeless, în care scandalul se rezumă la câteva scene de pumni anemici pline de tăieturi multiple și rapide din care nu pricepi mare lucru, că nah, trebuia să ascundă dublura lui Nicolas Cage, bașca vreo două-trei pac-pac-uri leșinate.

Bugetul filmului este atât de restrâns încât nici de efecte sonore realiste nu au avut bani, sună mitralierele de parcă trag cu pliciul. Nici animalele fictive nu arată grozav, dar pentru cât timp apar pe ecran, să zic că nu au deranjat prea mult creierul prin modul evident fals în care se prezentau. Plus că au trântit un filtru galben pișăcios pe tot parcursul filmului de m-a terminat la pupile.

Cred că Nicolas Cage și-a vândut sufletul diavolului pentru 6 filme pe an, pentru că este al treilea an consecutiv în care a jucat în 6 filme, iar 2020 deja se conturează unul la fel de bogat, cu alte 6 filme pe țeavă. În ritmul ăsta îl depășește lejer pe Samuel L. Jackson.

Dar nah, foamea de bani este mare, mai ales că Nicolas Cage a ajuns la fundul sacului după ce a cheltuit ca descreieratul și acum îi bate IRS pe la porți, de asta acceptă orice putreziciune de rol.

Singurul film excelent recent a fost și singurul în care nu și-a arătat privirea aia de nebun psihopat, Spider-Man: Into the spider-verse.

Un alt film recent văzut și prezent pe site, unul mediocru, a fost Mandy, dar infinit mai bun ca Primal.

Cu un scenariu mai previzibil ca votul pensionarilor, cu lacune uriașe pe partea de logică și editare, cu o acțiune bleagă ce niciun cartuș de Viagra nu ar mai înviora-o și cu o actorie de toată jena, săraca Famke Janssen (partenera de nebunii a lui Frank) nici nu a schițat vreo expresie facială din cauza măștii din plastic ce o avea pe bostan, atât de plină de operații estetice era, nu am cum să capturez mai mult de un 3 pentru această răgălie de film.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=RXRqTrojCbI

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The fall guy

The fall guy

Fără să fac cine știe ce cascadorii, m-am înființat la The fall guy așteptând un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *