Ready player one

Ready player one

Ready player one este un film regizat de Steven Spielberg și este adaptarea cărții cu același nume despre un viitor distopic, nu foarte îndepărtat, în care Pământul se află într-o stare deplorabilă, cu o populație sictirită, lipsită de speranță, înfrântă de greutățile vieții cotidiene și care își găsește evadarea într-un joc virtual denumit Oasis unde, ei bine, poți fi absolut orice, face orice, te duce oriunde, unde nu ești limitat decât de propria ta imaginație.

Și aici își petrece mare parte din timp Wade, personajul nostru principal, un adolescent cu o viață nu prea pe roze în lumea reală, dar care are prieteni buni în această lume virtuală nemărginită.

Creatorul acestui joc, după ce a dat ortul popii, a lăsat ascuns în Oasis un easter egg (că tot vine Paștele) care conferă celui care-l găsește dreptul de proprietate asupra jocului, bașca bani cât să nu poate fi cheltuiți vieți întregi de acum încolo.

Astfel că aproape toată lumea o arde în Oasis când prinde un moment liber în speranța scăpării de sărăcie.

Tot cu gândul la acest oușor magic stă și compania adversă, IOI, care visează să pună labele pe gigantul care a creat Oasis și să pună monopol pe acest univers virtual.

Astfel, Ready player one ne aruncă într-o aventură absolut senzațională, atât într-un univers imaginativ mirific, în care ce îți închipui că se poate întâmpla devine realitate, dar și într-o călătorie incitantă în nostalgia anilor `80 și nu numai.

Acțiunea din film este captivantă atât în lumea virtuală, cât și în cea reală, Ready player one făcând o tranziție lină între cele planuri narative, nu stăm numai în virtual, să o luăm razna, se întâmplă multe și în real, odată ce identitatea lui Parzival (avatarul lui Wade) pică în mâinile cui nu trebuie.

De la o cursă virtuală cu mașini halucinant de intensă și plină de adrenalină până la scene de fugăreală reală extrem de palpitante, Ready player one nu duce lipsă de nimic în ceea ce privește acțiunea, fiind foarte diversă și alternantă astfel încât nu ai nicio șansă să te plictisești.

Pe deasupra, filmul arată și spectaculos, lumea virtuală se află pe linia subțire dintre animație și hiperrealism, se vede că așa s-a dorit să arate avatarurile personajelor, animate aproape la perfecție dar nu într-atât încât să pară reale.

Deși nu sunt fan 3D, acest Ready player one se pliază perfect pe această tehnologie, am rămas pur și simplu mască la cât de frumos arată filmul.

Și ținând cont de faptul că filmul colcăie de personaje care de care mai diverse, nici nu are rost să încep să le înșir, că mai termin de scris peste o lună, atenția pentru detalii este uimitoare.

Filmul este doldora, până la saturație și mai mult de atât, de referințe, care mai subtile, care mai evidente, la tot ce a influențat industria de entertainment mai ales a anilor `80.

Probabil pentru generația mai tânără, cea milenială, Ready player one nu va apăsa prea mult pedala nostalgiei, dar pentru cei trecuți de o anumită vârstă, pfiu, va trezi multe amintiri.

Ready player one practic înglobează tot ce a fost mai important în cultura pop a deceniului 8 din mileniul trecut (și nu numai) și avem parte de referințe de la cele mai evidente cum ar fi Back to the future, Iron giant, Akira, King Kong, Jurassic Park, Aliens, Mortal Kombat, Citizen Kane, Star Wars, The shinning, Chucky, Godzilla, Terminator până la unele mai obscure și fugitive ca Batman (și alte personaje adiacente), Minecraft, Star Trek, Beetlejuice, Lara Croft, RoboCop, Jason, Freddy, Indiana Jones, Michael Jackson, Teenage Mutant Ninja Turtles, Bioshock.

Și sunt absolut sigur că am ratat cea mai mare parte a referințelor, acesta fiind un film perfect pentru multiple vizionări pentru că de fiecare dată vei descoperi ceva nou.

Să nu mai zic de muzică, pfoai, s-a dus drept la inimioară.

Scenariul interesant, acțiunea trepidantă, referințele infinite și vizualul grandios au creat un film ce cu greu poate fi uitat.

Sincer, nu prea am ce să îi reproșez filmului, poate personajul negativ este un pic mânat de idealuri pline de clișee, filmul este prea aglomerat, ești în permanență supus unui bombardament vizual, nu ai timp să te minunezi de splendoarea filmului că o altă minune nostalgică te aruncă în oceanul amintirilor.

Plus de asta, mi-a creat și o stare melancolică, am ieșit de la film atât înmărmurit de grandoarea filmului, dar și un pic trist de trecerea anilor.

Dar să nu închei într-o notă tristă, momentan, Ready player one este cel mai bun film al anului pe care l-am văzut până acum. Și când mă gândesc că încă nu m-am putut bucura de el la capacitate maximă, deja îmi crește nivelul de anticipație cu privire la ce alte referințe voi descoperi la următoarea vizionare pentru că nu este un film de văzut o singură dată.

Cu mare drag scot la înaintare prima notă de 9 oferită unui film lansat în anul 2018.

 

 

4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Noaptea lui Vlad

Noaptea lui Vlad

Canicula generatoare de insolații insuportabile m-a împins în răcorea sălii de cinematograf pentru a urmări …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *