Recalled

Din Coreea de Sud, via librăria virtuală, sosește pe ecranul TV-ului Recalled (Naeileui gieok, tradus mot-a-mot Memories of tomorrow, nume mai mișto decât banalul Recalled). Dar au fost cam multe sud-coreene care au în titlul acest cuvânt, precum Memories of murder sau Memoir of a murderer.

Soo-jin (Seo Ye-Ji) își revine cu greu după un accident groaznic care a paralizat-o pentru ceva vreme la pat, dar iată că este, în sfârșit, destul de zdravănă pentru a fi externată și plasată în grija soțului.

Din nefericire pentru Soo-jin, dacă trupul este pe cale de a i se vindeca în totalitate, nu la fel pot spune și despre mintea ei zdruncinată. Soo-jin este lovită de-o amnezie cruntă și nu-și amintește nimic din perioada precedentă spitalului.

După ce că habar n-are cine-s ăia de o tot felicită că a ieșit din spital, Soo-jin începe să aibă niște viziuni terifiante ce par a veni fix din viitor. Crezând mai întâi că o ia razna pe câmpii, Soo-jin realizează că a căpătat talente de Mama Omida din Bălcești pentru că la scurt timp ceea ce a catalogat drept închipuire a unei minți rătăcite se transformă în realitate. Nu vede ea numerele de la loto, ci numai secvențe care se lasă cu mortăciuni, așa că începe să se agite încercând să salveze viitoarele victime.

N-am trecut de primele 15 secunde din trailer, cum am văzut că scrie „The woman who can see the future‟, am și închis trailerul, deja intrigat de premisă.

Așa cum este de așteptat, Recalled este un film cu un scenariu întortocheat bazat de împletirea simandicoasă a realității celor din jur și a fanteziei lui Soo-jin pentru că nimeni n-o crede că dă cu bobii-n viitor. Și asta creează o confuzie și pentru spectator pentru că nu știe ce să ia de bun în acest film.

Vede cu adevărat Soo-jin viitorul sau este doar memoria ei frântă care îi joacă feste, mai ales că ia pilule cu pumnul?

Avem parte în Recalled de un thriller misterios în care pistele false ies în fața ta mai ceva ca BMW-urile la mâna a doua cumpărate de toți cocalarii analfabeți și nu mai știi cum să eviți sinuos falseturile pe care scenariul ți le bagă sub nas.

Povestea este de așa natură încât chiar nu mai am ce scrie suplimentar de teamă să nu care cumva să-mi scape vreun indiciu mărunt cu privire la adevărul din spatele premisei.

Este filmul previzibil? Da, este.

Este filmul imprevizibil? Da, este.

Am cumva vreun atac cerebral de scriu ceva lipsit de logică? Nu, nu am. Sunt vag pentru că așa trebuie să fiu când vine vorba de firul narativ din Recalled care nu este vreun chelner să-ți servească fiecare îmbucătură, ci se bazează pe tine, spectator inteligent, să te prinzi singur de meniul secret pentru că îți lasă pe ici, pe colo, câteva indicii, unele cam mari și destul de evidente dacă ești atent.

Nu cred că mai este cazul să precizez că filmul este plin de răsturnări de situație, iar misterul care învăluie viziunile teribiliste ale protagonistei este unul greu de pătruns.

Totuși, nu este un film care să merite acolade cu lauri, nu vă lăsați influențați de grămada de note de 10 de pe IMDB, alea-s false, date în decurs de 2 zile de conturi care sunt la prima recenzie, probabil de niște băiețandri libidinoși în limbă după Seo Ye-Ji.

Recalled este un film bun, în opinia mea, dar nu și excelent, tocmai pentru că în anumite momente devine prea străveziu cu ceața misterioasă pe care o întinde peste adevăr și exagerează cu melodramatismul care nu prea m-a impresionat până la lacrimi, parcă se screme prea mult să ne facă să plângem, ce este prea mult strică, pot să ud genele și fără să mă simt ca într-o telenovelă proastă (scuzați pleonasmul).

Despre actorie nu pot spune că m-a dat pe spate, nu mi s-a părut că Seo Ye-Ji ar fi vreo thespiană asiatică de ținut minte, cel puțin nu în acest film.

Gata, mi s-a terminat nisipul din clepsidră, este momentul să-mi iau tălpășița, nu înainte de a răsturna în curtea lui Recalled 8 saci cu ciment.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Link IMDB

About admin

Check Also

Emergency declaration

Emergency declaration

Mi-am cumpărat bilet spre Coreea de Sud pentru a vedea Emergency declaration (Bisang seoneon), un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.