Resident evil: Death Island

Resident evil: Death IslandHai să ne mai batem cu Umbrella în acest Resident evil: Death Island, o animație proaspăt lansată în 2023 care are ca subiect același virus T buclucaș.

 

🎬 Resident evil: Death Island – Premisă

Este prezentă la datorie toată trupa din care fac parte nume bine cunoscute ca Leon, Claire, Jill și Chris.

Acum ei au de rezolvat o situație urgentă la fosta pușcărie Alcatraz devenită punct de atracție.

Acolo izbucnește o pandemie de nebunie subită și vizitatorii încep să se muște de beregate într-un ritm furibund.

Ceva apocaliptic li se pregătește oamenilor de pe toată planeta, iar gașca noastră de șoc este nevoită să ducă o luptă contra cronometru atât cu amenințările știute, dar și cu un inamic sinistru și malefic.

 

💭 Resident evil: Death Island – Comentariu 🍿

Am ratat câteva episoade din această franciză animată, așa că a durat ceva până să mă dezmeticesc că nu mai știam cine ce hram poartă.

Povestea este cea obișnuită, ai văzut una, le-ai văzut pe toate, dar cu ceva modificări care nu au un impact semnificativ.

Un dement a pus gând rău omenirii, eliberează virusul T, scena se umple cu infectați turbați și eroii noștri trebuie să facă rapid curățenie.

Nu sunt deloc versat în acest univers, cred că am încercat un singur joc pe care l-am abandonat cu mult timp în urmă, așa că am abordat animația ca pe ceva nou.

Și, sincer să fiu, nu-i deloc rea. Poate pentru fanii înfocați o să pară banală, dar mie mi s-a părut decentă pentru că este plină de acțiune explozivă, creaturi monstruoase și chiar momente tensionate.

Cei patru poartă lupte îndelungate și pe muchie de cuțit în Alcatraz, o locație care este și vastă, dându-ți șansa să te ascunzi în voie, dar și claustrofobică pentru că simți că te sufoci și n-ai scăpare.

Asta și pentru că infectații vin în valuri interminabile și oricât de viteji sunt ai noștri, sunt copleșiți de numărul infinit de inamici.

Chiar dacă știu că vor scăpa cu bine (oare?), tot am stat cu antidotul lângă mine de teamă să nu mă afecteze prea tare palpitațiile induse de scenele pline de teroare de pe ecran.

Resident evil: Death Island

 

Dar cvartetul principal nu are de înfruntat doar hoarde de demenți care năvălesc peste ei precum curvele în ziua de salariu sau ANAF-ul pe 25 ale lunii.

Sunt puși față în față cu niște pocitanii spurcate, rezultatele unor experimente biogenetice care au născut coșmaruri care l-ar ține treaz și pe Satana după o noapte de droguri.

Aici trebuie să aplaud imaginația bolnavă a celui care s-a gândit la asemenea creaturi.

De la limbrici supradimensionați repulsivi și până la boss-ul final care este uriaș și generează o senzație de pestilențial, animația excelează la capitolul scârboșenii înfiorătoare.

Ca vizual filmul arată fix cum mă așteptam, ca o scenă lungă dintre nivelele unui joc video, mult CGI care vrea să fie fotorealist și, pe alocuri, reușește.

Dar nu va câștiga vreun premiu din acest punct de vedere, că nu diferă cu nimic de producții mai vechi.

Deși se presupune că tehnologia a avansat și ar fi trebuit să arate mai bine, nu mi se pare că a progresat în vreun fel.

Unde gafează destul de rău este la povestea generală, una care nu prea are sens dacă mă apuc să disec la microscop motivația personajului negativ, una care depășește limitele credibilității.

 

🏆 Resident evil: Death Island – Verdict 👍 sau 👎

Având în vedere că vorbim de prezența celor patru personaje îndrăgite adunate la un loc, mă așteptam să fie ceva cu adevărat epic care să aducă prospețime francizei.

N-am avut curajul să mă apuc de serialul live action de pe Netflix, iar precedenta mea interacțiune cu acest univers a fost tâmpul Welcome to Racoon City.

Așa că pot spune că nu eram foarte greu de mulțumit având în vedere experiențele anterioare. Și aici nici măcar nu pomenesc Resident evil: The final chapter că nu are rost.

Dacă acțiunea este mai mult decât satisfăcătoare în ceea ce privește adrenalina pompată, nu același lucru îl pot spune despre povestea fadă și lipsită de zvâc.

Era nevoie de o amenințare mult mai potentă care să dea de furcă trupei dacă tot îi avem pe cei patru fantastici laolaltă.

Plus că sunt destule momente în care am rămas perplex pentru că unele decizii, acțiuni sau consecințe nu prea aveau logică.

Măcar mi-am clătit ochii cu personajul Maria, artiștii graficieni au folosit toate curbele cunoscute pentru a o crea digital.

De final, ca un simplu privitor fără să am investiții sentimentale în această franciză, mă declar parțial satisfăcut de Resident evil: Death island, film căruia îi ofer 7 încărcătoare cu muniție.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

YouTube #shorts:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Princess Mononoke

Princess Mononoke

Pe vremea lui Princess Mononoke (Mononoke-hime) nu exista categoria Oscar pentru cel mai bun film …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *