Rough night

Rough night

Bridesmaids, pardon, The hangover, of, nici ăsta nu e bun, Rough night, gata, am nimerit titlul, este o comedie foarte similară ca poveste cu multe alte comedii, de asta am și încurcat titlurile.

Patru vechi prietene încă din timpul școlii se reunesc după mulți ani pentru petrecerea burlăcițelor pentru că una dintre ele, Jess (Scarlett Johansson), se mărită în mijlocul unei campanii în care candidează pentru Senat. Mare greșeală din partea ei, pentru că astfel de petreceri se lasă cu scandal și material pentru fițuicile tabloide potențial distrugătoare de cariere politice.

Așa că muierile se strâng de pe unde sunt rătăcite și o întind spre Miami cu scopul de a se distra la maxim (cine dracu vrea să o facă la minim?).

Lor li se alătură și o prietenă australiancă a lui Jess (subiect de glume rasiste), motiv de gelozie pentru Alice (grăsuța trupei – remember Bridesmaids?) care vede în noua adiție un fel de concurent la titlul de cea mai bună prietenă a lui Jess, titlu pe care Alice credea că îl are în buzunar.

Așa că tutele astea 5 se pun încă de la început pe distrat și prima parte a filmului constă într-o înșiruire de secvențe pline de cocaină, dans, băute zdravene, vome, penisuri și alte asemenea elemente grotești care nu prea (mai) sunt amuzante.

Tonul filmului se schimbă în momentul în care intră în scenă un stripper care dă repede ortul popii și fetele intră în panică, neștiind ce să facă, să se predea poliției, pentru că a fost un accident, dar în acest caz Jess va fi distrusă pe plan profesional, plus că peste tot zac droguri și băutură, sau să scape de cadavru, asta însemnând că dacă vor fi prinse, le mănâncă pușcăria.

Plus de asta, mai sunt încurcate și de niște vecini, un cuplu mai de vârsta a doua care e cu ochii pe fel și fel de aventuri amoroase în grup.

Nu prea m-am stricat de râs la acest film, glumele intră în categoria șocului, totuși, câte poante cu măciuci, borâturi și tras droguri pe nas să mai vedem și să ni se pară amuzante?

Mai mult am râs când povestea pleca din Miami și se concentra pe viitorul soț al lui Jess, care simte că este ceva în neregulă și se îmbarcă într-o călătorie plină de peripeții pentru a ajunge la Jess și a o recuceri pentru că mintea lui a decis că Jess îl părăsește. Scenele cu el sunt cele mai distractive din tot filmul, deși nici aventura lui nu este ceva ce nu s-a mai văzut prin astfel de filme.

Mai interesantă este legătura dintre prietene, fiecare cu problemele și secretele ei, și modul în care cele cinci actrițe interacționează, de ai impresia că se cunosc cu adevărat de foarte multă vreme, deși scenariul nu le ajută foarte mult, constând într-un șir interminabil de poante ofilite de multă vreme, fetele își interpretează perfect rolurile.

Spre final Rough night o dă pe un ton mai sumbru, încearcă să ne bage sub nas și ceva mesaje mai profunde, dar după o tonă de dume porcoase, parcă nu te mai penetrează adânc simbolistica unor scene.

Nu prea mai are rost să lungesc cuvintele, filmul nu se detașează cu nimic de pluton, este doar o comedie banală, la fel ca multe altele, în scurt timp va fi uitată pentru că alte și alte comedii cu glume identice și scenarii trase la xerox vor acapara ecranele.

Oare când se vor prinde și scenariștii că glumele scabroase nu mai sunt amuzante decât pentru cei care încă nu au voie la astfel de filme?

Mai mult de un 5 nu am cum să îi dau lui Rough night deși are câteva momente autentice și emoționante dar care se pierd în oceanul glumelor deșănțate și a scenariului banal și complet lipsit de originalitate, ba mai mult, singura poantă din trailer care m-a făcut să râd nu și-a găsit locul în film, dovadă că o scenă întreagă (ținând cont de contextul în care se desfășura) a fost eliminată din film.

 

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Sabrina

Sabrina

M-a rugat cineva să-l ajut să o găsească pe Sabrina din 1954. Și dacă am …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *