Scapă-mă de nevasta mea

Scapă-mă de nevasta mea🎭📜 SCAPĂ-MĂ DE NEVASTA MEA – Spectacol de teatru (Francesca Fülöp, Patricia Ionescu, Radu Catană, Dorin Enache)

 

🎬 Un domn ce se vrea a fi respectabil, dar nu este, dorește să divorțeze, dar nu orișicum. Ci vrea s-o prindă pe soția lui în păcat, că doar așa scapă cu averea intactă.

Și pentru asta apelează la cel mai bun prieten al său pentru a o seduce pe soție. Doar că amicul nu prea vrea, dar până la urmă este convins.

Haosul se declanșează când în scenă apare și amanta.

 

🍿 Îmi pun cenușă-n cap pentru că n-am habar de acești actori și am circumstanțe atenuante că nu consum teatru pe pâine, așa că pentru mine a fost o experiență inedită.

Nu și atât de plăcută pe cât mi-aș fi dorit deoarece spectacolul este prea prostuț și exagerat în reacții ale personajelor.

Glumele verbale nu prea există, iar întreaga comedie se bazează pe interpretarea fizică, una care se prezintă la cote înalte, uneori fiind chiar brutală.

Durează destul de mult până se intră în partea suculentă, discuțiile dintre cei doi masculi au fost flatulente și obositoare prin plictiseala lor deoarece erau banale și lipsite de haz.

Totul se schimbă când intră în scenă zânele feminine și mai ales când încep să cadă țoalele, atunci se scoală și poantele.

Se pornește un scandal în toată regula și o înșiruire de situații conjuncturale care au declanșat hohote de râs datorită grimaselor regăsite pe moacele personajelor.

Scapă-mă de nevasta mea

 

Și dacă o vedeți pe Vera cum merge, văleleu, păi o să vă tăvăliți pe jos de râs și n-o să vă mai trebuiască nimic altceva .

Se încinge oleacă și atmosfera că nu degeaba pe scenă există și un pat care trebuie folosit, că doar nu-i acolo de pomană, nu?

Ho bre, nu dați năvală să epuizați biletele, nu-i chiar atât de incendiar pe cât v-ați imagina, dar este la vedere destulă prezență dorsală care să ațâțe imaginația.

Apropo, spectacolul este interactiv, dracu` m-a pus să iau bilet în primul rând că era să fiu ales să urc pe scenă. Cred că m-aș fi căcat tot dacă trebuia să particip la mica scenetă ce a necesitat prezența unui bărbat din audiență.

 

👍 sau 👎 Spectacolul merge șontâc destul de mult în partea de început, sunt și multe momente de relaș în care se trage mâța de coadă, pauzele prea lungi tăind din ritmul piesei.

Le-am înțeles, că trebuia și actorii să-și recapete sufletul, că prea se învârt ca titirezii pe scenă, dar se ia lumina de prea multe ori pentru a nu menționa acest aspect.

Cum scălâmbăielile reprezintă baza umorului în piesă și nu neapărat dialogul, sunt dezamăgit pentru că voiam să fiu luat pe sus și de niște dume inteligente sau măcar inspirate în care replicile fâșnețe să fie cele care asigură hazul.

 

🏁 Nu zic că-mi pare rău pe banii dați pe bilet, dar voiam ceva mai deștept de atât, prea se trage de haine și se tabără personajele unele peste altele din lipsă de alte instrumente menite a genera râs.

Sincer să fiu, partea a doua este cea care salvează piesa deoarece acolo se îngrămădesc cele mai multe momente generatoare de râsete.

3 out of 5 stars (3 / 5)

About admin

Check Also

Fabrica de comedie

Fabrica de comedie

🎭📜 🎤 FABRICA DE COMEDIE – Spectacol de umor (Marius Florea Vizante, Gheorghe Ifrim, Leonid …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *