Selfie 69

Selfie 69

1 out of 5 stars (1 / 5)

Selfie 69 este continuarea comediei românești intitulate Selfie, apărută acum 2 ani.

Suntem aruncați în mijlocul aceluiași anturaj format din cele trei fete năstrușnice, Ana, Roxi și Iasmine care, după o noapte de beție și oarecum deziluzionate de bărbații din viața lor, o pun de-un rămășag trăsnit, cine reușește să se mărite prima în următoarele trei zile le va da câte o poruncă pierzătoarelor. Poruncile sunt unele schimbătoare de vieți, de la a merge la facultate pentru Iasmine până la a se muta de la părinți pentru Ana.

Așa că sturlubaticele noastre fete se pun pe căutat pretendenți, unele au deja materialul pregătit, trebuie doar convins să spună da, alta, adică Iasmine, este nevoită să apeleze la numeroșii bărbați pe care îi cunoaște în speranța că îl va găsi printre ei pe cel ales.

Simultan cu această căutare frenetică de miri, avem parte de o altă aventură tumultoasă avută de trio-ul bărbătesc format din Magi, Mihai și Brain, care, supărați pe dezamăgirile suferite din dragoste, decid că o seară la bordel este cel mai bun remediu. Numai că aici intră în atenția unor traficanți de carne vie și sunt nevoiți să facă rost de o sumă mare de bani pentru a scăpa cu integritatea corporală intactă.

Și personajele nu s-au terminat, mai avem un fir epic care are în centrul lui viața părinților celor două surori, Roxi și Ana, părinți care abia așteaptă să scape de cele două odrasle, să le vadă măritate la casele lor pentru ca ăi bătrâni să se poată desfășura în liniște plantând legume și croșetând pulovere. Vezi să nu!!! Lor le arde de prăjituri cu iarbă și futaiuri deocheate.

Selfie 69 este un ghiveci deloc amuzant, m-am dus la el tocmai pentru că se zvonea că ar fi chiar mai amuzant decât Două lozuri.

Caca maca, nu cred că am rânjit fasolea de două ori în film, comicul se bazează pe aceleași faze obosite și expirate văzute în zeci de filme, ne bagă pe gât poante răsuflate cu și despre iarbă, cu și despre curve masculine, clișee peste clișee, cu aceiași moldoveni mafioți și fioroși și lipsiți de neuroni, cu matroana vicleană și tirană care nu suportă să îi ieși din vorbă, cu povești de dragoste forțate și total nerealiste, cu scene de sex mai false ca peruca lui Donald Trump.

Este o caricatură de film, deși nu asta a fost intenția lui Selfie 69. Mă tot chinui să îmi aduc de o poantă din film și nu reușesc, deși l-am văzut acum câteva ore.

Este de o banalitate cum rar am întâlnit, lipsit pe alocuri de logică, unele secvențe nu au legătură între ele, se apucă de un fir narativ și îl lasă baltă fără să ne dea explicații, unele personaje par a avea un rol important în poveste, dar dispar mai repede ca fondurile europene ajunse pe mână guvernanților.

Ah, gata, mi-am adus aminte de o scenă faină, are o urmărire cu mașini destul de bine realizată, scenă care ne bagă pe gât și cea mai faină dumă, cel puțin din punctul meu de vedere.

De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, aia a fost cam singura scenă incitantă, care a mai pus sângele în mișcare, că în rest, somn  de voie.

Ptiu, m-a uimit realizarea tehnică execrabilă, da, EXECRABILĂ, pe care am întâlnit-o în acest Selfie.

Băi nene, dacă nu te știi în stare să editezi și să retușezi cum trebuie un film, atunci nu te apuca să filmezi personaje cu ochelari pe meclă dacă nu ești capabil să elimini anumite erori grosolane. Păi se reflectau cameramanii în ochelarii personajelor și în geamurile mașinilor de aveam impresia că și ei joacă în film. Erau momente când pe ecran erau trei personaje dar în ochelari se reflecta o întreagă echipă de filmat. Penibil, pur și simplu penibil, totuși, suntem în anul 2016, nu 1916, așa ceva nu are scuză.

Ah, să nu mai zic de sunet, se pare că nici acum românii nu au învățat să facă filme în care să se audă cum trebuie personajele, pe bune, jumătate din replici sunt inaudibile, mare parte din poveste (nu că ar fi fost interesantă de la bun început) a rămas în ceață pentru că nu auzeam ce dracului scot pe guriță actorii, nu că ar fi avut prune-n gură, ci pentru că așa știu ai noștri să facă filme. Uneori bubuia coloana sonoră într-un asemenea hal încât chiar dacă ar fi țipat actorii, tot nu ai fi înțeles ce spun. La două lozuri, că ăsta îmi e gradul de comparație, măcar au avut și subtitrare în engleză și nu am ratat nici o replică, dar aici, pur și simplu bătaie de joc.

Chiar nu îmi dau seama cum ies asemenea filme din camera de editare, nu le vede nimeni înainte de a le da drumul pe marile ecrane, chiar nu este nimeni în stare să identifice problemele pe care le-am expus? Sau li se rupe pe principiul: Las-o bă că merge așa?

Nu mai am ce să mai zic despre acest amalgam provocator de vomă mentală intitulat Selfie 69, sunt generos și îi dau nota 2. Nu îi dau 1 că poate dacă l-aș fi auzit cum trebuie, mi s-ar fi părut mai puțin prost.

Știu că gusturile nu se discută, dar să le fie rușine celor ce l-au considerat mai bun ca Două lozuri, la filmul acesta vor râde cu gurile până la urechi doar adolescenții, că doar ei pot găsi amuzante poantele.

 

Trailer:

Link IMDB

Link Cinemagia

About admin

Check Also

Thunder Force

Uzina Netflix-ului lucrează neîncetat și a ieșit pe poartă Thunder Force, o comedie ce le …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *