Skylin3s

Nu se lasă deloc oamenii ăștia cu această franciză SF, astfel încât Skylin3s este a treia parte din seria Skyline începută în 2010 chiar cu Skyline, continuată în 2017 cu Beyond skyline și ajunsă acum la plural.

Filmu-i pe bază de invazie extraterestră, nu mai rețineam cu exactitate ce s-a petrecut în sequel, noroc cu Skylin3s că este conștient că al doilea film nu a fost atât de memorabil, că ne oferă un rezumat care să ne aducă la zi.

Au trecut 15 ani de când extratereștrii au fost învinși și pacea pare că domnește pe Terra. Din nefericire, un virusache își face de cap și hibrizii umano-alienși par că-și pierd mințile.

Așa că este adunată o trupă de șoc în frunte cu Rose, o tipă șmecheră care oferă niște handjoburi ieșite din comun, având ceva ADN extraterestru prin ea, și echipa o întinde pe planeta originară a extratereștrilor.

Adică fix ceea ce ar fi dorit să facă Independence Day 3 dacă ar fi fost realizat. Seamănă oarecum premisa cu cea din Aliens, cu o trupă de militari care face o vizită unor gângănii cosmice la ele acasă și cam asta este tot ceea ce trebuie să știți despre povestea din Skylin3s.

Am urmărit filmul mai mult din inerție, să nu rămână franciza cu ouăle învinețite că n-am terminat și cu partea a treia. Știam la ce să mă aștept, Skylin3s fiind un film VOD, lansat doar pe platforme video, ca atare are și un buget destul de mic.

Pe alocuri arată nesperat de bine, efectele speciale sunt chiar reușite, în alte momente este ridicol de amatoricesc încropit, dând o senzație clară de ecran verde și decoruri din polistiren pentru că multe elemente ce ar trebui să aibă greutate zburau pe acolo la fiecare strănut al actorilor.

Povestea este vai mama ei, că doar ce poate aduce nou un film de duzină în acest gen?

Ăștia se duc pe o planetă străină, dau de inamici și încep să se măcelărească între ei în modalități banale și previzibile. Încearcă scenariul să fie mai elevat, să-și depășească un pic condiția de B-movie, cu ceva îmbârligături neavenite și caracterizări excesive de personaje, dar mai rău își face pentru că durata de 2 ore este imensă pentru un asemenea film care tot ce trebuia să facă era să prezinte cafteală SF și atât, că doar nu mă uitam la Skylin3s așteptând dialoguri de Shakespeare.

Nu pot spune că este cel mai oribil film pentru că oferă câteva scene de acțiune, chiar dacă mediocră, dar distractivă cât să nu te ia somnul, Skylin3s fiind făcut doar de dragul de a mai scrijeli pe răboj încă un film SF low-budget care oricum va avea succes moderat astfel încât nu m-ar mira dacă vom vedea peste câțiva ani și un al patrulea film pentru că finalul este un fel de cliffhanger.

Actoria este praf stelar, Lindsay Morgan își reia rolul lui Rose jucat în Beyond skyline. Mai apare și Rhona Mitra (Archive) ce arată oribil, pocită fiind de operații estetice, în rol de doctor, iar ceilalți actori sunt necunoscuți. Poate îl veți recunoaște într-un rol terțiar pe Yayan Ruhian, din trupa lui The raid, care a mai apărut prin The force awakens și John Wick 3 – Parabellum.

Dacă n-aveți nimic mai bun de făcut într-o zi ploioasă, știu și eu, cum ar fi să cojiți pereții cu furculița sau să tăiați un copac cu un cuțit de plastic, atunci aruncați un ochi pe Skylin3s. Nu este nevoie să fi văzut anterioarele filme, dar ar fi un avantaj să pricepeți mai bine implicarea emoțională a personajelor dacă ați urmări în prealabil Beyond skyline cu care are legătură directă.

Skylin3s nu mi s-a părut nici mai bun, nici mai rău decât Beyond skyline, așa că nu vreau să se cerți frații între ei și îi ofer și lui Skylin3s aceeași notă de 5.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

https://www.youtube.com/watch?v=mYxIu5Z0BO8

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The fall guy

The fall guy

Fără să fac cine știe ce cascadorii, m-am înființat la The fall guy așteptând un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *