Slender man

Slender man

Mi-am luat inima-n dinți și am reușit să-mi găsesc cuvintele potrivite pentru a descrie capodopera de Slender man, filmul, nu „creepy pasta” după care s-a inspirat.

M-am simțit întinerit cu 10 ani, că am crezut că atunci a apărut filmul, nu cu o decadă mai târziu, când deja fenomenul retard era deja pe sfârșite.

În Slender man o trupă de adolescenți, deja premisa sună foarte original, se pune pe invocat un spirit malefic, că oricum altceva nu aveau ce face puștoaicele și iaca apare lunganul titular al filmului, o pălugă fără chip, mare colecționar de oameni încă neajunși la vârsta maturității. Nu, nu este pedofil. Sau poate că este? Că naiba știe ce le face odată ce i-a sustras în pădurea blestemată.

Amu` asta-i toată premisa filmului, patru adolescente tembele îl aduc în realitate pe Slender man și apoi în restul peliculei se chinuie să găsească modalități de a-l expedia pe musafir înapoi de unde a venit. Și nu merge cu construitul unui zid.

Cu cât dispar mai abitir hormonalii, șutiți de buturuga umblătoare, cu atât se accentuează eforturile celor rămași pe metereze de a-i veni de hac lui Slender man cel subnutrit.

Auzisem numai de bine (se simte sarcasmul?) despre film, l-am văzut acum o săptămână, dar a fost atât de bun încât abia acum mi-am scos tupeul de la naftalină și mi-am încurcat degetele pe tastatură pentru a-mi debita opiniile despre Slender man.

Pe scurt, filmul este o căcănărie de la cap la coadă, nu are calități care să-l salveze nici măcar un pic din latrina cinematografică în care s-a scufundat.

Înainte de toate aspectele negative legate de poveste, ce m-a frapat și am rămas înmărmurit de prostia crasă de care au dat dovadă scenariștii este modul în care comunică adolescenții.

Pe bune? Își trimit mesaje cu viteza luminii, tastând ireal de repede, de record mondial. Dar nu ar fi asta o problemă, puteam trece cu vederea, dar marea bubă este că tastează într-o engleză perfectă, desăvârșită. Nu tu prescurtări, nu tu emoji-uri, nu tu acronime, nimic din modul de comunicare obișnuit în această eră pe care-l folosesc adolescenții. Ceea ce este complet neverosimil. Este imposibil să găsești 4-5 adolescenți din aceeași gașcă în stare să respecte cu sfințenie gramatica și ortografia limbii materne.

Poate este un amănunt minor, dar m-a scos din sărite.

Acum să revin la poveste. Din punctul meu de vedere, personajul pozitiv în Slender man a fost chiar Slender man, începusem să țin cu el, să îmi doresc să mai răpească un adolescent enervant și retard, cu cât mai puțini proști pe planetă, cu atât mai bine.

Parcă deciziile luate erau dinadins cele mai stupide, să mă frece pe mine la icre.

În orășel încep să dispară copii și fătucile noastre ajung la concluzia că este fain și sigur să se plimbe singure, noaptea, pe drum.

Sunt atacate de un bețivan și consideră o decizie bună să-i facă o vizită în mijlocul nopții.

Toată populația este îngrozită de evenimentele care se petrec și ciumpalacele consideră că este excelent să se plimbe noaptea-n pădure.

Păi cum să nu-ți dorești să scapi cât mai repede de prostovane?

Nici cu părinții nu mi-e rușine, parcă lucrează cu Slender man, dorind să scape de odrasle cât mai repede.

Din păcate, nici demonul nu este mai presus, la așa victime debile, așa ființă răuvoitoare inutilă. Tot ce face Slender man este să trosnească niște bușteni și să bruieze telefoane (asta este o putere pe care mi-aș dori-o). Ah, și să invadeze coșmarurile fetelor, sugând astfel orice dram de frică și teroare din secvențele banale de groază prezentate.

Oare ce s-or mai face demonii atunci când vor termina de bântuit casele cu podele care scârțâie sau cu uși neunse? Cum o să mai sperie oamenii?

Actoria este muci, scenariul fără un pic de groază, bubuiturile nu mai sunt demult considerate scene horror, dar nah, unii încă nu au aflat vestea asta.

Blender man, îi zic așa pentru că tot ce a reușit să facă a fost să îmi toace nervii, este un rebut de film care nu merită mai mult de un 2.

M-a durut fizic, nu numai psihic, să îl urmăresc cap-coadă fără să scot telefonul să mai citesc o știre, de rușine să nu deranjez ceilalți spectatori, deși eram singur în sală.

 

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Immaculate

Immaculate

A trecut ceva vreme de la ultimul film horror cu popi și religie, așa că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *