Sword Art Online Progressive: Scherzo of deep night

Sword Art Online Progressive: Scherzo of deep nightSword Art Online Progressive: Scherzo of deep night este un sequel al animației cu un nume la fel de lung: Sword Art Online Progressive: Aria of a starless night.

 

🎬  Sword Art Online Progressive: Scherzo of deep night – Premisă

S-au scurs câteva luni de când jucătorii de Sword Art Online au băgat viezurele-n vizuină și au rămas captivi în acest joc.

Abia au reușit să ajungă la nivelul 5 din cele 100, așa că mai au de muncă până să-l termine și să se elibereze din această temniță virtuală.

Cum omenirea are mintea pe bigudiuri, jucătorii au uitat rapid de țelul final și au început să formeze bisericuțe, fiecare cu religia ei, BCD și BEA.

Pe dinafară au rămas Asuna și Kirito.

Se pune și de un complot sinistru, pe undeva sălășluiesc și niște UJ-eiști macabri, așa că lucrurile nu prea își arată petalele rozalii pentru protagoniștii noștri.

Măcar mai primesc câte un ajutor de la un broker de informații, Argo.

 

💭 Sword Art Online Progressive: Scherzo of deep night – Comentariu🍿

Mai întâi am căutat să aflu ce înseamnă scherzo, că habar n-aveam.

Cu seria asta mă cultiv într-ale muzicii clasice simfonice, aria din filmul precedent știam ce este, acum am aflat și cum stă treaba cu scherzo.

Animația începe destul de bine, cu un monstru care iese din ascunziș mai repede decât Bădălău din pârnaie.

Apoi, din păcate pentru sistemul meu nervos cam fragil, Scherzo of deep night intră într-o lâncezeală pasivă exagerată.

Acțiunea stagnează aproape complet și filmul se simte mai degrabă ca o misiune secundară pentru că o bună bucată din timp am asistat la discuții peste discuții despre nimic.

Probabil eroii se antrenau într-un nou stil de luptă, perfecționând tactica plictisirii de moarte a adversarului, pentru că așa m-am simțit pe toată durata părții de mijloc a animației.

Măcar de ar fi pălăvrăgit despre subiecte importante și aș fi fost mai indulgent. Dar boscorodesc aiureli lipsite de importanță.

Aș avea un aspect de comentat aici, însă nu știu dacă am voie din punct de vedere al „political correctness‟-ului și a posibilelor interpretări denaturate.

Însă nu mi-a scăpat din priviri modul aparte în care sunt prezentate anumite personaje ce sunt proiectate într-un stil sexy și puse în ipostaze senzuale.

Iar camera de filmat se plasează îndelung în anumite zone care ar năduși până și psalmii din Biblie. Și țineți cont că vorbim de niște adolescente de liceu.

Sword Art Online Progressive: Scherzo of deep night

 

Salvarea filmului vine de la partea finală, monstrul șef care păzește poarta izbăvitoare spre nivelul 6 este unul deosebit de original și plin de imaginație.

Lupta respectivă durează extrem de mult, este violentă, plină de neprevăzut și dură pentru că tiparul boss-ului nu este unul ușor de identificat, fiind haotic, deci imprevizibil.

Mă uitam la ecranul uriaș (că văzui Scherzo of deep night la cinema) cu privirea crucificată, neputând s-o mișc de la acea bătălie grandioasă.

Mă minunam și mă întrebam cum sunt adversarii de la nivele mult superioare dacă ăsta de la 5 este atât de bine gândit și terifiant.

Senzația de periculozitate intensă este accentuată și de o coloană sonoră excelent aleasă, că nu degeaba titlul filmului conține scherzo.

Ori că am văzut filmul la cinema și nu acasă și doar mi s-a părut, ori animația a fost mai bine realizată, personajele fiind creionate mai cu talent și scenele editate într-un mod coerent, fără să-mi dea dureri de cap de la atâtea trepidații.

 

 🏆 Sword Art Online Progressive: Scherzo of deep night – Verdict👍 sau 👎?

Filmul păcătuiește chiar cu miezul poveștii, a doua treime fiind de-o plictiseală cruntă, de-mi venea să alerg prin sală alături de puradeii a căror atenție a fost rapid epuizată.

Le înțelegeam pe deplin lipsa de răbdare pentru că nu se întâmpla nimic incitant pe ecran.

M-a pierdut un pic pe drum și pentru că m-am trezit pe cap cu Argo din senin, fără să primesc ceva explicații. Presupun că pentru asta trebuia să urmăresc serialul anime.

Scherzo of deep night își spală multe dintre păcate cu actul eliberator din final care m-a făcut să uit, parțial, toată fușăreala de dinainte care nu-i face cinste.

N-aș zice nu unor noi filme în acest univers cu condiția să se axeze mai mult pe acțiune, mai puțin pe trăncăneală.

Voi așez Scherzo of deep night pe același palier ca Aria of a starless night și îi coc 6 tarte delicioase.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

My neighbors the Yamadas

My neighbors the Yamadas

Hôhokekyo tonari no Yamada-kun, nah, jucați-o p-asta. Hai să vă scutesc de un chin, este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *