Texas chainsaw massacre

Cu un nume tare inspirat, că atât s-a putut, Texas chainsaw massacre, ăsta din 2022 lansat pe Netflix, se vrea simultan și o continuare a francizei, dar și un reboot.

Hm, oare unde am mai văzut asta? Ah, la Halloween și la Scream.

Băi, asta este, la nivelul ăsta a ajuns Hollywood, altceva nu mai știe.

Credeți că v-aș coafa elegant dacă v-aș spicui din povestea incredibil de originală și nemaivăzută până acum?

Țineți-vă bine de fălci, să nu le împrăștiați pe jos pentru că urmează ceva aiuritor de imaginativ.

Câțiva adolescenți se cărăbănesc cu afaceri imobiliare taman în Harlow, un oraș părăsit din ăla populat cu câțiva țopârlani rătăciți, care nu vor să evacueze locația prăfuită.

N-am prea priceput eu cum un tinerel ca Dante a și ajuns bucătar renumit, pardon, chef instagramist, și se bagă să cumpere și să vândă un oraș, dar chiar nu m-am scremut nicio fracțiune de secundă să pricep cum stă treaba cu premisa.

Surpriză mare, odată ajunși în Harlow, ăștia încep să se împuțineze pentru că din hibernare se trezește drujbarul primordial care abia aștepta niște nătăfleți să-i felieze cât mai subțire, numai buni de băgat în parizer.

Încă din start îți dai seama că Texas chainsaw massacre nu-i cine știe ce pentru că, deși nu-i adevărat, asta e invenție de-a mea, pare o lucrare subcontractată mai departe pe care nimeni nu vrea să o facă și ajunge, în cele din urmă, la cei mai ieftini și amatori din breaslă.

M-a amuzat citind Netflix prezintă o producție Netflix care prezintă o producție Universal care prezintă o producție Legendary care prezintă o producție Bad Hombre care prezintă o producție Exurbia Films, ăștia din urmă nemaiavând cui s-o dea mai departe.

Se simte peste tot o briză de ieftineală, de la regizorul care n-a făcut nimic notabil până acum (este la al doilea film) până la actorii mega necunoscuți, în afară de Elsie Fisher (Booksmart) care nu știu cum s-a rătăcit pe aici, Texas chainsaw massacre este fix ceea ce anticipam.

O panaramă mizerabilă de așa-zis film care n-are absolut nicio valoare artistică. Este 99,99% aceeași poveste din original, bașca se inspiră la greu și din Halloween-ul cel nou în care supraviețuitoarea din primul film își pune-n cap, după decenii întregi de așteptare, să se răzbune pe criminal.

Ba mai mult de atât, mămăița din Texas chainsaw massacre este o copie la indigo a personajului interpretat de Jamie Lee Curtis din Halloween, aceeași siluetă subțire, același păr alb, aceeași lungime a podoabei capilare, aceeași dorință de răzbunare, aceeași mimică supărată.

Au înnebunit ăștia cu acest gen nou cinematografic, horror-ul gerontofil.

Evident că filmul n-are nicio logică, personajele trecute de 70 de ani se mișcă de parcă ar avea pe jumătatea vârstei, iar criminalul, la fel ca Myers, este transformat într-o entitate supranaturală pentru că la vârsta lui septuagenară are puteri monstruoase, se mișcă mai repede ca Flash, este mai forțos ca Thor, mai silențios ca o bășină dată-n lift și mai nemuritor ca Iliescu.

Pe partea de măcelărie, Texas chainsaw massacre excelează, nimic de comentat, dar spectacolul de abator n-are niciun impact emoțional, pur și simplu este adus un autobuz plin cu necunoscuți doar pentru a fi căsăpiți într-o scenă de 2-3 minute.

Nu s-a sinchisit scenariul să construiască niște personaje plăcute, pentru care să nutrești sentimente de simpatie și alături de care să suferi din toți rărunchii când și-o fură de la mascat.

Ei aș, ăia principali sunt enervanți din cale afară, așa că n-ai decât să scoți pancarte de susținere a ăluia mare, gras, bătrân și urât care le ia piuitul.

A încercat și niște dâre de umor, dar n-a făcut decât să accentueze imbecilitatea personajelor.

Filmul este incredibil de scurt, dacă tăiem părțile introductive și genericul de final, nu cred că rămânem cu vreo 60 de minute de film din care 50 reprezintă masturbare fără finalizare.

În schimb, Texas chainsaw massacre este amuzant de cât de prost este pe partea intelectuală, mai bine se numea Mascatul nemuritor și drujba infinitului, pentru că instrumentul morții este unul de-a dreptul miraculos, numai bun de prezentat în reclame.

Deși nu a mai fost folosită de zeci de ani, drujba minune taie fără probleme prin lemn, prin fier, prin oase, prin kriptonită, prin vibranium, prin pietrele lui Thanos, prin inelele din Mordor, nimic n-o poate opri.

Vreți și lecții de anatomie? Haida-de, că aici este ultimul loc unde găsiți așa ceva, trupurile dezmembrate din film se comportă total opus realității, de la decapitări silențioase cu drujba până la spintecări de coloane vertebrale care nu-s mortale instantaneu, scenariul este o bătaie de joc pentru inteligența cuiva care a trecut de clasele primare.

Iar personajele se calcă-n picioare care să ia cele mai debile decizii.

În afară de cisternele de sânge fals și membrele pseudo-realiste cu care filmul vrea să ne șocheze și să ne scârbească, Texas chainsaw massacre n-are nimic cu care să atragă.

De fapt, parcă aș prefera o clismă pe uscat cu piuneze ruginite decât să mai urmăresc acest film, de aceea îi secționez, din mărinimie, vreo 2 falange mijlocii.

1 out of 5 stars (1 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Bahay na pula

Singurul motiv pentru care am urmărit Bahay na pula a fost titlul filmului cu care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.