The blackening

The blackeningCică The blackening ar fi mama comediilor, una care sparge stereotipurile filmelor horror.

Cam multe laude care m-au făcut curios.

 

🎬 The blackening – Premisă

Șapte prieteni se revăd după 10 ani și se cărăbănesc la o cabană în pădure (cabin in the woods) să pună de-o petrecere de pomină.

Odată ajunși acolo nu se instalează ei bine că imediat sunt luați în bâză de o figură fantomatică și misterioasă cu chef de ucis care îi provoacă la un joc mortal.

Dacă nu vor răspunde corect unor întrebări cu o tematică pra clară atunci vor face cunoștință cu mântuitorul. Sau cu Satana, depinde de gradul de inocență.

Ah, ca un amănunt important, că de la el pornește tot tărăboiul, cei șapte sunt toți negri.

 

💭 The blackening – Comentariu 🍿

Ideea din spatele poveștii a pornit de la clișeul din filmele de groază conform căruia dacă niște prieteni sunt atacați de un ucigaș, o entitate, un monstru, orice, atunci se știe că negrul moare primul.

Ca atare, este foarte simplu să îți dai seama cine o mierlește în start de film.

Dar ce te faci când toți sunt o apă și un pământ? Cum intuiești prima sucombare?

Da, premisa este interesantă și mustea a potențial.

În schimb, realizarea este incredibil de banală și nu face altceva decât să adâncească toate clișeele pe care ar fi trebuit să le condamne.

Spre exemplu, îți dai seama instantaneu care este personajul gay din grup. Ai nevoie de doar 5 secunde și l-ai și identificat.

Observ că, deși se vrea a fi un film progresist, în ton cu mesajul social actual, The blackening consideră că gay-ul este musai să se comporte ca un fătălău feminizat.

Păi mersi măi dragă film deschizător de drumuri și care vrea să ofere respect negrilor și comunității LGBTQ, faci aceleași erori ca filmele „albilor‟ condamnate ca fiind rasiste și homofobe.

Undeva, în adâncuri, există un sâmbure de genialitate, dar scriitura este jenant de slabă și de neinspirată.

The blackening

 

Nici nu am știut ce vrea filmul să fie până la urmă.

Dacă se crede horror, atunci dă mare chix pentru că nu este nimic de speriat în el, ba chiar este incredibil de previzibil.

Îți telefonează instantaneu cine este culpabilul pentru că iese prea în evidență personajul care nu se potrivește în acest grup.

O fi comedie? Posibil, dar n-am râs deloc pentru că fie nu sunt glume în film, fie nu le-am priceput, fie alea prezente sunt rahitice.

Serios acum, pierdem scene întregi doar pentru o discuție despre cât de lipsit de diversitate este serialul Friends?

Ăsta e subiect pentru generația de acum, pentru cei care dau din aripi ca niște fluturi sensibili și se oripilează pentru chestii de acum zeci de ani care nu îi afectează deloc, nu pentru niște oameni inteligenți care își dau seama că atunci a fost atunci, acum e acum.

Sau stăm minute întregi să tranșăm eterna luptă IOS vs Android?

Eu unul nu înțeleg de ce se s-au mai chinuit să plătească și actori și cascadori. Puteau cu ușurință renunța la așa-zișii actori pentru că interpretările sunt dezastruoase.

Dacă foloseau dublurilor lor (cascadorii din scenele periculoase) pe post de actori făceau economie la buget că oricum nu ar fi fost nicio diferență calitativă.

Singurul pe care l-am recunoscut, și aici o să par rasist, a fost un actor alb într-un rol terțiar, Diedrich Bader (Shazam! Fury of the Gods).

 

🏆 The blackening – Verdict 👍 sau 👎?

Mda, pentru mine a fost timp pierdut pentru că filmul pornește cu intenții bune, dar nu face altceva decât să îngroașe rândul producțiilor fără sare și fără piper.

Nu revoluționează nimic, este la fel de ofensator și denigrator la adresa negrilor ca filmele create de albi.

Chiar nu-i cu nimic mai special, dar cu siguranță dacă spui nasoale despre el ești catalogat în toate felurile că așa sunt apărate aceste filme, este dată vina pe audiență.

Este lăudat pentru chestii nemaipomenit de banale dar care sunt împinse cu forța în față ca fiind pline de inteligență.

Sunt 1000000% convins că dacă în locul negrilor erau niște albi, filmul nu ar fi fost băgat în seamă sau ar fi fost desființat de cât de slab este, o dovadă clară a dublului standard folosit în societatea actuală.

Mă amuză asemenea filme care vor să reinventeze unele genuri dar nu reușesc decât să fie aceeași varză murată băloșită și stricată ca peliculele pe care audiența modernă, cea plină de mesaj, le hulește.

Eu sunt echidistant, nu fac diferențe între alb și negru, este la fel de prost ca orice alt film de groază în care niște tâmpiți sunt captivi într-o locație izolată și iau cele mai stupide decizii, indiferent de nuanța melaninei.

The blackening este plin de erori de continuitate și de logică, iar personajele sunt atât de retardate că ajungi să ții cu criminalul.

Și aici mă opresc din joc după ce am tras 3 cărți.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

 

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Zom 100

Zom 100

Zom 100, o să îi zic așa deși se numește Zom 100: Bucket list of …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *