The fury of a patient man

The fury of a patient man

PRI 34 – The fury of a patient man

Tarde para la ira, tradus ca The fury of a patient man, este un film spaniol disponibil pe Netflix regizat de Raúl Arévalo, cel care a jucat în El aviso, film ce se învârte în jurul unui bar amărât unde se pripășește Jose (Antonio de la Torre), un om liniștit, calm, săritor în ajutor, pe care te poți baza la nevoie și care nu deranjează pe nimeni.

După cum ați ghicit, el este omul răbdător. De ce este atât de răbdător?

N-am să vă răspund la întrebare, vă las să aflați singuri răspunsul urmărind filmul. Însă totul are legătură cu un pușcăriaș ce urmează să fie eliberat după 8 ani de scrijelit pereții închisorii.

Oricum, titlul filmului este mai mult decât generator de spoilere, la un moment dat omului răbdător îi va sări muștarul și va lăsa furia să explodeze.

The fury of a patient man nu mi s-a părut cine știe ce, este o simplă poveste de răzbunare și atât, fără înflorituri, fără nimic spectaculos, în afară de un twist pe care, recunosc, nu l-am anticipat, pentru că nu credeam că un asemenea film se va deda la șmecherii din astea scenaristice.

Problema acestui film este că personajul principal este mult prea răbdător și până iese furia la suprafață, mi s-a cam dus mie răbdarea, păi până când, domne, până când?

Nici acțiune nu prea are The fury of a patient man, mare parte din film stăm pe un scaun în fața tejghelei cu ochii pe Jose care are, la rândul lui, ochii pe o duduie.

Dar să nu fiu rău, filmul nu-i prost, doar că este banal, am mai văzut această premisă derulându-se în acest mod de nenumărate ori.

Avantajul filmului este că înțelegi personajul, nu știu câți ar fi de acord cu modul în care procedează, dar îi înțelegi motivele.

Și filmul are actori normali, parcă am mai spus asta prin alte recenzii, spre deosebire de Hollywood unde personajele principale sunt jucate numai de actori perfecți fizic, aici avem parte de normalitate, nimeni nu strălucește prin aspectul fizic, nici măcar Ileana Cosânzeana din film, astfel încât personajele îți sunt mai aproape de suflet, arată ca niște oameni pe care îi întâlnești oriunde.

Filmul are și o sămânță de brutalitate în el, nu mă refer doar la cea fizică (că de aia este omul nostru furios din cale afară), dar prezintă activități cotidiene care nu prea pică bine pe ecran și o face fără jenă. Practic, arată viața așa cum este în realitate, nu cum ne-o imaginăm.

Remake al unul film indian, Badlapur, ia-o p-asta, The fury of a patient man, pentru un „revenge movie‟, se plasează undeva la jumătate, așa că mai mult de o sentință de 6 n-am de unde să îi dau.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Twisters

Twisters

Twisters ne aduce pe marile ecrane un strop de răcoare pe canicula asta toropitoare de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *