The Garfield movie

The Garfield movie Am mers la The Garfield movie, din nefericire, varianta dublată în română.

Și unul este Chris Pratt (Onward), altul este Codin Maticiuc.

 

🎬 The Garfield movie – Premisă 📖

Motănașul Garfield este părăsit de tac-su și lăsat să crape de foame pe marginea drumului.

Dar amărâtul cu simfonie stomacală pune ochii pe Jon (Nicholas Hoult – Mad Max: Fury road) căruia i se face milă de felina leșinată și o adoptă.

Anii trec, Garfield crește și în vârstă, și în burtă, iar viața nici că putea să fie mai frumoasă și mai îndestulătoare.

Doar că, din senin, Garfield se trezește răpit de o mâță mizerabilă și este nevoit să purceadă într-o misiune periculoasă alături de, pam-pam, tatăl său (Samuel L. Jackson – The banker) reîntors în viața lui.

 

💭 The Garfield movie – Comentariu 🍿

Îmi pare rău că trebuie să încep direct cu elemente ce au data de valabilitate expirată, dar primul lucru care mi-a sărit în ochi a fost unul negativ.

Anume animația leneșă, făcută doar să fie, deoarece nu am sesizat multă atenție pentru detalii.

Când Garfield pășea pe strada plină cu băltoace, și călca prin ele, nu se întâmpla ceea ce era de așteptat, apa nu era deranjată și nu rămâneau urme.

Și pe tot parcursul filmului sunt astfel de momente ce denotă dezinteres pentru realizarea unei producții la cele mai înalte standarde vizuale.

La fel de artificial se prezintă și personajele, nu că mă așteptam să fie fotorealiste, dar stilul prin care au prins viață nu mi-a plăcut.

Arătau mai degrabă a serial ieftin decât a animație demnă de marele ecran.

Apoi, că trec la felul doi de cârcoteală, mi s-a aplecat pe la jumătate de atâtea glume despre mâncare și scene cu înfulecat de haleală de zici că eram la un concurs de mukbang.

Din punct de vedere al poveștii, însă, producția a fost bună, ca un desert dulce care m-a făcut să uit că am îngurgitat ciorbe nesărate și fripturi prea arse.

Are destule aventuri zvăpăiate care au ținut copiii în priză. Apropo, nu știu cum fu pe la alții, dar la mine sala a fost cam goală, de regulă colcăia de familii cu puștanii agățați de braț.

Felinele ș-un câine se bagă în tot felul de situații al căror grad de pericol crește odată cu apropierea de final și recunosc că filmul m-a distrat suficient pe acest palier.

Gagurile care au venit la pachet au fost amuzante, uneori au râs mai mult adulții decât copiii pentru că glumele au fost unele mature și necesitau și ceva cunoștințe cinefile.

Dincolo de năzbâtiile pisicești, scenariul inserează și două relații personale, una tată-fiu, alta de cuplu (chiar dacă era de genul vacă-bou), care au generat câteva suspine și filmul merită aprecieri pentru asta.

The Garfield movie

 

Nu sunt versat în acest univers, nu știu dacă sunt trimiteri sau omagii către producții mai vechi sau sunt presărate easter-eggs prin peisaj, dar nici nu contează prea mult.

Aceste șmecherii scenaristice sunt destinate fanilor înfocați și nu contribuie neapărat la evoluția firului narativ.

În schimb, ce este extrem de evident, este legătura directă cu seria Mission: Impossible de la Paramount.

Probabil au fost ceva înțelegeri între Sony și Paramount (că tot se zvonește că primul vrea să-l cumpere pe al doilea), că altfel nu îmi dau seama cum și-a permis Sony să introducă atâtea elemente din acea franciză ce se apropie chiar de furt intelectual.

Nu doar că este prezentă melodia de căpătâi a seriei cu Ethan Hunt drept personaj principal, dar mai există o glumă meta hazlie și, mai presus de toate, actul final este o replică mâțească a celui din Dead reckoning. Nu m-a deranjat, din contră, dar m-a lăsat oleacă perplex.

Știu că poate vă vine greu a crede, dar dacă veți urmări filmul veți ajunge la aceeași concluzie.

Ah, de final, ce a deranjat vizibil a fost aversiunea lui Garfield față de tot ce era verde, se uita la legume ca la otravă și se speria de salată de zici că era bombă.

Nu este o influență prea bună asupra minților ușor maleabile ale celor mici care vor pleca de la film cu gândul că verdeața nu-i bună de mâncat.

 

🏆 The Garfield movie – Verdict 👍 sau 👎?

Deși animația la nivel tehnic este rudimentară, nesimțind cine știe ce efort la acest capitol, și glumele fomiste au devenit repede repetitive și enervante, filmul este peste linia de plutire.

Îl salvează povestea emoționantă, pe mine m-a prins mai mult cea bovină decât cea felină, care vine la pachet cu multe mesaje care l-ar face mândru pe Dom, știți clar la cine mă refer.

Are personaje drăguțe pe care nu m-ar deranja să le revăd într-o continuare mai îngrijită în ceea ce privește partea ce ține de vizual.

De regulă, la asemenea animații destinate în special celor mici tind să fiu mai acid cu ele, dar de la o vreme combin verdictul meu cu cel al copilului și aici a rezultat o medie de 7 porții de lasagna.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

The Garfield movie

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

When Marnie was there

When Marnie was there

When Marnie was there (Omoide no Marnie) este un anime marca Ghibli regizat de Hiromasa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *