The guilty

PRI 022 – The guilty

Den skyldige sau The guilty este un thriller danez, un one-man movie pentru că toată acțiunea se petrece într-o singură cameră și 95% din film suntem față-n față cu un singur personaj, Asger, un polițist retrogradat la munca de a răspunde la telefoane la serviciul de urgență. Nu ni se spune exact ce a făcut de a meritat această retrogradare, tot ce știm este că a doua zi va avea o audiere la tribunal.

Și cum stă el așa, mai mult plictisindu-se în fața telefonului, cu fel și fel de cereri dobitoace, iacă-tă primește un telefon care-l pune pe jar. Este sunat de Iben, o tanti care fusese răpită și care cere ajutor.

De aici se pune pe roate un thriller cât de cât intens, cu un Asger dându-se de ceasul morții pentru a rezolva cazul, și asta folosind doar telefonul. Pe parcurs aflăm tot mai multe firimituri de informații și The guilty parcă ne implică și noi în această cursă de găsire a răpitorului.

Nu aduce nimic nou soare acest film, premisa deja a fost fumată în filme mai bune și deja îmi dădusem rapid seama de plot-twist-ul din film pentru că nu este deloc bine ascuns.

Chiar dacă are câteva momente tensionate The guilty suferă grav la capitolul realism. Sub niciun chip nu așa s-ar fi desfășurat o astfel de operațiune în realitate, lăsând totul pe mâna unui singur om, care se mai și închide într-o încăpere.

Asta arată un scenariu leneș, scris fără o minimă cercetare prealabilă, regizorul/scenaristul probabil nu a dat nici măcar un telefon să se intereseze cum ar funcționa un astfel de serviciu de urgență, pentru că sunt ilogice comportamentele celorlalți. Adică se știe că este vorba de un caz de răpire (ceva foarte grav) și Asger este lăsat de capul lui, să se descurce cum poate, bașca nimeni nu își pune întrebări de ce naiba s-a închis singur în altă cameră.

Nu mai zic că marea dezvăluire de la final ne este telefonată (sic) relativ repede, dacă sunteți atenți, pentru că nu ai cum să nu îți dai seama că la mijloc este altceva din modul în care se desfășoară convorbirea lui Asger cu Iben. Adică pe bune? Nu mai zic nimic.

Nota 6 pentru actoria lui Jakob Cedergren și cele câteva momente mai dătătoare de bătăi de inimă, că scenariul este slăbuț, nu mă leg de lipsa lui de originalitate, dar nu emană deloc sentimentul de autenticitate necesar într-un astfel de film, se simte clar că totul este fals, că nu așa s-ar întâmpla în lumea reală. Totuși, hai că se poate mai bine.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Echo sonata

Echo sonata

The Movielizer a ieșit pe firmament cu un nou scurtmetraj, Echo sonata. Are aproape 15 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *