The legend of Tarzan

The legend of Tarzan

The legend of Tarzan este cel mai original film al anului, bazat pe o poveste nemaivăzută până acum.

Hello, glumesc, nu este decât o altă ecranizare a binecunoscutei povești a omului crescut de maimuțe, lordul Greystoke, adică nenea Tarzan, după socotelile mele, numărul filmelor cu Tarzan a trecut binișor de 50, deci originalitatea se află undeva la același nivel cu Groapa Marianelor.

Mai este cazul să spun despre ce este vorba?

Un lord cu soția lui sunt nevoiți să se refugieze în inima junglei, ei crapă destul de repede iar ăl mic este preluat de un clan de maimuțe, este crescut ca o maimuță și voila, iată-l pe Tarzan.

Povestea noastră însă nu pleacă de aici, ci de la niscai belgieni ahtiați după diamante conduși de Rom (așa-l cheamă, nu e țigan), un ofițeraș cu gânduri de preamărire care bate palma cu o căpetenie africană și o pun de-un troc, diamante cât cuprinde în schimbul lui Tarzan, care acum este lordul Greystoke și o arde inutil prin Londra alături de soțioara lui, Harley Quinn, pardon, Jane.

Cum, necum, sunt păcăliți să o taie în Congo unde începe confruntarea dintre Tarzan și animalele lui dragi, pe de o parte, și hoardele de mercenari angajați de Rom, pe de altă parte.

Desigur, filmul ne tratează ca pe niște idioți loviți de amnezie și nu se lasă până nu ne servește din când în când (și cam des) niște flashback-uri din copilăria lui Tarzan pentru a ne lumina cu privire la viața lui de dinainte de a fi lord, de parcă acum am fi auzit pentru prima oară de Tarzan.

După cum spuneam, toate-s noi și vechi sunt toate, aceeași poveste a bravului Tarzan îmbarcat într-o misiune de salvare a junglei, a animalelor, a oamenilor și a soției.

Singura chestie adăugată să mai condimenteze povestea este un nou personaj care se ține de fundul lui Tarzan, mister George, interpretat de Samuel L. Jackson, că doar trebuie să fie și niscai comedie prin film.

În rest, tot ce vă așteptați să se întâmple în film se va întâmpla cu siguranță, nu există nici măcar un dram de surpriză, era să scriu un carat de surpriză.

Nici dacă nu ai fi auzit până acum de Tarzan și de povestea lui, tot nu te va surprinde cu nimic, totul e un clișeu de la cap la coadă.

Este unul din filmele care nu mi-au generat nici un sentiment, m-a lăsat elvețian, adică neutru, nu este atât de prost încât să dau cu el de pământ dar nici nu are ceva memorabil să-l laud.

Pur și simplu, este un film vizionabil și atât, nimic mai mult, nicidecum nu merită pierdut timpul la cinema, e bun de văzut într-o după-amiază ploioasă și apoi să uiți de el.

Acțiunea este redusă ca anvergură, ca amploare, ca durată, ca tot ce vreți voi, revin la vechea mea problemă cu studiourile astea, ai văzut trailerul, ai văzut filmul. Și aici este mai valabil ca niciodată, toate secvențele de acțiune sunt redate în trailer, care mai mult, care mai puțin, nici măcar finalul nu scapă, totul este dezvăluit în cele 6-9 minute de trailere, depinde câte ați văzut.

În afară de legănat pe liane, de sărit din copaci în copaci, de vorbit cu animalele, de niște schimburi de pumni și împărțeală de gloanțe, altceva din domeniul acțiunii nu ai ce vedea, bine, la ce altceva să mă fi așteptat?

Nu te plictisește dar nici nu te impresionează.

De ce să nu recunosc, singurele lucruri vizuale care chiar mi-au delectat retina au fost peisajele, nici nu era de mirare, o junglă africană încă virgină, plină de vegetație și faună bogată cum nu mai vezi în zilele noastre. Dar atât, ori asta nu este suficient să realizezi un film memorabil. Chiar nu am înțeles de ce a fost nevoie de încă o ecranizare a legendei lui Tarzan dacă nu a adus nimic nou.

OK, a fost actualizată să fie în ton cu progresul tehnic al zilelor noastre, dar mare brânză nu am văzut, ce au vrut să arate? Că se pricep să simuleze realistic niște animale? Rahat în ploaie, am văzut asta în The jungle book, ba chiar mult mai bine realizate decât aici.

Filmul păcătuiește bazându-se mult prea mult pe CGI, peisajele erau frumoase, dar doar cele panoramice, când era vorba de filmare de aproape, deja o dădea în desene animate și o totală lipsă de realism, se vedea că actorii nu au văzut un pom sau un animal pe tot timpul filmărilor și că totul este generat artificial. Măcar în versiunile anterioare aveai parte de animale adevărate și peisaje reale. În ritmul acesta se va ajunge să se facă filme și fără actori, fără nimic, totul va fi generat pe calculator. Da, știu, huo, animalele suferă în timpul filmărilor. Sunt de acord să nu (mai) fie folosite, dar dacă te apuci de un astfel de film trebuie să te asiguri că ești capabil să creezi ceva apropiat de realitate. Dacă nu, apucă-te de altceva.

Actorii meh, cam exagerate interpretările lor, dar măcar fetele se pot delecta cu mușchii lui Alexander Skarsgard/Tarzan, iar băieții își pot clăti ochii la Margot Robbie/Jane. Personajul negativ este interpretat în stilu-i caracteristic de Christoph Waltz, un antagonist foarte darnic cu explicațiile, care povestea cu lux de amănunte din cinci în cinci minute ce avea de gând să facă.

Un film de nota 5, o notă neutră, de văzut doar dacă nu aveți altceva mai bun de făcut sau v-ați născut ieri și nu ați auzit de Tarzan.

 

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer, am încercat să găsesc unul mai scurt, fără multe spoilere, nici măcar ăsta de 2 minute nu lasă nimic imaginației.

Link IMDB

Link RottenTomatoes

 

About admin

Check Also

Roar

Roar

Roar nu este vorba despre melodia lui Katy Perry, ci despre un film bizar din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *