The Lego Movie 2

The Lego Movie 2

The Lego Movie 2: The second part ne duce în același univers creat din piese lego din primul film de acum 5 ani. Doar că lumea Lego în care viețuiește Emmet (de fapt, camera de joacă a unui acum adolescent) este invadată de o specie extraterestră care vrea pulverizarea acestei lumi.

Cu greu primul val al atacurilor este respins cu pierderi imense și cotropitorii sunt, momentan, alungați de unde au venit. Dar amenințarea încă planează asupra tărâmului unde totul este minunat, așa că Justice League pleacă pe planeta extratereștrilor cu scopul de a le afla planurile următoare de atac și de a le combate.

Și plecați au fost pentru că trec 5 ani și nici urmă de Justice League (așa cum nici în realitate nici urmă de-o continuare la filmul cu același nume).

Acum ținutul de basm este complet schimbat, s-a transformat în Orașul Apocalipsei, un univers distopic ce aduce mult cu lumea din Mad Max combinată cu opera cosmică din Star Wars.

Toți sunt mohorâți, supărați, nervoși, posomorâți, fără chef de glume și de viață. Toți, în afară de Emmet care a rămas același personaj zurliu, amuzant, naiv și în permanență binedispus în ciuda atmosferei lugubre în care-și duce existența.

Însă cotropitorii se întorc cu forțe înzecite și cade, din nou, în cârca  lui Emmet, să salveze universul, de data asta din ghearele prințesei malefice Watevra Wa`Nabi (da, este un joc de cuvinte)  care vrea să pună stăpânire pe tot universul.

The Lego Movie 2 continuă același stil miștocar din prima parte în care personajele se iau în bâza unele pe altele, conștiente că realitatea lor este una fabricată și dărâmă complet al patrulea zid de până și Deadpool a devenit gelos.

Referințele nu lipsesc și sunt într-un număr impresionant, de la mai sus menționata Justice League până la Back to the future, de la Lord of the rings până la Bruce Willis. Mustața lui Batman a rup norma la râsete.

Cât despre personajul interpretat de Chris Pratt, ei bine, este un amalgam al caracteristicilor celorlalte personaje care l-au făcut celebru pe actor și de care se face haz la greu, spre deliciul spectatorilor.

Filmul  este colorat, viu, zglobiu, nu te lasă să respiri și îți menține atenția surescitată în permanență, de parcă ar fi un copil hrănit cu ciocolată timp de-o săptămână. Pentru ăștia trecuți de-o anumită etate poate deveni obositor să țină pasul cu atâta agitație și mișcare perpetuă.

Povestea a surprins într-un mod foarte plăcut în The Lego Movie 2, poveste care este prea inteligentă pentru un film de animație, și care s-ar preta mai bine unei producții marca Nolan.

Nu mi se întâmplă de multe ori să fiu surprins de întorsături neașteptate în filme, cu atât mai puțin într-un film de animație, dar aici am pățit-o. Poate asta s-a datorat și faptului că nu am știut prea multe despre poveste, nici măcar nu am urmărit trailerul și habar nu aveam ce personaje interpretau anumiți actori. Plus că era o animație, nici prin gând nu-mi trecea să dau peste asemenea îmbârligături într-un astfel de film.

Cât despre umor, pe lângă simplele poante pentru amuzamentul celor mici, banale și lipsite de haz pentru cineva trecut de vârsta de 10 ani, avem parte și de ceva umor foarte bun, isteț, destinat adulților, cu niște dume care vor zbura supersonic peste capetele celor mici.

Sunt câțiva actori care se autointerpretează în zeflemea și m-am hlizit tot timpul ca după o operație de botox ratată înfăptuită de o diplomă falsă.

Și sunt convins că, deși am încercat să fiu atent tot timpul, am ratat destule referințe subtile.

Muzica este și ea atractivă, simplă, ușor de reținut, nu cred că a fost vreo piesă care să nu genereze măcar câteva zvâcniri din degete, dar cele mai multe m-au determinat să fac niște masaje forțate cu picioarele scaunelor (din fericire goale) din față. Nu sunt atât de wow încât să le auzim peste tot precum un Let it go, dar chiar contribuie din plin la conturarea atmosferei jucăușe, chiar dacă mai sumbre, a filmului.

Avem parte și de mesaje emoționante, așa cum șade  bine unei animații bune.

Nici nu știu ce aș putea reproșa filmului. Poate faptul că petrece destul de mult timp în afara universului animat, secvențe care au curs natural în evoluția poveștii dar care mi s-au părut cam lungi. Și uneori parcă a fost mult prea meta pentru gustul meu și m-a scos pentru momente scurte din ritmul filmului.

Dar în rest The Lego Movie 2 este o animație foarte bună, pentru toate categoriile de vârstă, așa că îi dau un 8. Păcat că lumea nu se duce la acest film.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

My neighbors the Yamadas

My neighbors the Yamadas

Hôhokekyo tonari no Yamada-kun, nah, jucați-o p-asta. Hai să vă scutesc de un chin, este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *