The Marvels

The MarvelsA sosit momentul mult așteptat pentru ca The Marvels să schimbe totul, așa cum se lăuda în ultimul trailer într-o încercare disperată de a capta atenția.

 

🎬 The Marvels – Premisă

Undeva, în cosmos, o supărată spațială descoperă una bucată brățară magică pe care începe să o folosească în scopuri nobile pentru planeta ei, dar distrugătoare pentru univers.

Acest proces aduce cu sine și o încurcătură în puterile celor trei personaje luminoase, Carol Danvers (Brie Larson – Fast X), Monica Rambeau (Teyonah Parris – They cloned Tyrone) și Kamala Khan (Iman Vellani).

Adică ele se îmbârligă, de fiecare când se apucă să-și utilizeze abilitățile, posesoarele se teleportează una în locul celeilalte în diverse combinații și permutări.

Neavând de ales, o pun de-o echipă sub atenta supraveghere a ochilor, pardon, ochiului lui Nick Fury (Samuel L. Jackson – Pulp fiction), își sincronizează proprietățile luminiscente și hai la lupta cea mare.

Despre poveste cam atât, că nici nu am ce alte adăugiri inutile să fac, deja bănuiți spre ce se îndreaptă filmul și cam cum se va desfășura acțiunea.

 

💭 The Marvels – Comentariu 🍿

Așteptările mele cu privire la film erau la fel de seci ca ariditatea celui mai neplouat deșert, iar pelicula nu a depus cine știe ce eforturi să-mi demonstreze că m-am înșelat.

După ce că este cel mai scurt film din cele câteva zeci din MCU, a avut și nesimțirea să umple timpul cu o groază de scene inutile care nu au un scop real în împingerea poveștii spre noi orizonturi.

Serios acum, chiar aveam nevoie de un rezumat extins a ceea ce s-a petrecut în Captain Marvel?

Sau de ce a trebuit să asist la prea multe momente în care Kamala încerca, total neamuzant, să găsească un nume potrivit Monicăi?

Și dacă nu vă plac filmele indiene, de fapt ar trebui să spun cele de la Bollywood, aveți mare ghinion pentru că în The Marvels există mult hulita secvență muzicală și dansantă.

Și ea pică fix ca nuca-n perete, măcar la indieni este ușor de digerat și de trecut peste ea, că acolo filmele durează circa 3 ore, nu pe jumătate ca aici să iasă atât de mult în evidență.

Ar fi și bucata acordată unor pisici inocente, mari mâncătoare de oameni, dar hai să nu fiu un măgar fără inimă, nu o trec la aspecte negative, că măcar au fost drăgălașe.

Ce vreau să zic este că The Marvels nu are o poveste a sa, una bine închegată pentru că dacă dau la o parte balastul narativ nu rămâne mai nimic de capul lui.

Avem câteva scene de acțiune cât de cât interesante, dar nimic spectaculos, în care de bază sunt razele colorate care se duc spre cer sau vin din cer și cam atât.

Pe mine m-a cam luat durerea de cap când vedeam într-o viteză amețitoare secvențele de scandal în care puterile jucau leapșa și personajele se schimbau între ele mai repede ca botoxul la botaniste.

Măcar vizual arată decent spre frumos, dar asta nu ar trebui să fie o laudă când ai un buget de circa 250 de milioane de dolari.

Ar mai fi interesantă interacțiunea dintre cele trei personaje principale, cu multe priviri admirative și replici hazlii.

Dar și ea se fâsâie rapid și devine obositoare după ce Kamala rostește pentru a mia oară clasicul Oh, my God.

Băi, nici în filmele porno cu orgii nu auzi de atâtea ori această expresie care reprezintă atingerea punctului culminant așa cum am auzit-o aici.

Îmi venea să-mi flagelez urechile doar să scap de acele replici imbecile. Mai bine surd decât să-mi tot răsune în cap acea expresie.

The Marvels

 

Cât despre familia adolescentei, ea concurează cu șanse bune de reușită cu cea din Blue Beetle la titlul de cel mai enervant neam din filmele cu supereroi.

În ceea ce privește personajul negativ, Marvel continuă seria cu antagoniști care sunt mai degrabă antieroi care îți generează milă și empatie și care consideră că acțiunile lor sunt justificate.

Ce s-a întâmplat cu machiavelicul care este rău doar pentru că este rău? Chiar trebuie ca fiecare dușman din MCU să fie unul cu care să fii parțial de acord?

Într-adevăr, îmi doresc ca el să fie un personaj complex, dar un scenarist capabil ar trebui să poată creiona unul care este de o răutate pură.

Așadar, acțiune banală, comedie iritantă, răufăcător fleșcăit și o structură incoerentă de n-am putut să fac altceva decât să râd a stinghereală.

S-a dus pe copcă toată continuitatea din MCU, aproape nimic nu se mai leagă, iar logica s-a evaporat.

Mai țineți minte cum Captain Marvel a dat-o parte-n parte cu Thanos cel cu Mănușa cu toate Pietrele Infinitului, deci era aproape invincibil, și era gata să-l răpună?

Ei bine, explicați-mi de ce aici se chinuie cu o amețită cu o brățară de două parale care o mai și terfelește olecuță.

Aceeași Captain Marvel care are puterea să repornească stele muribunde aici se screme cu o sclifosită ce-și dă ochii peste cap și flutură un ciocan.

Taica Scorsese începe să aibă tot mai multă dreptate când beștelea aceste filme, atât Marvel, cât și DC parcă țin neapărat să-i cânte în strună realizând producții din ce în ce mai copilărești.

 

🏆 The Marvels – Verdict 👍 sau 👎

N-are nimic care să-i justifice existența, povestea este fadă și bleagă, ba chiar plagiază puncte cheie din alte filme din acest univers încât devine chiar redundantă.

Pare doar un capitol de umplutură făcut mai degrabă din obligații contractuale. De asta e și foarte scurt și plin de maculatură scenaristică.

Poate că este spoiler, poate că nu, filmul își mai spală din păcate cu ultima scenă, precum și cu cea de la mijlocul genericului de final.

Ambele pun în mișcare două noi ere în universul MCU, dar nici ele nu au venit ca o mare surpriză, că oricum știam că la un moment dat se va întâmpla și asta.

Credeam că MCU nu poate să decadă mai mult odată cu Love and Thunder, dar iată că reușește din nou să mă surprindă.

The Marvels este un hala(l) de film și voiam să fiu mai bestie de atât, dar am decis că până la urmă o să-i adopt 4 pisicuțe, însă nu mai mult de atât.

2 out of 5 stars (2 / 5)

Recenzie video

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Dune: Part Two

Dune: Part Two

După prostia celor de la WB de a lansa Dune: Part One simultan în cinematografe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *