The takeover

The takeoverPRI 046

The takeover este un thriller olandez pe Netflix pe care l-am văzut pentru că era sub 90 de minute și n-aveam chef de ceva lung.

 

🎬 The takeover – Premisă

Mel B. este un hacker etic, din ăla cu moralitate, care belește viețile nenorociților care, la rândul lor, eludează legile pentru a se îmbogăți repede și ușor.

Se pare că în cruciada ei de a pune cu botul pe labe cât mai mulți asemenea nemernici calcă pe coadă pe cineva cu multă influență și viața îi este pusă-n pericol.

Așa că se face nevăzută, urmărită și de poliție, dar și de cei răi, asta în timp ce încearcă să își dovedească nevinovăția.

 

💭 The takeover – Comentariu

Am impresia că The takeover este un remake proaspăt al lui The net cu Sandra Bullock pentru că nu diferă cu prea multe față de acel film. Mă refer la poveste.

Că execuția zici că este făcută pe floppy pe 8 biți.

Nu că m-a fătat mama printre laptopuri și routere, dar am văzut niscai filme de acest gen până acum.

De aceea a fost ușor să îmi dau seama că niciun hacker care se respectă nu ar comite erorile amatoricești făcute de protagonistă.

Asta este o dovadă că autorii scenariului nu s-au sinchisit să se intereseze cam cum stă treaba în această tagmă misterioasă.

The takeover

 

Cabluri eronate, dovezi lăsate în plină vedere, limbaj tehnic alandala, fără noimă, ce să mai, o comedie totală când vine vorba de prestarea activității de hacker.

Cât despre acțiune, aceasta este dintre cele mai plictisitoare prin banalitatea ei și, mai ales, previzibilitatea excesivă.

Lipsa de surprize din film te face să te simți că ai în tine viteza luminii, așa de repede te prinzi de ce urmează să se întâmple, de parcă ai fi mereu cu 1.000 de pași înaintea personajelor.

Ce să mai, este un rateu total, păi actorii se prefac că „hackeresc‟ apăsând la întâmplare taste pe laptop și apoi citesc niște texte care se perindă pe ecrane cu viteza Mach 10 de nici măcar o inteligență artificială nu ar fi capabilă să le cuprindă pe toate atât de rapid.

🏆 The takeover – Verdict

Dacă ar fi să găsesc o rază de lumină în film, un antivirus care să oprească avalanșa de troieni narativi, atunci ar fi ideea filmului.

Anume că digitalizarea întregii lumi poate avea și efecte devastatoare.

Ne crește confortul de zi cu zi, dar cum știm că umanitatea are o predilecție pentru a transforma în armă orice este creat pentru bine, oare cât va mai trece până când deefake-ul va deveni imposibil de depistat?

Și ăsta este doar un simplu exemplu din acest domeniu.

Te ia un pic cu fiori când știi în câte feluri machiavelice poate fi folosită tehnologia IT.

Însă atât, aici se oprește orice aspect pozitiv din The takeover, de aceea nu pot să-i descarc mai mult de 3GB de date.

Să nu mă certe SEO, trebuie să bag un link de la alt film, așa că hai să pomenesc celălalt olandez pe care l-am comentat, anume Tailgate.

 1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

YouTube #shorts:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

The Hunger Games

The Hunger Games

Circ avem destul, Panem ne mai trebuia și aici intră în acțiune The Hunger Games. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *