Inițial am crezut că The war with grandpa este o continuare a lui Dirty grandpa pentru că același Robert DeNiro joacă tot un bunic ursuz care abia așteaptă vizita unei doamne întunecate cu o unealtă ascuțită care să-l ia într-un periplu etern pe niște câmpii verzi sau, după caz, prin niște cazane înfierbântate.
Dar nu, este un film fără legătură cu Dirty grandpa.
Supărat după decesul soției sale, Ed, bunicul, nu prea mai are chef de viață și se ia la harță cu cine apucă. Ultima ispravă a acestuia, o terfeleală cu un paznic de la un supermarket care se lasă cu pagube perisabile, o determină pe fiică-sa, jucată de Uma Thurman (Pulp fiction), să-l ia pe moș sub aripa ei protectoare.
Cam reticent la început, Ed cedează la insistențele ei și se mută sub acoperișul unei familii numeroase unde-l calcă pe pingele instant pe Peter, nepotul său, căruia îi ocupă camera, Peter fiind nevoit să se refugieze în podul plin de praf și vietăți ce nu au treabă cu viața casnică.
Și de aici vine titlul filmul, ăla mic nu înghite situația actuală, vrea înapoi în camera lui și declară război boșorogului care, neavând altă treabă mai interesantă de făcut în afară de zgâit fasolea pe geam, se înhamă și el la această activitate generatoare de scene amuzante.
The war with grandpa nu este un film cu pretenții de ceva serios, este doar o comedie ușurică pentru întreaga familie care adună sub umbrela ei destule nume mari de actori, pe lângă cei doi pomeniți mai sus, mai apar și Christopher Walken (The jungle book, Eddie the Eagle) sau Jane Seymour.
Filmul este axat mai mult pe audiența tânără, cu problemele eterne ale celor mai mici la școală cu bătăușii comparabili cu dulapul cu mușchi cât bolovanul și creier cât nuca. Dar dacă aveți dispoziția necesară și un simț al umorului ușor de satisfăcut, merge văzut pe o vreme ploioasă.
Din trailer filmul părea destul de amuzant, un fel de Dennis the menace combinat cu Home alone, și pot spune că The war with grandpa nu m-a dezamăgit. Este adevărat că nici nu aveam așteptări prea mari de la această producție, dar este destul de mucalit pe alocuri.
Farsele pe care cei doi și le fac devin tot mai sofisticate și mai periculoase prin complexitatea lor și am râs ca lumea de câteva ori, chiar mirat că mai sunt amuzat de asemenea prostioare juvenile care nu necesită prea multe zbateri neuronale pentru a le pricepe. Însă dacă nu luați în serios filmul și doar vreți să-l vedeți pe Robert De Niro) într-o caterincă de film luându-și papară de la un puradel neastâmpărat, atunci este posibil să vă distrați moderat.
Nu vă așteptați la cine știe ce scenariu strălucit, original sau imprevizibil, este un film lejer care te amuză prin tâmpeniile pe care le fac cele două personaje separate de multe decade de viață, dar cu aceeași minte de copil la purtător.
Umorul este unul curat, fără tentă sexuală, fără glume infecte de toaletă, și se bazează în special pe vătămări corporale de ambele baricade.
Robert De Niro pare că s-a moleșit la bătrânețe și pe lângă roluri din filme serioase, precum Joker sau The irishman, s-a dat pe comedioare din astea stupide.
Actoria nu este cine știe, numele actorilor sunt prea mari pentru un asemenea film care nu necesită prea multă forțare pe partea de talent actoricesc, mai ales că multe dintre scenele mai periculoase sunt jucate de dublurile actorilor pentru că la vârstele lor înaintate nu-și permit un șold dislocat. Cu siguranță dacă în roluri erau niște actori mai second hand The war with grandpa nici măcar nu ar fi fost băgat în seamă.
Părerile sunt împărțite cu privire la acest film:
De aceea mai bine vă las pe voi să vă decideți dacă vă place sau nu.
The war with grandpa nu este un film bun, pe care să îl ții minte peste ceva vreme, dar nici nu mă așteptam să fie așa, însă pentru că m-a făcut să-mi strofoc fălcile în câteva secvențe mai descreierate născătoare de râsete isterice, plantez acestui film un 6, fiind o producție ce poate fi urmărită fără probleme cu toată familia.
(3 / 5)Trailer: